Hemşireler çelenk sundu – Kocatepe Gazetesi

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sağlık Yüksekokulu ve Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi tarafından düzenlenen törenle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu Hemşirelik Haftası nedeniyle her yıl geleneksel hale getirilen çelenk koyma törenine Sağlık Müdürü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, Halk Sağlığı [&hellip]

Hemşireler çelenk sundu

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sağlık Yüksekokulu ve Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi tarafından düzenlenen törenle Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu

Hemşirelik Haftası nedeniyle her yıl geleneksel hale getirilen çelenk koyma törenine Sağlık Müdürü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, Halk Sağlığı Müdür Vekili, Afyonkarahisar özel, kamu ve tıp fakültesi hemşirelik hizmetleri müdürleri, yüksekokul ve sağlık meslek lisesi temsilcileri ve öğrencileri ile çok sayıda sağlık yöneticisi ve çalışanı katıldı.
Tören, kurumların çelenklerini sırayla Atatürk Anıtı’na bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları ile devam etti. AKÜ Afyon Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Koyun, ilk olarak Hemşireliğin Tarihçesini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.
“HEMŞİRELER OLMADAN
HEKİMLİK YAPILAMAZ”
Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu’da yaptığı konuşmada sağlık hizmetleri ekibi içerisinde hemşirelerin yerinin ve değerinin çok büyük olduğunu söyleyerek:
“Sağlık Bakanlığı hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının bundan böyle ‘yardımcı sağlık personeli’ olarak değil ‘tabip dışı sağlık personeli’ olarak sizlere hitap etmemizi istiyor. Bundan böyle sizlerde kendinize yardımcı kelimesini kullandırtmayın. Hekimlik önemli ancak hekimlik kadar hemşirelik mesleği de çok zor ve sorumluluk isteyen bir zanaat. Hemşireler olmadan hekimlik tek başına yapılacak bir iş değil. Kendinizin çok değerli olduğunu önce sizler bilecek ve hissedeceksiniz. Sizler bizim zor günlerimizde görünen yüzümüz, görünen kılavuzumuzsunuz.”
“VATANDAŞLA İLK TEMAS
KURAN HEMŞİRELERDİR”
Düzenlenen programda daha sonra konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici hekimlerin olmadığı, gidemediği en ücra yerlerde hemşirelerin çalıştığını ve vatandaşla ilk temas kuranların hemşireler olduğuna değindi.
Sağlık sunumunda en çok yorulan ve bazı olumsuz durumlarla karşılaşanlarında hemşireler olduğunu ifade eden Yemenici, “Sizler bu süreç içinde yorulmadan yılmadan, görevinizi dört dörtlük yerine getiriyorsunuz. Bu anlamda siz hemşirelerimizin de diğer sağlık çalışanlarımızın Hemşirelik Haftası’nı kutluyorum.” diye konuştu.
Tören, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin Hemşirelik Haftası ile ilgili şiir okumalarının ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme