Hem öğrendiler, hem eğlendiler

Afyonkarahisar 4-6 Yaş Kur’an Kursları çeşitli etkinliklerle minik öğrencilere ev sahipliği yaptı   Afyonkarahisar İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren 4-6 Yaş Kur’an Kursları Diyanet İşleri Başkanlığı’nın usul ve esasları çerçevesinde verdiği eğitim hizmetinin yanı sıra çeşitli sosyal etkinliklerle miniklere ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler kapsamında Küçükçobanlı 4-6 Yaş Kur'an Kursunda yöresel ürünleri tanıtmak ve yerli malı [&hellip]

Afyonkarahisar 4-6 Yaş Kur’an Kursları çeşitli etkinliklerle minik öğrencilere ev sahipliği yaptı

Afyonkarahisar İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren 4-6 Yaş Kur’an Kursları Diyanet İşleri Başkanlığı’nın usul ve esasları çerçevesinde verdiği eğitim hizmetinin yanı sıra çeşitli sosyal etkinliklerle miniklere ev sahipliği yapıyor.
Etkinlikler kapsamında Küçükçobanlı 4-6 Yaş Kur’an Kursunda yöresel ürünleri tanıtmak ve yerli malı kullanımını teşvik etmek amacıyla öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği sergi açılışı gerçekleştirildi. Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası, Sorumluluk ve Yardımlaşma üniteleri kapsamında 4-6 yaş grubu öğrenciler ile ihtiyaç odaklı Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırladığı etkinliğe İl Murakıbı Hatice Zeybek ve Fatih Demir, İl Müftülüğü personelinden İbrahim Adıguzel, Alper Uzel ile öğrenciler ve veliler katıldı.
Etkinlikte çocuklara ve ailelere yerli malının önemi anlatılırken, barkod etkinliği ile bilinçli tüketicilik, temiz ve helal gıda tüketmenin önemi üzerinde duruldu. Öğrencilerin yöresel kıyafetler giyerek farkındalık oluşturduğu etkinlikte yöreye ait eşyaların sergilendiği köy odası ilgi odağı oldu. Etkinlik sırasında yapılan yardımlaşma kumbarası çalışması ile “Sorumluluk ve Yardımlaşma” ünitelerinde işlenen, “israftan kaçınma” ve “yardımlaşma” konularıda pekiştirildi.
Öte yandan Amine Hatun 4-6 Yaş Kur’an Kursunda öğrencilere yönelik meslek tanıtımı yapılırken, Taşpınar Bilgi Evinde eğitim veren 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Işıklar Balı Sultan Kur’an Kursundaki öğrencilerle cami ve hasta ziyareti gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme