• Haberler
  • Genel
  • “Hepimizin gözü aydın” – Kocatepe Gazetesi

“Hepimizin gözü aydın” – Kocatepe Gazetesi

İsmail Özdilek, Atatürk Şehir Stadyumu ile ilgili olarak Danıştay tarafından verilen karar doğrultusunda “Hepimizin gözü aydın.” dedi. Özdilek, stadyum ile ilgili olarak bundan sonraki hukuk mücadelesinin Afyonlulara ait olduğunu vurguladı Emekli Albay İsmail Özdilek, dün öğleden sonra Kadınana Konağı’nda basın toplantısı düzenledi.“TOPLUMSAL SORUMLULUĞUN GEREĞİNİ YAPTIM”İsmail Özdilek düzenlediği basın toplantısında, 455 dönümlük Atatürk Şehir Stadyumu ve [&hellip]

"Hepimizin gözü aydın"

İsmail Özdilek, Atatürk Şehir Stadyumu ile ilgili olarak Danıştay tarafından verilen karar doğrultusunda “Hepimizin gözü aydın.” dedi. Özdilek, stadyum ile ilgili olarak bundan sonraki hukuk mücadelesinin Afyonlulara ait olduğunu vurguladı

Emekli Albay İsmail Özdilek, dün öğleden sonra Kadınana Konağı’nda basın toplantısı düzenledi.
“TOPLUMSAL SORUMLULUĞUN GEREĞİNİ YAPTIM”
İsmail Özdilek düzenlediği basın toplantısında, 455 dönümlük Atatürk Şehir Stadyumu ve 10 dönümlük Müze’nin TOKİ’ye devri ile ilgili olarak elde ettiği hukuksal kazanımları anlattı. Özdilek, yetişmiş insanların üç ana görevi bulunduğunu vurguladı. Bu görevleri; Toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde olmak, tamamlayıcı olmak, ikaz edici olmak olarak tanımlayan İsmail Özdilek; “Toplumsal sorumluluk bilincinde olmak hukuksal boyutu ile özellikle şahsım için devleti, bürokrasiyi, hukuku, anayasayı bilen ve toplum geleceğini etkileyecek olan olaylarda cesaretle mücadele etmeyi şiar edinmiş bir kişiyim. Diğer iki faktörde tamamlayıcı olmak, mali durumlarına göre toplumun ihtiyaç duyduğu okullar yapıp, gücüne göre öğrencilere burs vermek, değişik katkılarda bulunmaktır. İkaz etmek ise görülen herhangi bir tehlike ve tehditte uyarıcı olmaktır. Bu basın toplantısında toplumsal sorumluluk bilinci ile 1,5 yıl önce ferdi olarak başlattığım şehir stadyumumuz ve müze alanımızın TOKİ’ye devrinin iptali ile ilgili iki yasal konuyu gündeme getirdim.” dedi.
ÇOBAN’A YAKLAŞIM TEŞEKKÜRÜ
İsmail Özdilek, son olarak Danıştay 6’ncı Dairesinin bozma kararı ile Anadolu Öğretmen Lisesi örneğinden olduğu üzere “Stadyum hepimizin, Müze alanı da hepimizin.” mantığı ile tüm Afyonkarahisarlıların bu davaya müdahil olabileceklerini bildirdi. Özdilek, “Bu çalışmalarda geleceğin Afyon’unun kurtarılıp, çocuklara daha iyi bir Afyon bırakmak için bu çalışmalara katılabilirler. Hukuki anlamda Avukat Nesrin Çelikbilek tarafından ihtiyaç duyulan açıklamalar yapılacaktır. Ben bu faaliyete başlarken Belediyemize ve TOKİ’ye hukuksal boyutu olan bir konuda dava açılmıştır. Davam sonuçlanıncaya kadar bu bölgelerde herhangi bir imar yıkım işlemi yapılamayacağı şeklinde yazı taraflara gönderildi. Belediye Başkanlığı’ndan şahsıma gönderilen yazıda, ‘Açtığınız davanın gereği olarak mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınmadan talebinizin yerine getirilmesi yasal olarak mümkün değildir. Şimdiye kadar sözkonusu olan yerler için Belediyemizce yeni inşaat yapılması hakkında ne yıkım ne de yapım ruhsatı verilmemiştir.’ Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a bu yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Başkanımızı ve Belediye Meclis üyelerimizi daha hassas olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.
“BİRİLERİ TOKİ’Yİ DEVREYE SOKTU”
TOKİ’ye durumu yazı ile bildirdiğini aktaran Emekli Albay İsmail Özdilek tarafına gönderilen bilgilendirme yazısında; “Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin sonucu alınıncaya kadar arazi üzerinde herhangi bir işlem yapılmaması ve mahkeme sonucunun beklenmesi hususları belirtilmemektedir.” denildiğini belirtti. Özdilek; “TOKİ’den gelen yazının son paragrafı dikkat çekici. Yazıda, ‘Söz konusu taşınmazlar Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokoller kapsamında Afyonkarahisar’a yeni yapılacak Spor kompleksi ve Müze kompleksinin yapılmasına yönelik ihtiyaç duyulan finansman temini amacı ile değerlendirilmiştir.’ denilmektedir. İhtiyaç duyulan finansman temini Afyon’daki zengini zengin etmek için hepimizin malı olan bu o araziler için demek ki birileri TOKİ’yi devreye sokarak yapmak istedi. TOKİ’nin bize yaptığı stad denizde bir damla bile değildir.” şeklinde konuştu.
HUKUK KİŞİSEL DEĞİLDİR
İsmail Özdilek, mahkeme sürecindeki çalışmalarda kendisine destek olan Av. Nesrin Çelikbilek’e, verdikleri bozma kararı ile hukuk arkasına sığınarak bir toplum geleceğinin yok edilemez düşüncesiyle kendilerine destek olan hakime ve mahkeme üyelerine teşekkür etti. Afyonkarahisar’a yeni atanan Vali Hakan Yusuf Güner’in yanında olduklarını onun başarılı olması için destek olacaklarını belirten Özdilek; “Sayın Valimizin başarısı demek Afyonumuzun kazancı demektir. O nedenle ben Sayın Valimize tekrar Afyonumuza hoşgeldiniz ve hayırıl olsun diyorum. Toplumsal sorumluluk içerisinde bir vatandaşın en iyi bileceği şey anayasadır. Bu anayasa devlet nedir, vatandaş nedir, devlet vatandaş münasebetlerini anlatır. Hukuk kişilere göre değişmez, mülkün temelidir, hepimizin dayanağıdır. Ben bu süreçte en büyük gücü anayasamızdan aldım.” ifadelerini kullandı.
“ALIRKEN BANA SORMADILAR”
Yeni yapılan stadyumun şehrin gelişim planına göre yapılmadığını, termalin göbeğinde stada yer verilemeyeceğini söyleyen Özdilek şöyle konuştu: “Florida’ya gidilip görülürse nasıl bir tertip düzen yapıldığı ortadadır. Orası kişisel bir uğraşıdır. Danıştay tarafından verilen karar ile hepimizin gözü aydın. Afyon şehir stadyumu bundan sonraki hukuk mücadelesinde Afyonlunundur. Kimse oraya gözünü dikmesin. Beni en çok üzen buradan mal kaçırır gibi nüfus cüzdanı Afyonlu olup, burada doğup, büyümüş insanların üzerlerine atılıp oralardan yer alma çabasıdır. Bu sevdadan vazgeçsinler. Burayı alırken bana sormadıkları gibi paralarını nasıl geri alacaklarını da bana sormasınlar. Çünkü hukuk devletinde bunun mücadelesini İsmail Özdilek şahıs olarak değil hepimiz yapacağız. Bunun neticesi önemlidir. Afyon’u yöneten arkadaşlarımızın çok dikkatli ve hazırlıklı olmalarını bekliyorum. Yeni yapılan stadyum Afyonumuz için bir kazançtır. Elbette Afyonlu olarak bunu kullanalım. Ben bunun TOKİ tarafından termal tesislere kiralanıp, etrafında yapılan futbol sahalarının otel yapmak üzere müteşebbislere önerilmesini tavsiye ederim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme