Henüz hakkettiğimiz yerde değiliz

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, et ithalatı konusunda canlı hayvan üretiminin de desteklenmesi gerektiğini belirtti. Serteser, Afyonkarahisar'ın henüz hakkettiği yerde olmadığını belirtti Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğinde düzenlenen Kırmızı Et ve Et Ürünleri İşletmelerine Yönelik Güvenli Gıda Üretim Uygulamaları Sertifika Kursu'nun sertifika töreninde konuşan Afyonkarahisar Ticaret ve [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, et ithalatı konusunda canlı hayvan üretiminin de desteklenmesi gerektiğini belirtti. Serteser, Afyonkarahisar’ın henüz hakkettiği yerde olmadığını belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde düzenlenen Kırmızı Et ve Et Ürünleri İşletmelerine Yönelik Güvenli Gıda Üretim Uygulamaları Sertifika Kursu’nun sertifika töreninde konuşan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, “Ekonomisinin ciddi bir kısmı gıda sektörüne bağlı olan ilimizde, sektör temsilcileri ve çalışanları açısından bu eğitimin ileriye dönük faydalarını hep birlikte yaşayacağımıza inanıyorum. Afyonkarahisar, et ve et mamulleri, sucuğu, lokumu, kaymağı, yumurtası, maden suyu, yem sanayisi ve bitkisel yağlarıyla gerçek bir gıda şehridir. İlimizin gerek tarımı gerekse hayvancılık sektöründeki üretimi ve ürettiklerini markalaştırması, ilimizi ülke ekonomisi açısından gıda sektörünün iddialı bir merkezi haline getirmiştir” dedi.
Markaların ünü Türkiye’yi aştı
Serteser, “Bu alandaki markalarımızın ilimizi, ünü Türkiye’yi de aşan bir konuma taşıması ayrıca gurur vericidir. Afyonkarahisarımız termali turizmi gıda sektörüyle marka olmayı sonuna kadar hak eden bir şehirdir. Ama henüz hakkettiğimiz ve görmek istediğimiz yerde değiliz. Tabii bu durumu bir kader olarak da kabul etmiyoruz. Hepimize her alanda ayrı bir görev düşüyor. Başta Valiliğimiz olmak üzere Üniversite, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, sanayi kuruluşları, kamu kurumları ile basın ve sivil toplum kuruluşları olarak işbirliği içinde hareket etmeye; hep birlikte Afyonkarahisar’ın kabuğunu kırmaya çalışıyoruz. Her bir potansiyelinin üzerinde ayrı hassasiyetle duruyoruz” diye konuştu.
Canlı hayvan üretimi de desteklenmeli
Serteser, törenden sonra gazetecilerin “ithal et” konusundaki sorularına ise şöyle yanıt verdi:
“Kırmızı et sektöründeki fiyatların aşırı yükselmesi hükümetimizin böyle bir karar almasına neden oldu.
Et fiyatları son günlerde biraz daha yükseldi ama yine de bu karar biraz olsun fiyatların düşmesine sebep oldu. Fakat canlı hayvan ve kırmızı et ithalinin fiyatların düşmesi konusunda yardımcı olacaktır piyasaya. Ülkemizde canlı hayvan üretimini de desteklemek gerekiyor. Buna da zarar vermemesi gerekiyor. Bu konuda da hükümetimizin gerekli önlemleri alacağına inanıyorum.”

Bakmadan Geçme