• Haberler
  • Genel
  • Hem bilgilerini tazelediler yeni bilgiler öğrendiler

Hem bilgilerini tazelediler yeni bilgiler öğrendiler

Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Neonatal Resüsitasyon Programı (Yenidoğan Canlandırma) eğitimi sona erdi Tekrar sınavı yapılmadıÜniversite, özel ve kamu hastanelerinde görevli çeşitli unvan ve branşlarda 40'ı aşkın sağlık personelinin katıldığı 3 günlük kurs sonucunda kursiyerler yeni doğan bebeklere acil müdahaleler konusunda hem bilgilerini tazelemiş hem de yeni bilgiler [&hellip]

Hem bilgilerini tazelediler yeni bilgiler öğrendiler

Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Neonatal Resüsitasyon Programı (Yenidoğan Canlandırma) eğitimi sona erdi

Tekrar sınavı yapılmadı
Üniversite, özel ve kamu hastanelerinde görevli çeşitli unvan ve branşlarda 40’ı aşkın sağlık personelinin katıldığı 3 günlük kurs sonucunda kursiyerler yeni doğan bebeklere acil müdahaleler konusunda hem bilgilerini tazelemiş hem de yeni bilgiler öğrenmiş oldular.
Eğitim programının sorumluluğunu üstlenen Uzm.Dr. Mehmet Kuşku, Afyon ilinden ve misafirperverliğinden memnun kaldığını belirterek, “Ayrıca burada kurs gören kursiyerlerimize de ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. İlk defa bu kursta tekrar sınav yapmak zorunda kalmadan gayet güzel notlarla kursiyerlerimize sertifikalarını tek sınav neticesinde verdik. Çok keyifli aynı zamanda da çok verimli bir eğitim programı oldu. Eminim bundan sonraki meslek hayatlarında buradaki bilgilerden istifade edecekler ve bu doğrultuda belki bir bebeğin hayatta kalmasına vesile olacaklar. Katılımcılarımıza tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlık Müdürlüğüne de bize göstermiş olduğu kolaylık ve misafirlikperverlik için yine ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Alev Türe ve AÇS Şube Müdür Nihan Yerlikaya da “Bu eğitimi ilimizde vermek için Bakanlığımızla uzun zamandır yazışmalar yapıyoruz. Çünkü bu eğitim gerçekten çok önemli ve çok gerekli bir eğitim. Anne ve bebek ölümlerinin hedeflediğimiz sınırın da altına düşmesi için bu tür eğitimler hem güncel bilgi sağlama açısından hem de uygulamanın getirdiği pratiklik açısından ayrı bir değer taşıyor” açıklamasında bulundular.Eğitim sonunda yapılan teorik ve pratik sınav sonuçları sonrası kursiyerlere başarı sertifikaları verildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme