• Haberler
  • Genel
  • Hemşirelik Haftası kutlu olsun – Kocatepe Gazetesi

Hemşirelik Haftası kutlu olsun – Kocatepe Gazetesi

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle açıklama yapan MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu ve İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici hemşirelerin ve ebelerin haftalarını kutladılar HEMŞİRELİK KUTSAL MESLEK Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yılmaz, bireysel ve toplumsal sağlık hizmetlerinin [&hellip]

Hemşirelik Haftası kutlu olsun

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle açıklama yapan MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu ve İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici hemşirelerin ve ebelerin haftalarını kutladılar

HEMŞİRELİK KUTSAL MESLEK
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yılmaz, bireysel ve toplumsal sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde büyük rol üstlenen ve insan hayatının ne kadar önemli olduğunu bilerek sonsuz sabır, her türlü özveri ve gayreti göstererek çalışan tüm hemşirelerin Hemşireler Haftası’nı kutladı. Milletvekili Kemalettin Yılmaz mesajında şunları kaydetti: “Sağlık, insanlar için dikkat edilmesi gereken hayatımızın her diliminde büyük öneme sahip olan temel ihtiyacımızdır. Sağlık konusunda bizim bu temel ihtiyacımızı karşılayacak olan en önemli meslek gruplarından biriside hemşirelerdir. Hemşirelerimizin özverili bir şekilde gece gündüz demeden çalışarak insan hayatının önemini vurgulamak adına göstermiş oldukları fedakârlıklara karşı saygı duymalı ve icra ettikleri hemşirelik mesleğinin de kutsallığını unutmamamız gerekir. Hemşirelik mesleği zor çalışma şartlarının yanı sıra bireylere karşı sabır, güler yüz ve hoşgörü gerektiren bir meslektir.” dedi.
GÖREV ÖZVERİYLE YAPILIYOR
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, mesleki zorluk ve risklerine rağmen gönülden, özveriyle çalışan tüm hemşirelerin Hemşirelik Haftasını kutladığını açıkladı. Dr. Erenoğlu mesajında; “Sağlık hizmetleri içinde farklı meslek grupları olan bir ekiple verilmektedir. Kaliteli, adaletli ve sürekli bir sağlık hizmetinin halka ulaştırılmasında tüm sağlık çalışanlarının katkısı şüphesiz büyüktür. Her meslek grubu, kendine özel bilgi ve beceriyi gerektiren, eksikliği halinde sistemin aksamasına neden olan bir işi yürütmektedir. Hemşirelerimizin gece gündüz güç çalışma koşulları altında, aile ve sosyal yaşantılarını ikinci planda tutarak özveri ile görevlerini yaptıklarını biliyoruz. Maalesef, yeterli hemşire sayısının olmaması iş yükünün artmasına neden olurken sözel ve fiziksel şiddete maruz kalan çalışanlarımızın güvenlikleri de zaman zaman riske girmektedir. Mesleki zorluk ve risklerine rağmen gönülden, özveriyle çalışan tüm hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
EBELERDE AYNI
HAFTADA ANILIYOR
İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici Hemşireler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sorumluluk isteyen bir mesleği seçtikleri için hemşirelere teşekkür eden Dr. Yemenici; “12-18 Mayıs tüm dünyada Hemşireler Haftası olarak kutlanmaktadır. Meşakkatli ve hassas olan sağlık hizmetinde, doktorların en büyük yardımcısı konumundaki hemşirelerimizi ve onlarla birlikte diğer yardımcı sağlık personelimizi bu vesile ile tebrik ediyorum. Bu hafta hemşireler haftası olarak geçiyor ama onlarla eşdeğer olan, aynı öneme sahip ebelerimizle yardımcı sağlık personelimizi de anıyor, takdir ediyoruz. Biliyoruz ki onlar olmadan sağlık hizmetlerimiz bu kadar kolay, hızlı ve sorunsuz yürütülemez. Fedakârlık ve görev bilinciyle yerine getirmeye çalışan ve bugün bizlere hizmet veren hemşirelerimiz başta olmak üzre bütün sağlık çalışanlarına da şahsım ve halkımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. İyi ki varlar ve iyi ki bu onurlu mesleği seçme yürekliliği göstermişler.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme