Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi hizmete başladı

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak onkoloji ve hematoloji teşhis ve tedavi hizmetinin verileceği binanın 31 bin 850 metrekareden oluştuğunu ve bünyesinde 167 hasta odası, 16 öğretim üyesi odası ve 40 doktor odası ve polikliniklerden oluştuğunu kaydetti. Solak, 'Diğerleri de devam ediyor. Yine 60 yatak yoğun bakım, 10 adet izolasyon odası önemli hastalıklar için, diyaliz [&hellip]

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak onkoloji ve hematoloji teşhis ve tedavi hizmetinin verileceği binanın 31 bin 850 metrekareden oluştuğunu ve bünyesinde 167 hasta odası, 16 öğretim üyesi odası ve 40 doktor odası ve polikliniklerden oluştuğunu kaydetti. Solak, “Diğerleri de devam ediyor. Yine 60 yatak yoğun bakım, 10 adet izolasyon odası önemli hastalıklar için, diyaliz ünitemiz geliyor 11 yatak, kemik iliği nakli 18 odadan oluşuyor. 9 erişkin 9 çocuk ki kemik iliği sadece Ankara ve İstanbul’da yapılıyordu, üçüncü olarak da inşallah şehrimizde yapılacak” dedi.
ÇOCUK KEMOTERAPİ
 BÖLÜMÜ HAZIR
Yetişkin ve çocuk kemoterapi tedavisinin başladığını anlatan Solak, “Günlük yetişkin kemoterapi koltuk sayımız 32. 4 tane de VIP odası ve 2’si oda 14 adet de günlük çocuk kemoterapi odası da şuanda hizmete hazır. Yine erişkin onkoloji ve çocuk onkoloji ile erişkin hematoloji ve çocuk hematoloji  poliklinikleri hizmete girdi. Keza kemoterapi üniteleri de hizmete girdi” diye konuştu. Solak, bir hafta içinde de bronkoskopi, diyaliz merkezi ve radyoloji merkezinin hizmete gireceğini belirterek, “Gelecek olan yeni elemanlarla bina tam kapasite ile açılacak ve günde 927 yatağı hizmete sokmuş olacağız. Yine Radyoterapi ve Nükleer Tıp binasında 2 tane linac adını verdiğimiz cihazımız var ki bununla günlük radyoterapi yani ışın tedavisi veriyoruz. Müstakil olan bu binamızın ise birinci katında tedavi, ikinci katında ise ameliyat öncesi ve sonrasına ilişkin işlemler yapılıyor” ifadelerini kullandı.
102 MİLYON LİRALIK KAYNAK
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise hastane için 102 milyon liralık bir kaynak kullanıldığını belirterek, “Hastanenin temel atıldığı günden bugüne geldiğimizde görüyoruz ki Türkiye’deki üçüncü onkoloji ve hematoloji hastanesini açmış bulunuyoruz. Burası için 102 milyon kaynak aktarıldı. Bu çok önemli bir miktar buraya gelen her insanın şifa bulması en büyük arzumuz” dedi. Özkaya, hastanın yanına bir konaklama tesisi yapılacağını belirterek, “Bir arzumuz daha var. Konaklama tesisi yapmak istiyoruz. Planımız ve yerimiz hazır. Kanser hastalarının yakınlarının kalacağı burada nezih bir yer yapmak istiyoruz. Bu konudaki hayır severlerimizi de davet ediyoruz” diye konuştu.
AFYON, SAĞLIK MERKEZİ HÂLİNE GELDİ
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise Afyonkarahisar’ın onkoloji ve hematoloji servisi ile birlikte bir sağlık merkezi haline geldiğini ifade etti. Tutulmaz, “Bugün (dün) resmi olmayan bir açılışla hizmete giren hastanemizle birlikte Afyonkarahisar sağlık merkezi haline gelmektedir. Biz daha önce ilimizi tanımlarken termalin, mermerin, lezzetin ve zaferin başkenti olarak tanımlıyorduk. Ama bundan sonra termalin ve üniversitemizin yatırımlarıyla artık Afyonkarahisar’ımız sağlığında merkezi haline geldi. Hatta şifa kaynağı haline gelen Afyonkarahisar bu özelliğiyle çekim gücü olan bir alana daha sahip olmuş oluyor. Çağımızın hastalığı olan kansere hemen yanı başlarında bulunan bu tam donanımlı hastanede vatandaşımızın çözüm bulması büyük bir kolaylıktır. Çünkü bu hastalık uzun süren bir tedavisi olan ve meşakkatli tedavi sürecine sahip bir hastalıktır. Bunun yanı başımızda olması bizim için büyük bir kazanımdır. Bu hastanenin yapılmasına vesile olan başta Hükümetimize, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve özellikle Rektörümüz ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme