• Haberler
  • Genel
  • Hemşirelerde mezuniyet sevinci – Kocatepe Gazetesi

Hemşirelerde mezuniyet sevinci – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sağlık Yüksek Okulu'ndan mezun olan 65 öğrenci, düzenlenen mezuniyet töreniyle meslek yaşamlarına uğurlandı. Keplerini büyük bir coşkuyla havaya atan çiçeği burnunda hemşireler, gözyaşlarına hakim olamadı Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü'nün 2009-2010 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ni olumsuz hava şartları nedeniyle ertelemesi üzerine Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri, kendi aralarında topladıkları imzaları okul [&hellip]

Hemşirelerde mezuniyet sevinci

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sağlık Yüksek Okulu’ndan mezun olan 65 öğrenci, düzenlenen mezuniyet töreniyle meslek yaşamlarına uğurlandı. Keplerini büyük bir coşkuyla havaya atan çiçeği burnunda hemşireler, gözyaşlarına hakim olamadı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün 2009-2010 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ni olumsuz hava şartları nedeniyle ertelemesi üzerine Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri, kendi aralarında topladıkları imzaları okul yönetimine iletti. Mezuniyet töreninin kapalı alanda yapılacağını ve bu nedenle olumsuz hava şartlarından etkilenilmeyeceğini gerekçe gösteren öğrencilerin topladığı imzaları değerlendiren AKÜ yönetimi, Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin mezuniyet töreni iptal etmedi.
Spor salonunda yapıldı
AKÜ Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü’nün 2009-2010 yılı Mezuniyet Töreni Ahmet Karahisari Kampusu’ndaki Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene AKÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat İmirzalıoğlu, Afyonkarahisar Belediyesi Meclis Üyesi Emin Birliktir, Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Salih Çetinkurşun, öğretim görevlileri, okul çalışanları, öğrenciler ve aileler katıldı. Törene öğrencilerin aileleri yoğun ilgi gösterdi.
“Hastalara şefkatle yaklaşın”
Törende konuşan Yüksek Okul Müdürü Çetinkurşun, mezun ettiği öğrencilerine meslek yaşamlarında başarılar dilerken, bir takım tavsiyelerde de bulundu. Her mesleğin bazı zorlukları olduğunu anlatan Çetinkurşun, hemşireliğin önemli meslek grupları arasında yer aldığına dikkat çekerek, bu bölümden mezun olan öğrencilerin işsiz kalmadığını vurguladı. Hastalara iyi niyetli ve şefkatli yaklaşmalarını öneren Çetinkurşun, mezun olan öğrencilerini tebrik etti.
Yemin ettiler
Konuşmaların ardından okulu birincilikle bitiren öğrenci Sultan Dağ’a ödülünü Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Nejat İmirzalıoğlu verdi. Daha sonra grup halinde çağrılan öğrencilere mezuniyet belgelerini, Okul Müdürü Çetinkurşun ile öğretim görevlileri takdim etti. Öğrenciler, Hemşirelik Yemini’ni hep bir ağızdan söyledi. Tören çiçeği burnunda hemşirelerin keplerini hava atmalarıyla son buldu. Tören sonrası birbirleriyle hatıra fotoğrafı çektiren hemşirelerden bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Öğrencilerin hazırladığı slayt gösterisi de törene renk kattı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme