• Haberler
  • Genel
  • Helikopter Afyon'da arandı – Kocatepe Gazetesi

Helikopter Afyon'da arandı – Kocatepe Gazetesi

İzmit'ten Konya'ya giderken kaybolan helikopter dün Afyonkarahisar'da da arandı. Arama çalışmalarına dün gece de devam edilirken, herhangi bir kaza ya da enkaz izine rastlanılamadı. Helikopterin Afyonkarahisar sınırları dışında olduğu tahmin ediliyor İzmit’ten Konya’ya giden Deniz Kuvvetleri’ne ait S-70B Sikorsky tipi helikopter kalkıştan kısa süre sonra radardan kayboldu. Helikopterin arama çalışmaları gece boyunca Afyonkarahisar'da da sürdürüldü. [&hellip]

Helikopter Afyon’da arandı

İzmit’ten Konya’ya giderken kaybolan helikopter dün Afyonkarahisar’da da arandı. Arama çalışmalarına dün gece de devam edilirken, herhangi bir kaza ya da enkaz izine rastlanılamadı. Helikopterin Afyonkarahisar sınırları dışında olduğu tahmin ediliyor

İzmit’ten Konya’ya giden Deniz Kuvvetleri’ne ait S-70B Sikorsky tipi helikopter kalkıştan kısa süre sonra radardan kayboldu. Helikopterin arama çalışmaları gece boyunca Afyonkarahisar’da da sürdürüldü. Genelkurmay olayla ilgili açıklama yaptı. Başlatılan arama çalışmaları sonrası Kartepe civarından ilk sinyal alındı.
Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopterin radardan kaybolması sonrası yürütülen çalışmalar kapsamında Afyonkarahisar’da da geniş arama çalışmaları yapıldı. Dün saat 14.00’den sonra Afyonkarahisar’ın özellikle İhsaniye Sarıcaova ve İscehisar Alanyurt bölgesi arasında kalan dağlık ve ormanlık bölgede arama çalışmaları sıklaştırıldı. Çıkrık, Beyyazı, Fethibey Beldeleri ile Kozluca köyü, İscehisar ilçesine bağlı Alanyurt köyü ve İhsaniye ilçesine bağlı Sarıcaova köyünde çalışmalar sürdürüldü. Afyonkarahisar ile Eskişehir illeri arasında kalan yaklaşık 70 kilometrelik bir alanda yürütülen arama tarama çalışmalarına; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, jandarma, Orman Bölge Müdürlüğü ve 112 ekipleri olmak üzere yaklaşık 200 kişi katıldı. Havadan da ambulans helikopterle ve Genelkurmay’a ait helikopterle yapılan çalışmalar, Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Sarıcaova köyü civarında yoğunlaştı. Yaklaşık 6 saat süren çalışmalara gece de devam edildi. Ancak henüz helikoptere ulaşılamadı.
Helikopterin Afyonkarahisar yakınlarında düşmüş olabileceği ihtimaline karşılık Afyonkarahisar’daki askeri ve sivil tüm imkanlar seferber edildi. AKUT, Jandarma ve 112 ekipleri bölgede yoğunlaşırken, basın mensupları da bilgi ve görüntü alabilmek amacıyla Sarıcaova köyüne gittiler. Sisli ve yağışlı bir havanın etkili olduğu bölgede normal şartlar altında hem jandarma devriyelerinin hem de Orman gözetleme ekiplerinin tetikte olduğu, helikopterle ilgili bir patlama ya da duman olması helinde geç olmadan görülebileceği belirtilirken, yine de her ihtimale karşılık arama çalışmalarına devam edildi.
Öte yandan arama çalışmalarına İzmit-Kartepe civarında, yay şeklindeki bir alanda sürdürüldüğü bildirildi. Ankara’ya ulaşan bilgilere göre, arama bölgesinden bir telefon sinyali de alındı. Yetkililer durum netleşmeden helikopterin akıbeti ve içindeki personelle ilgili bir bilgi verilmeyeceğini söylediler.
GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada ise, Radardan kaybolan helikopterin Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi olduğunu duyurdu. Konya’ya eğitim maksadıyla gitmek üzere, dün saat 12.18’de Cengiz Topel Askeri Havaalanından havalandığıı, 7 dakika sonra saat 12.25’te telsiz irtibatının kesildiği öğrenildi. Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait CASA uçağı ile dört adet arama kurtarma helikopteri de arama faaliyetine katılıyor. TSK’nın envanterine 2002’de giren helikopterlerden 2005 yılında da çok sayıda sipariş edilmişti. S70 B’ler Deniz Kuvvetleri’nde keşif gözetleme maksadının yanı sıra silahlı olarak saldırı amacıyla da kullanılıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme