• Haberler
  • Gündem
  • Hemşehrimiz Çoban'ın hızına yetişilmiyor – Kocatepe Gazetesi

Hemşehrimiz Çoban'ın hızına yetişilmiyor – Kocatepe Gazetesi

Gürcistan Samtskhe Javakheti Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan yazar ve şair Özgür Çoban, birkaç günlüğüne geldiği İstanbul’da yedi ayrı program yaparak adeta Çoban Fırtınası estirdi.Çoban programlarına Beyoğlu Alucra Vakfı'nda verdiği Sosyal Medyanın Türkçesi isimli söyleşi ile başladı. Ardından Özgür Çoban ile Özgürce Şiirler dinletisi ile Esenyurt Belediyesi ve İBB organizasyonuyla Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Kız İ.H.L’nin [&hellip]

Gürcistan Samtskhe Javakheti Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan yazar ve şair Özgür Çoban, birkaç günlüğüne geldiği İstanbul’da yedi ayrı program yaparak adeta Çoban Fırtınası estirdi.
Çoban programlarına Beyoğlu Alucra Vakfı’nda verdiği Sosyal Medyanın Türkçesi isimli söyleşi ile başladı. Ardından Özgür Çoban ile Özgürce Şiirler dinletisi ile Esenyurt Belediyesi ve İBB organizasyonuyla Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Kız İ.H.L’nin yıldızlarıyla buluştu. Çoban, Akit Tv’de yayımlanan Niyazi Gedik ile Gönül Sürgünü isimli programa canlı yayın konuğu oldu. Çoban, programda Sürmenin Hesabı, Baktığın Yerdeyim, Selam Edirne’den Kars’a, Babam, El Olup Gittin gibi şiirlerini seslendirdi ve sanat anlayışına dair açıklamalarda bulundu.
Çoban daha sonra Küçükçekmece Belediyesi organizasyonuyla Cennet Kültür Sanat Merkezi’nde Özgürce Şiirler (müzikle şiir aşkı) ile şiir ziyafeti verdi. Silivri İBB Bölge Müdürlüğünde Sosyal Medyanın Türkçesi konuşmasının akabinde Silivri Kız İ.H.L.’de Şairane Konuşmalar isimli konuşma yaptı, şiirlerinden örnekler verdi. Silivri Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde program gerçekleştiren Çoban, son olarak ise şair Bestami Yazgan’ın Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirdiği Edebiyat Atölyesi’nin şair konuğu oldu.

ÖZGÜR ÇOBAN KİMDİR?

1976 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya gelen şair Özgür Çoban, ilk şiir kitabını 1999 yılında Anneme Yalanlar ismiyle çıkardı. “Kalfalık dönemi eserlerim” dediği Özgürce Şiirler’i 2004, Kördüğüm Gibi’yi 2011 yılında yayımlayan şair, ustalık eseri Gece Yarısı Rubaileri’ni şiirseverler ile buluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Diksiyon ve hitabet üzerine konuşmalar  da yapan Çoban’ın şiir kitaplarının yanı sıra Diksiyondan Mikrofona, Yıldızların Konuşma Sanatı ve Lisandan İnsana isimli üç nesir kitabı bulunuyor.

Bakmadan Geçme