• Haberler
  • Genel
  • HEM yeni kursiyerlerini bekliyor – Kocatepe Gazetesi

HEM yeni kursiyerlerini bekliyor – Kocatepe Gazetesi

Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü Metin Aygök, merkez faaliyetleri, verilen kurslar hakkında bilgi verdi. Aygök, isteyen herkesi ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda HEM’de açılan kurslara katılmak üzere beklediklerini söylerken öğrenmenin yaşı olmadığını, 7 gün 24 saat bizim kapılarının herkese açık olduğu mesajını verdi Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü Metin Aygök, HEM olarak [&hellip]

HEM yeni kursiyerlerini bekliyor

Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü Metin Aygök, merkez faaliyetleri, verilen kurslar hakkında bilgi verdi. Aygök, isteyen herkesi ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda HEM’de açılan kurslara katılmak üzere beklediklerini söylerken öğrenmenin yaşı olmadığını, 7 gün 24 saat bizim kapılarının herkese açık olduğu mesajını verdi

Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü Metin Aygök, HEM olarak tüm halka hizmet etmek için çalıştıklarını söyledi. Vatandaş ilgi ve istekleri doğrultusunda kurslar açtıklarını dile getiren Aygök, ana hedefin, okuma yazma bilmeyen vatandaşlara okumayı yazmayı öğretmek olduğunu kaydetti.
ÇEŞİTLİ KURSLAR AÇILIYOR
Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde birinci ve ikinci kademe kursları açtıklarını dile getiren Müdür Metin Aygök, kurslarda başarılı olanlara kurs bitirme belgesi verildiğini kaydetti. Okuma yazma bilen kişilerin kendilerine gerekli başvuruları yapıp, girecekleri sınavda başarılı olmaları durumunda belge verdiklerini anlatan Aygök; “Kurslarımız yelpaze olarak çok geniş kapsamda. Meslek, sosyal, kültürel ve yetiştirme kurslarımız var. Meslek kurslarımız meslekle ilgili. İş istihdamı sağlıyor. Meslek edindirmede aşçılıktan tutunda kalorifer ateşçiliği kursuna kadar çeşitli kurslar açılıyor. Kalorifer ateşçiliği belgelerini almayan vatandaşlarımız, bu belgeye sahip olamadıkları için kalorifer kazanlarını yakma yetkisine sahip değiller. Aşçılık kursu ile elde edilecek belgeye sahip olmayan kişiler özel sektörde ya da herhangi bir devlet kurumu yemekhanesinde çalışamayacaklar. Meslek edindirme, istihdama katkı sağlayan kurslar daha çok tercih ediliyor. Meslek kurslarımız çok geniş kapsamlıdır. Giyim, makine nakışı, kalorifer ateşçiliği, aşçılık kurslarımız meslek kurslarımızı oluşturuyor. Bunların yanı sıra çok sayıda kursumuz mevcuttur.” dedi.
AŞÇILIK, KALORİFER
KURSUNA RAĞBET FAZLA
HEM Müdürü Metin Aygök, istek ve talebe göre açılan kurslar için en az 12 kursiyerin başvuru sahibi olması gerektiğini söyledi. Kursiyer sayısının sekize düşmesi halinde kurs kapatma teklifi verme haklarının olduğunu aktaran Aygök, en popüler kursun bilgisayar kursu olduğunu bildirdi. Bilgisayar kursunun rağbet gördüğünü belirten HEM Müdürü Metin Aygök; “Aşçılık, kalorifer ateşçiliği, hasta bakım kursları günümüz şartlarında ihtiyaç ve ilgi doğrultusunda en çok tercih ve talep edilen kurslarımızın başında gelmektedir. Eskiden daktilo kurslarına büyük bir talep vardı. Uzun zamandır daktilo kursunun yerini bilgisayar kursu aldı. Giyim ve makine nakışı kurslarımızın kursiyer sayısı fazla. Meslek kursu olarak toplam169 kurs açtık. Toplam 3 bin 567 kursiyere hizmet verdik.” diye konuştu.
İSTEYEN HERKESE AÇIK ÇAĞRI
Genel olarak adlandırılan kurs toplamının 259 olduğunu bildiren HEM Müdürü Metin Aygök, 5 bin 411 kursiyere hizmet verildiğini dile getirdi. Okuma yazma anlamında toplam 8 adet kurs açıldığını aktaran Aygök, birinci ve ikinci kademe olmak üzere toplam 387 adet kursiyerin bu kurslardan yararlandığını açıkladı. Ana-Kız Okuldayız kampanyası ile ilgili olarak ilan ve broşürler hazırlandığını söyleyen Aygök sözlerine şöyle devam etti: “Toplumda okuma yazma kalmayan birey kalmaması için ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyası kapsamında broşürler ve afişleri kullanarak bu kampanyanın duyulmasını sağladık. Bu çok önemliydi. Kampanyaya çerçevesinde açılan kurslara katılan 387 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Ana-Kız Okuldayız’ kampanyası ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Açtığımız kurslara katılan 9 bin 366 kursiyere hizmet verdik. Bu rakam tüm kurslara katılan kursiyerlerimizin toplamıdır. Tüm kurslarımız yıl boyunca devam ediyor. Bütün vatandaşlarımızı ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda Halk Eğitim Merkezimizde açılan kurslara katılmak üzere bekliyoruz. Öğrenmenin yaşı yok. Donanımlı bilgi sahibi bireyler yeti��mesi için 7 gün 24 saat bizim kapımız herkese açık.”
Haber: Burcu Aydın

Bakmadan Geçme