Hepimiz tek yürek, Büyük Taarruz'daki inanca sahibiz

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Kent Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Burcu Köksal, Mehmet Parsak, il protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.HAİN EMELLERİNDEN VAZGEÇMEDİLERTörende konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Büyük Taarruz'daki inancın bugün de aynı şekilde devam ettiğini belirtti. [&hellip]

Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Kent Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Burcu Köksal, Mehmet Parsak, il protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
HAİN EMELLERİNDEN VAZGEÇMEDİLER
Törende konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Büyük Taarruz’daki inancın bugün de aynı şekilde devam ettiğini belirtti. Çoban, “Büyük Taarruz, içinde bulunduğumuz ahval ve şeraitte, emperyalist ve hainler cephesinde değişen bir hususun olmadığını, aynı hain emellerinden vazgeçmediklerini göstermektedir. Ne mutlu ki kahraman Türk milleti açısından da değişen bir şey yoktur. Hepimiz tek yürek olarak Büyük Taarruzun şehitleri ve gazileri ile aynı inanca, aynı cesaret ve fedakârlığa sahibiz. Devletimize vatanımıza inancımıza saldırılar karşısında, her şart altında bütün imkânsızlıklara rağmen mücadele azmimiz tartışılmazdır. Vatanımızın bekasıyla ilgili tehdit hissettiğimizde gösterdiğimiz birlik ve beraberlik, ülkemiz üzerinde hesabı olanların gözünü korkutacak büyüklüktedir” dedi.
ANADOLU
SON KALE
Anadolu’nun “son kale” olduğunu aktaran Çoban, “Bizler şunu gayet iyi biliyoruz: son kale Anadolu’dur. Mazlum milletlerin son umudu Türkiye’dir. İşgale uğramamış tek İslam beldesi Büyük Anadolu topraklarıdır. Peygamber’in (SAV) çağrısına icabet eden tek millet biz kaldık. Seksen milyonun iliklerine kadar işlemiş cesaret ve onurun kaynağı, hiçbir zaman ve şart altında devletimizden vazgeçmeyişimizdir. Şehit haberini getiren komutana kapıyı açar açmaz “hangi oğlum şehit oldu” diyen Afyonlu anne Fatma Üyeyiz, hepimiz. “Hangi oğlum, Kasım mı Kerim mi” diye sorarken ki dağ gibi duruşuna, metanetine sahibiz. Şehit cenaze töreni için Taşoluk kasabasına gittiğinde  ‘Başınız sağ olsun’ diyen Vali ve protokole, ‘Sayın Valim bugün bizim düğün günümüz, düğünümüze hoşgeldiniz” diyen Şehit Yunus Emre Aral’ın babası Ali Aral’ın vatan sevgisine sahibiz hepimiz. Yeri geldiğinde aynı fedakârlığı yapmaya hazırız” diye konuştu.
TARİH TEKERRÜR EDİYOR
15 Temmuz hain darbe girişimi hakkında da hatırlatmada bulunan Çoban, “Gezi’yle şehirleri terörize edemeyenler, FETÖ terör örgütü ile kardeş kanı dökmekten çekinmediler. Yıllardır içimizde aramızda yaşamış, hiçbir milli değeri olmayan, vatan mefkûresine bigâne kalmış satılmış alçaklar, ülkenin bekasına kastettiler. Aynı emperyalist mihrakların devşirdiği din soslu hainler, en seçkin askerlerimizi kendi silah arkadaşlarını kışlalarında, acımasızca katletmekten şehit etmekten çekinmediler. Büyük Taarruz’a giden yolda yaşanan ibretlik hadiselere yakından baktığımızda, insan ister istemez tarihin tekerrür ettiğini düşünüyor” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme