• Haberler
  • Genel
  • “Hem vatandaşı hem devleti temsil ediyorsunuz”

“Hem vatandaşı hem devleti temsil ediyorsunuz”

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, muhtarların hem vatandaşları hemde devleti temsil ettiklerini söyledi     19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı işbirliği ile AFBEL Termal Otel’de merkez mahalle, merkeze bağlı kasaba ve köy muhtarlarına yönelik yemek programı düzenlendi. Programa Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti [&hellip]

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, muhtarların hem vatandaşları hemde devleti temsil ettiklerini söyledi

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı işbirliği ile AFBEL Termal Otel’de merkez mahalle, merkeze bağlı kasaba ve köy muhtarlarına yönelik yemek programı düzenlendi.
Programa Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, İdare ve Denetim Müdür Vekili Abdurrahman Özdilekler, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ve çok sayıda muhtar katıldı.
Yemek programı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu ve ardından ebediyete intikal etmiş muhtarlar ve tüm şehitlerimizin ruhlarına ithafen dualar edildi.
Ardından konuşmalara geçildi. İlk olarak Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur konuştu. Uygur, muhtarlık görevinin önemi ve tarihçesini içeren bir konuşma yaptı. Programa katılan Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak’ta muhtarlığın önemi ve Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin düşüncelerini paylaştılar.
“DEVLETİN TÜM KURUMLARINI
MUHTARLARIMIZ TEMSİL EDİYOR”
Muhtarların, belediye ve diğer kamu kurumlarıyla vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise muhtarlara şöyle hitap etti:
“Sizler, Valiliğimiz ve Belediyemizin deyim yerindeyse tutan eli, gören gözü ve yürüyen ayağısınız. Bizim ulaşamadığımız, göremediğimiz problemleri Belediyemize, Yani halkın ilk temas noktası sizlersiniz. Devletimizin tüm kurumlarını sizler temsil etmektesiniz. Bu doğrultuda, istişare kültürünü gelenek haline getirdiğimiz şehrimizde, sizlerle birlikte ile Afyonkarahisar’ın kalkınması ve gelişmesi için elbirliği ve gönül birliğimizi sürdürüyoruz. Seçildiğimiz günden bu yana hep iç içe olmaya gayret gösterdik. Her ay Belediyemizin Meclis Salonunda bir araya gelerek mahallelerimizin istek ve taleplerini ilk sizlerden öğreniyoruz. Yine her Cuma, bir mahallemize giderek hem Cuma namazımızı kılıyoruz hem de o mahallemizin eksiklerini şikâyetlerini yerinde görme fırsatı buluyoruz. Mahalle ziyaretlerinde çok olumlu geri dönüşler olduğunu görüyoruz. Görev sürecimiz boyunda mahalle ziyaretlerimizi aralıksız devam ettireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle büyük bir özveri ve sevgiyle görevlerini yerine getiren tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, halkımıza hizmet yolunda birlikte yürüyeceğimizi belirterek, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”
“MUHTARLIK DEĞERLİ BİR GÖREV”
Son olarak söz alan ve dört yıldır her 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak kutlandığını söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz, “Muhtarlarımız ile zaman zaman değişik toplantılarda bir araya geliyoruz. Ben öncelikle her birinizin Muhtar Günü’nü tebrik ediyorum. İl merkezimizde yüzde 50’nin üzerinde değişim var ve muhtarlarımızın birçoğu yeni. Seçim döneminde birçok mahallede 20’nin üzerinde aday vardı. Yani artık muhtarlık değerli bir görevdir. Zor bir görev yapıyorsunuz. Bir taraftan devletin vatandaşa karşı elçisisiniz. Diğer taraftan vatandaşın elçisisiniz devlete karşı. Başka bir görev böyle çift taraflı değil. Bulunduğunuz görevde hem vatandaşı hem devleti temsil ediyorsunuz. Çift şapkalı zor bir görevi yerine getiriyorsunuz. Ben sözlerimi noktalarken katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Başta Barış Pınarı Harekâtı olmak üzere bugüne dek şehit düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.” dedi.
Vali Tutulmaz ve protokol üyeleri program sonunda muhtarları tek tek yolcu ederek Muhtarlar Günü’nü bir kez daha kutladı.
Programın düzenlendiği AFBEL Termal Otelde bulunan Afyonkarahisar’ın kardeş şehri Almanya’nın Hamm Belediyesi Sosyal Uyum ve Entregasyon Dairesi Başkanı Wolfgang Müller tarafından Vali Mustafa Tutulmaz’a Hamm şehrine özel plaket takdim edildi.

Bakmadan Geçme