Hemşire kardeş demektir – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Sağlık Yöneticileri ile hemşirelik hizmetleri sorumluları Hemşirelik Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ettiler Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ve Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu ile birlikte Kamu Hastaneleri Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür ve Müdür Yardımcıları, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhemşiresi ve yardımcılarını makamında kabul etti.“HEMŞİRELİK KUTSAL BİR MESLEK”Hemşirelerin sağlık [&hellip]

Hemşire kardeş demektir

Afyonkarahisar Sağlık Yöneticileri ile hemşirelik hizmetleri sorumluları Hemşirelik Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ve Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu ile birlikte Kamu Hastaneleri Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür ve Müdür Yardımcıları, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhemşiresi ve yardımcılarını makamında kabul etti.
“HEMŞİRELİK KUTSAL BİR MESLEK”
Hemşirelerin sağlık sektörünün gizli kahramanları olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Malum hemşire kardeş demektir. Hasta veya yaralı olarak tedavi amaçlı hastaneye giden insanlar, güler yüzlü, müşfik ve en iyi şekilde karşılanmalıdırlar. Zaten çoğu hastalık moral motivasyonun iyi olmasıyla yenilmektedir. Kanseri yenen insanları dinlediğimizde, asla moral ve motivasyonumu bozmadım sözlerini sık sık duyarız. Dolayısıyla hemşirelik her açıdan kutsal bir meslektir. Kurtuluş Zaferimizde dahi hemşirelerimizin nedenli fedakarlıklara katlandıklarını ve bu uğurda canlarını bile verdiklerini bilmeyenimiz yoktur. Bunun yanında günümüzde dahi görev şehidi olan hemşirelerimiz oluyor. Mesela kaza yerine yetişmek için yolda kaza geçiren ambulansta veya tedavi için uğraşırken kapılan hastalıklarla hayatını kaybeden hemşirelerimiz oluyor. İnsanların iyileşmesinde doktorlar ne kadar ön planda olsalar da hemşireler olayın gizli kahramanlarıdır. Birçok tedavi iş ve işlemleri hemşireler vesilesiyle yapılıyor. Bu tür önemli gün ve haftalar sayesinde hemşirelerimizin sağlık sektöründe ve hayatımızda öneminin bir kez daha anlaşılması sağlanıyor. Sonuç olarak hemşirelerimize çok iyi davranmamız gerektiğinin altını çiziyor, sağlık hizmetlerindeki başarıda büyük payı olan hemşirelerimizin Dünya Hemşireler gününü kutluyorum. Kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Özlem Tok Hemşireler Haftası’nın anısına Valis İrfan Balkanlıoğlu’na çiçek takdim ederek kendilerini kabul ettikleri için teşekkür etti.
Hemşireler daha sonra ilimizin sağlık kurum yöneticilerini de makamlarında sırayla ziyaret etti. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne bağlı Afyon Devlet Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür ve Müdür Yardımcıları, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhemşiresi ve yardımcıları ile Sağlık Yüksekokul ve Atatürk Sağlık Meslek Lisesi temsilcileri ilk olarak Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici’yi makamında ziyaret etti. Sağlık Müdürü Yemenici kendisini ziyaret eden hemşirelere teşekkür ederek haftalarını kutladı.
“KURUMLAR ARASI
DİYOLOĞUNUZU GELİŞTİRİN”
Hemşireler daha sonra Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün’ü ziyaret ederek günün anlam ve önemine dair sohbet gerçekleştirdiler.
Hemşireler ziyaretleri kapsamında AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur’u ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Songur, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bu tür günler farkındalık oluşturulması açısından önemli. Değerinizi hepimiz biliyoruz ancak hem şiddet olayları hem de özlük haklarının iyileştirilmesi açısından ses getiriyor.” diye konuştu.
Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu’da makamında kabul ettiği hemşirelere kurumlararası diyaloğunuzu geliştirin önerisinde bulundu. Dr. Erenoğlu, “İlimizi sağlık yönünden kalkınmasında sizlerin emeği çok. Ancak hemşireler olarak birebirinizle iletişimi kopartmayıp, birlik ve beraberliğinizi pekiştirin.” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme