Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hem KKTC’nin, hem Türkiye Devleti’nin yanındayız”

“Hem KKTC’nin, hem Türkiye Devleti’nin yanındayız”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 15 Türk Derneği’nin bir araya
gelmesiyle kurulan ve ecdad geleneklerini yaşatmaya çalışan Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Talip Sancar, platform olarak hem KKTC, hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her daim yanında olmayı şiar edindiklerini söyledi

 

Gazeteniz Kocatepe’nin köşe yazarı Ali Erşahin, yavru vatan Kıbrıs’ta ecdad geleneklerini yaşatmaya çalışan Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Talip Sancar ile gerçekleştirdiği özel röportajda platformun çalışmaları hakkında detaylı bilgiler aldı.
A.E: Sayın Talip Sancar, öncelikle kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
T.S: 16.10.1975 yılında Samsun’un Çarşamba ilçesinde doğmuşum. Asıl kökenim Trabzon’un Sürmene ilçesidir. Babamın dede tarafı oradan gelmiştir.
A.E: Kaç yıldır yavru vatandasınız?
T.S: 6 aylıkken buraya gelmişiz. 45 yıldır Girne’nin Küçükköy kazasında ikamet etmekteyim.
A.E: Ne işle meşgulsünüz?
T.S: KKTC’de çok farklı sektörlerde çalıştım. An itibariyle Çınar Öğrenci Yurtları kurucusu olarak Anavatan Türkiye’den gelen öğrenci kardeşlerimize sıcak bir ortam sağlamaya çalışıyorum.
A.E: Sayın Sancar, kurmuş olduğunuz bu platform fikri nasıl doğdu? Bu platformu kurarken amacınız neydi?
T.S: FETÖ’nün yapmış olduğu hain darbe girişimine karşı tepki olarak KKTC’de bulunan 15 Türk Derneğinin bir araya gelmesiyle platformumuz kurulmuş ve amacımız da bu platformumuzun dünyadaki tüm Türk devletlerine örnek teşkil etmesi amacını taşımaktadır.
A.E: Peki Sayın Sancar, platformunuzun kuruluşundan bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar hakkında kısaca bilgi verirmisiniz?
T.S: Hay hay tabi memnuniyetle. Şimdi biz 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra KKTC’de insanlarımızı anında bir araya getirerek büyükelçiliğimiz önünde darbeye karşı tepkimizi en sert şekilde dile getirdik. Birkaç gün sonra da 100 kişilik bir ekiple birlikte, Anavatan’a demokrasi nöbetlerine katılmak için gittik. Külliye’de ve Kızılay Meydanında demokrasi nöbetlerine katıldıktan sonra KKTC’ye döndük ve nöbetlere burada devam ettik. Daha sonra ilerleyen süreçlerde de sosyal sorumluluk projelerimize ağırlık vermeye çalıştık. Örneğin ecdadımız zamanında çok sık görülen askıda ekmek projesini Lefkoşa merkezli olmak üzere geniş bir ağ da yaydık. Bunun yanında askıda yemek, askıda dürüm gibi projelerle insanlarımızın gururlarını incitmeden, bir elin verdiğini diğer el görmeyecek düsturuyla ihtiyaç sahibi insanlarımıza elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz.
Zaman zaman hastanelerimizde, polikliniklerimizi ziyaret ederek orada bulunan hastalarımıza, hasta sahiplerine, ziyaretçilerine poğaça çay ikramlarımız olmaktadır. Bu şekilde halkımızla bir araya gelmeye çalışıyor onların acılarını mutluluklarını birlikte paylaşıyoruz. Yine evveliyatı çok öncesine dayanan ama platformla birlikte daha aktif hale gelen iftar programlarımızla da Ramazan Ayı’nın huzurunu, bereketini insanlarımızla birlikte paylaşmaya çalışıyoruz. Anavatanımızın başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatına destek olmak amacıyla ‘Ordumu Seviyorum Vatanımı Seviyorum Dekontum Elimde’ adlı bir bağış kampanyası başlattık ve bu kampanyamıza beklediğimizden daha yüksek bir katılım sağlandı. Bu kampanya dolayısıyla TSK büyükelçiliğimizi arayarak teşekkürlerini iletmiştir ki bu da bizi son derece onore etmiştir. Kısacası biz platform olarak hem KKTC hem de Türkiye Cumhuriyeti devletimizin her daim yanında olmayı şuur edinmiş bir platformuz bunun yanı sıra unutulmaya yüz tutan ecdad geleneklerimizi ufak ufakta olsa yeniden hatırlamaya çalışıyor ve insanlarımızla bir arada olmaya çalışıyoruz.
A.E: Sayın Sancar, yaptığınız faaliyetlerin bir çoğunu yerinde görme fırsatına sahip oldum. Gerçekten Kıbrıs gibi bu yerlerde yapılan bu çalışmaların tamamı takdire şayan. Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
T.S: Biz platform olarak yola çıktığımızda ciddi güçlüklerle karşılaştık ve zaman zaman da karşılaşmaya devam ediyoruz. Lakin bizim yola çıkış amacımız karınca misali safımızın belli olması niyetiyle olduğu içindir ki bu zorluklara da tevekkülle göğüs geriyoruz. Bizim amacımız burada hoş bir seda bırakmak. Bu niyet ve arzuyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Son olarak da Anavatandan bizlere değer verdiğiniz böyle bir röportaj yaparak bizleri onurlandırdığınız tüm Kocatepe Gazetesi’ne sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Teşekkür ederim sağolun, var olun.
A.E: Biz de Kocatepe Gazetesi ailesi olarak yavru vatan Kıbrıs’ta böylesine güzel ve içten çalışmalar yapan platformunuza başarılı nice çalışmalar diliyoruz.