Hem biletsiz, hem hayırlı konser

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi, kentte daha önce denenmemiş bir projeye imza attı. 'Bir Ayakkabı da Senden' projesi kapsamında verilen yardım konserinde, izleyiciler bilet yerine yeni bir çift çocuk ayakkabı getirdi Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi, 'Bir Ayakkabı da Senden' projesi kapsamında yardım konseri düzenledi. Afyonkarahisar merkez [&hellip]

Hem biletsiz, hem hayırlı konser

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi, kentte daha önce denenmemiş bir projeye imza attı. “Bir Ayakkabı da Senden” projesi kapsamında verilen yardım konserinde, izleyiciler bilet yerine yeni bir çift çocuk ayakkabı getirdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi, “Bir Ayakkabı da Senden” projesi kapsamında yardım konseri düzenledi.
Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde ayakkabı alacak maddi durumu olmayan çocukların yeni bir çift ayakkabıya kavuşması için gerçekleştirilen konserde, ilginç bir uygulama yapıldı.
Konsere gelen izleyiciler, bilet yerine 24 ilâ 34 numara çocuk ayakkabısı getirerek konser salonuna girdi. Konservatuvar öğrencileri, salondaki izleyicilere Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Türk Pop Müziği şarkılarıyla eğlenceli dakikalar yaşattı.
750’Yİ AŞKIN ÇİFT AYAKKABI
Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’ndeki konserin sonunda 750’yi aşkın çift çocuk ayakkabısı toplandı. Kampanyaya destek veren Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, “Kızılay Afyonkarahisar Şubesi’ne, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yetkililere teşekkür ediyoruz. Medeniyetimizin karşısında insan, insanın kurduyken bizim medeniyetimizde insan, insanın yardımcısıdır. Biz tarafımızı belli ediyoruz. İhtiyacın karşılanmasına yetmeyecek olsa bile bir katkı sunmak istedik”dedi.
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK
Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, konser ve yardım duygusunun birleştirildiğini belirtti. Danıştekin, yeni ayakkabıların kendi tespit ettikleri ihtiyaç sahibi çocuklara verileceğini kaydetti. Danıştekin, “Ayakkabıları giyen çocukların gözlerindeki ışıltıyı görür gibiyiz. Bizim tahmin ettiğimizden fazla ayakkabı olursa Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek çocuklarımıza dağıtacağız” diye konuştu. Dernek Şube Başkan Yardımcısı Turhan Çoban da güzel bir kampanyaya imza attıkları için mutlu olduklarını söyledi.
“ŞEHİR İÇİN KATKI SAĞLADIK”
“Bilet ikameli konser” fikrini ortaya çıkaran AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği son sınıf öğrencisi Alperen Korucu ise, “Bulunduğumuz şehirle ilgili nasıl bir katkıda bulunuruz diyerek böyle bir proje geliştirdik. Afyon halkı ve firmalar, ayakkabı alıp konsere geldi. Biz de bu ayakkabıları ihtiyaç sahibi kişilere vereceğiz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme