Hem geç oldu, hem güç oldu 1-0

Spor Toto 3. Lig 1’inci Grup’ta mücadele eden Sandıklıspor, dün kendi evinde Beşikdüzüspor’la karşı karşıya geldi. Kırmızı-Şimşekler, kötü oynadıkları maçı üç puanla kapatmanın sevincini yaşadı Sandıklıspor, dün evinde Beşikdüzüspor’u ağırladı. Taraftarlarının önünde galibiyet için çıktığı maçta Sandıklıspor, etkisiz bir futbol ortaya koyarken, 90’ıncı dakikada sonradan oyuna giren Abdullah Cemal, takımına üç puanı hediye eden isim [&hellip]

Hem geç oldu, hem güç oldu 1-0

Spor Toto 3. Lig 1’inci Grup’ta mücadele eden Sandıklıspor, dün kendi evinde Beşikdüzüspor’la karşı karşıya geldi. Kırmızı-Şimşekler, kötü oynadıkları maçı üç puanla kapatmanın sevincini yaşadı

Sandıklıspor, dün evinde Beşikdüzüspor’u ağırladı. Taraftarlarının önünde galibiyet için çıktığı maçta Sandıklıspor, etkisiz bir futbol ortaya koyarken, 90’ıncı dakikada sonradan oyuna giren Abdullah Cemal, takımına üç puanı hediye eden isim oldu. Mücadeleye, geçen hafta kaybettiği Pazarspor maçının moralsizliği ve teknik direktör İbrahim Derya Tutkun’la yolların ayrılması sonrası oluşan olumsuz havayla çıkan Sandıklıspor, vasatı aşamasa da son dakikalarda atılan golle deyim yerindeyse hayat buldu. Bu galibiyetle evindeki yenilmezlik serisini sürdüren Sandıklıspor, hanesine üç puanı yazdırmayı bildi. 10’uncu sıradan 8’inci sıraya yükselen Sandıklıspor, gelecek hafta deplasmanda oynanacak Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçına umutlu ve huzurlu başlayacak.

Galibiyet 90’da geldi

Sandıklıspor, Beşikdüzüspor karşısında bir hayli bocalasa da maç sonunda sevinen taraf olmayı başardı. Özellikle
ilk yarıda kötü bir futbol sergileyen Sandıklıspor, Beşikdüzüsporlu futbolcuların üç yüzde yüzlük gol pozisyonunu
harcamalarıyla da derinden bir ‘oh’ çekti. İlk yarıyı golsüz tamamlayan iki ekip arasında ikinci yarı daha çekişmeli
geçti. Sonradan oyuna giren Abdullah Cemal’ın şık vuruşu 90’ıncı dakikada Sandıklıspor’a üç puanı getirdi

Sandıklıspor, Beşikdüzüspor karşısında özellikle ikinci yarıda çok kötü bir futbol sergiledi. Rakip kaleye fazla akın yapamayan Sandıklıspor, maçın henüz başında da rakibine yüzde yüzlük bir gol şansı verdi. Ancak Beşikdüzüsporlu futbolcular bu şansı değerlendiremedi. İlk yarıda maçı kopartabilecek Beşikdüzüspor, maçın sonlarında gelen golle evine puansız dönmenin üzüntüsünü yaşadı. İşte maçın önemli anlarından kesitler:
Maçın ilk tehlikeli atağını Beşikdüzüspor gerçekleştirdi. Henüz 2’nci dakikada Beşikdüzüsporlu forvet Onur, Sandıklıspor stoperi Varol’u korner çizgisi üzerinden geçerek topu çalmayı başardı. Bu futbolcunun içeriye orta şut karışımı vuruşunda top tam çizgiyi geçmek üzereyken Sami Serdar topa müdahale ederek topun filelere gitmesini engelledi. .
22’nci dakikada kısa paslarla Beşikdüzüspor kalesine hızla akın yapan Sandıklıspor’da Yavuz topu uygun durumdaki Yılmaz’a verdi. Yılmaz önündeki rakiplerini geçip sert vurdu topu kaleci son anda kornere tokatladı.
29’uncu dakikada Beşikdüzüspor’un ani atağında Onur’un vuruşu kaleci Anıl’ı geçerek kaleye yöneldi. Ancak top yine çizgiyi geçmek üzereyken Sami Serdar, topu çizgiden çıkartmayı başardı.
41’inci dakikada Beşikdüzüspor’un geliştirdiği atakta Güven, bomboş pozisyonda topu auta gönderdi.
İlk yarı 0-0’lık eşitlikle sona erdi.
Üç puan son uzatmalara gİrİlİrken geldİ
59’uncu dakikada oyuna sonradan giren Malik, orta-şut karışımı bir vuruşla topu Beşikdüzüspor kalesinin önüne göndermek istedi. Kimsenin dokunmadığı top çok az farkla direğin yanından auta çıktı.
65’inci dakikada Beşikdüzüspor’da Uğur’un kullandığı serbest vuruşta, kaleci Anıl gole izin vermedi.
80’inci dakikada Beşikdüzüspor atağında Onur’un son çizgiden ortasında bomboş pozisyonda ki Murat Kemal topa dokunamadı.
86’inci dakikada Sandıklıspor’da Adem’in ortaladığı top Malik’te kaldı. Malik, düzeltip sert vurdu top, müsait pozisyonda auta çıktı.
88’inci dakikada Sandıklısporlu defans oyuncusu Varol’un içeriye ortasına M. Akif yükselip kafasıyla dokundu. Top üst filelerde kaldı.
90’ıncı dakikada Serdar Ergelen’in hızlı davranmasıyla topu defansın arkasına gönderdi. Defansın bir anlık duraksamasından yararlanan Abdullah Cemal, sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
Geriye kalan 3 uzatma dakikasında da gol olmayınca Sandıklıspor, Beşikdüzüspor’u 1-0’lık skorla yenmeyi başardı.

İbrahim Cezayir: “Futbolcularımız çok istediler”

Sandıklıspor’da teknik direktör İbrahim Derya Tutkun’un takımdan gönderilmesiyle teknik heyetten sadece yardımcı antrenör İbrahim Cezayir kalmıştı. Dün de İbrahim Cezayir nezaretinde ilk çıkılan maçta Sandıklıspor, galip gelmeyi başardı. Maç sonunda futbolcular tarafından omuzlara alınan İbrahim Cezayir, maç sonunda da futbolcularına teşekkür etti. Beşikdüzüspor maçında galip gelmeyi çok istediklerini ve bunu sonunda başardıklarını ifade eden Cezayir, “Aslında iyi bir futbol ortaya koymadık ama futbolcularımız sonuna kadar savaştılar ve geç de olsa galibiyet sayısını bulduk. Bundan sonra da iyi sonuçla elde etmek için vargücümüzle çalışacağız. Bu galibiyet futbolcularımızın alın teridir” dedi.

Uzungüngör isyan etti

Beşikdüzüspor’un teknik direktörü Gökhan Uzungüngör, haftalardır hakem hataları yüzünden puan kaybettiklerini dile getirerek bu maçta da yine hakemlerin haklarını yediğini kaydetti. Daha önceki oynanan maçlarda da küçük hakem hatalarının başlarına iş açtığı dile getiren Uzungüngör, “Sandıklı maçında iyi oynadık. Elimizden geleni yaptık. Futbolcularımızı kutluyoruz. Ama ortada hak yeniyor. Hakemler hakkımızı yiyor. Bunu söyleyince de ben suçlu oluyorum, ceza alıyorum” diye konuştu.

Haberler ve fotoğraflar: R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme