• Haberler
  • Spor
  • Hemşehrimiz Galatasaray'ın başkanlığına aday oldu

Hemşehrimiz Galatasaray'ın başkanlığına aday oldu

Türkiye'nin 3 büyüklerinden Galatasaray Spor Kulübü'nün büyük kongresi yapıldı. Kongrede yarışan 2 adaydan bir tanesi aslen Afyonkarahisarlıydı. Bolvadinli olan Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray Başkanlığı yarışını kaybetti   Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulunda 2 bin 208 oya ulaşan Dursun Özbek, 2 bin 73 oy alan rakibi Eşref Hamamcıoğlu'nu geride bırakarak sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanı oldu. Eşref [&hellip]

Türkiye’nin 3 büyüklerinden Galatasaray Spor Kulübü’nün büyük kongresi yapıldı. Kongrede yarışan 2 adaydan bir tanesi aslen Afyonkarahisarlıydı. Bolvadinli olan Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray Başkanlığı yarışını kaybetti

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulunda 2 bin 208 oya ulaşan Dursun Özbek, 2 bin 73 oy alan rakibi Eşref Hamamcıoğlu’nu geride bırakarak sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanı oldu.
Eşref Hamamcıoğlu aslen Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinden. Afyonkarahisar eski milletvekillerinden Hamdi Hamamcıoğlu’nun yeğeni, uzun yıllar önce Bolvadin’den İstanbul’a yerleşen merhum Recai Hamamcıoğlu’nun oğlu olan Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray camiasında sevilen ve tanınan bir hemşehrimiz.
BAŞARILI İŞ ADAMI
1954’te İstanbul’da doğan Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray Lisesinden mezun olduktan sonra Paris’te bulunan Sorbonnenda İktisat okudu. 1981-1992 yılları arasında Tekfen Holding’de Operasyon Direktörü olarak çalıştı. 1992 yılında, Mayıs 2011’deki istifasına kadar Başkan ve CEO olarak kaldığı Sodexo-Türkiye’yi kurdu. Ocak 2012’ye kadar Yönetim Kurulu Danışmanı olarak görev yaptı.[2] Birleşme ve devralma danışmanlığı firması olan UP HİZMET’in Başkanıdır.
1994-1998 yılları arasında Duygun Yarsuvat ve Anıl Büyükeroğlu başkanlığında Galatasaray Mezunlar Evi Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2001 yılında Mehmet Cansun başkanlığında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2015 yılında İrfan Aktar başkanlığında Galatasaray Divan Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. 15 Nisan 2018’de 336 oyla Galatasaray Divan Kurulu Başkanı seçildi
8 Nisan 2021’de Galatasaray başkanlığına adaylığını açıkladı. Başkanlık seçiminde 1500 oy ile 2. olarak seçimi kaybetmiştir.11 Haziran 2022’deki seçimde aday oldu ve 2. olarak seçimi Dursun Özbek’e kaybetti.
Eşref Hamamcıoğlu, 1992 yılında Sodexo-Türkiye’yi kurdu.[5] Hamamcıoğlu liderliğindeki Sodexo, yıllık 105 milyon avro brüt ciroya ulaştı ve sektörün yüzde 20’sini temsil etti. Zirvede, Sodexo-Türkiye 5.600 çalışanıyla sektör rekoruna ulaştı ve Türkiye’de günde 150.000’den fazla kişiye hizmet verdi.
Sodexo’da geçirdiği yıllar boyunca Türkiye’de hizmet sektörünün kalite standartlarını belirleyerek sektörün gelişimine öncülük etmiş, bir hizmet firmasına ilk kez ISO sertifikası yaptırmış, tedarikçilerini sürdürülebilir kalkınma için eğitmiş ve denetlemiş ve dış kaynak kullanımını başlatmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri, bakanlıklar, üniversiteler, tatil köyleri, hastaneler ve açık deniz petrol platformları gibi çeşitli sektörlerde hizmet vermiştir. Hamamcıoğlu, günümüzde birçok firmanın felsefesinin bir parçası haline gelen “kurumsal catering”, “çoklu hizmet” ve “Entegre Tesis Yönetimi” terimlerinin yaratıcısı olmasıyla tanınmakta ve kendisine endüstride “Pioneer” unvanı verilmektedir.
Eşref Hamamcıoğlu, Mayıs 2011’de Sodexo’dan istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. Bir yıl sonra, imalat ve yiyecek ve içecek sektörlerindeki orta ölçekli şirketlere birleşme ve satın alma danışmanlığı verdiği “UP HİZMET”i kurdu.
Mesleki başarılarının yanı sıra Türkiye Fransız Ticaret Odası Başkanı olan Eşref Hamamcıoğlu, TÜSİAD’ın “Institut de Bosphore-Paris”i kurdu ve hâlen Yönetim Kurulu’nun bir parçasını oluşturmaktadır. Ayrıca Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜSİAD, YASED, DEİK gibi diğer görevlerde de bulunmaktadır. Evli ve bir erkek çocuk babasıdır.
AMCASI ESKİ AFYON MİLLETVEKİLİ
Afyonkarahisar eski Milletvekili Hamdi Hamamcıoğlu ise 1924 yılında Bolvadin’de dünyaya geldi. 1946 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Serbest Avukatlık yaparken siyasete soyundu. O sırada, Türkiye’de mevcut siyasi partilerden memnun olmayan Afyonkarahisarlı genç aydınlar, C.H.P’den koparak Cumhuriyetçi Güven Partisi’ni kuran Turan Feyzioğlu’nun etrafında kümelendiler ve bu partinin, Afyonkarahisar ilinde, güçlü pir şekilde örgütlenmesini sağladılar Hamdi Hamamcıoğlda bu oluşumun içerisinde yer aldı ve 1969 Genel Seçimlerinde Güven Partisi listesinden, Afyonkarahisar Milletvekilliği’ne seçildi. Bir dönem, T.B.M.M.’nde Afyonkarahisar’ı temsil eden Hamamcıoğlu, 1973 Genel Seçimlerinde, yeniden seçilemedi ve memuriyete döndü. Önce Ankara Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı yaptı; sonra Başbakanlık Toprak ve Tarım Reformu Danışmanlığına atandı. 1980 yılında kendi isteğiyle emekliye ayrıldı ise de, 1981 yılında sözleşmeli olarak, Kültür Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’ne tayin edildi. Hamdi Hamamcıoğlu, Bağımsız içel Milletvekili Celal Kaygılı tarafından, Başbakan Süleyman Demirel hakkında açılması istenilen Meclis Soruşturması için kurulan Hazırlık Komisyonuna seçilerek, bu önemli kurulda vazife yaptı.
>> Kocatepe Haber Merkezi

Bakmadan Geçme