• Haberler
  • Genel
  • 'Helalleşmeyeceğiz, Türklükle derdi olanların, derdi olacağız'

'Helalleşmeyeceğiz, Türklükle derdi olanların, derdi olacağız'

Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, parti olarak kendilerini bir Kuvay-i Milliye hareketi olarak gördüklerini söyleyerek iddialı konuştu. Tekdemir, 'Biz herşeyi not alıyoruz. Biz helalleşmiyeceğiz haberiniz olsun. Atatürkle, Türkçe ile Cumhuriyet ile Türklükle derdi olanların 'Derdi' olacağız' dedi   Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, dün öğleden sonra partide ilk basın toplantısını düzenledi. Toplantıda [&hellip]

Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, parti olarak kendilerini bir Kuvay-i Milliye hareketi olarak
gördüklerini söyleyerek iddialı konuştu. Tekdemir, “Biz herşeyi not alıyoruz. Biz helalleşmiyeceğiz haberiniz olsun. Atatürkle, Türkçe ile Cumhuriyet ile Türklükle derdi olanların ‘Derdi’ olacağız” dedi

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, dün öğleden sonra partide ilk basın toplantısını düzenledi. Toplantıda; MHP’den istifa ederek Zafer Partisine katılan Ahmet Yılmaz Kasap, Kadın Kolları Başkanı Elif Kasap Öztürk, Teşkilat Başkanı Ahmet Öztürk, Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Şenol Şen ve Mahalli İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Şanlı hazır bulundular.
“BAKALIM DAHA
NE KILIKLARA GİRECEKSİNİZ?”
İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, sözlerine geçen hafta icra edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak başladı. Tekdemir, “Valilik konut duvarları dahil Afyon’daki bütün törenlerde bu kadar yoğun ilgiyi, Atatürk resimlerini görmek bizleri çok mutlu etti. Ancak Sayın AK Partili yöneticiler; iki ayyaş dediğiniz, adını camilerde ve törenlerde yasakladığınız Atatürk’ün ismi sırf seçim için ağzınızda çok eğreti duruyor. Tıpkı andımızı yasaklayıp, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alıp sonra Kızıl Elma’dan bahsetmeniz gibi. Oy uğruna girmeyeceğiniz kılık yok. Kılık demişken dün (önceki gün) AKP Gençlik Kolları Başkanına ait Erenlerdeki Wimbledoon Dil Merkezi binasında cadılar bayramını kutlamanız da manidar. Daha ne kılıklara gireceksiniz bakalım?” dedi.
“MHP’Yİ İÇ SORGULAMAYA DAVET EDİYORUM”
Geçen hafta Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yılmaz Kasap’la ilgili olarak MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın basın toplantısında Kasap’ı parti üyeliğinden ihraç ettikleri açıklamasının yalan olduğunu bildirdiklerini belirten Tekdemir, “Yalan ihraç haberi için bir basın açıklaması yaptık. Sadece Afyon’daki tüm MHP’lilere soruyorum. Bırakın sahte belgelerle iftira atmayı da 53 yıllık koyu ülkücü Yılmaz Kasap neden MHP’den ayrıldı? Neden zafere geldi? Ülke geri dönülmez bir yolda elden giderken lütfen hepinizi bir iç sorgulamaya ve aynı cesarete davet ediyorum.” diye konuştu.
“EMNİYET MÜDÜRÜMÜZDEN
SIĞINMACILARIN SUÇ MİKTARINI AÇIKLMAMASINI RİCA EDİYORUM”
Rusya’nın, Ukrayna’nın yüzde 20 toprağını geçen günlerde referandumla aldığını söyleyen Tekdemir şunları kaydetti: “2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri nde Kilis, Nizip, İskenderun, Hatay tehlike altında, Suriyeli Belediye Başkanlarımız olacak ve sonrasını düşünmek bile istemiyoruz. Türk ırkı, Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti muhacir bahanesiyle işgal altında ve asimile ediliyor. Mecidiye, Marulcu Mahalleleri dahil şu an 20 mahallemizde aşırı göçmen yüzünden resmi olarak ikamete kapatıldı. Okullarımızda Suriyeli, Afgan öğrenci sayısı bizim Türk çocuklarımızı geçti. Buradan Dumlupınar, Oruçoğlu ve Hüseyin Sümer İlkokul Müdürlerine sınıflardaki mevcut sığınmacı öğrenci sayısını net ve gerçek açıklamaya davet ediyorum. Sayın Emniyet Müdürümüzden de sığınmacıların özellikle uyuşturucu satışı dahil suç miktarlarını açıklamasını rica ediyorum. Zafer Partisi olarak bizler Müslümansız ve muhtaç olanı ağırlamayı severiz. Niyetimiz asla ırkçılık değil. Ama 5 bin yıldır içinde bulunduğumuz Türk topraklarını ve Türk milleti kimliğimizin asla yok ettirmeyeceğiz.”
“TÜRKİYE’NİN DÜNYA ORTALAMASINDA
ZEKA SEVİYESİ GERİLEDİ”
Türkiye’nin dünya sıralamasında zeka seviye puan ortalamasının düşüşe geçtiğini açıklayan Tekdemir şöyle konuştu: “Türkiye’nin IQ yani zeka seviyesi puan ortalaması 86’ya düşmüş. Dünya sıralamasında 77’nci sıraya gerilemişiz. Sebebi gıda ve protein kaynakları çok pahalı. Eğitime önem vermiyoruz. 2017 yılında bir kişi yıllık 14 kilo et tüketirken, 2022 de bu rakam 7 kiloya düştü. Bizlerin çocukluğunda ise yıllık 25-30 kilolar civarındaydı. Proteinsiz beslenme sonucu nesiller kof yetişiyor. Hem zeka hem bedenen. Türkiye’deki üniversiteler içinde dünyada ilk 400 içindeki üniversite sayımız sıfır.”
“BELEDİYE UZUN ÇARŞI’DA
KOCAMAN SIKIŞIK
BİR KÖY YARATTI”
Türkiye’nin sessiz bir işgal altında olduğunu ifade eden Tekdemir, “Şuan Amerika deli gibi Trakya sınırımıza 20 binin üzerinde asker ve zırhlı araç yığarken, 20 adamız Yunan işgali altındadır. PKK, PYD, Suriye belası başımızdayken, üstümüzde Rus savaşı varken 80.000 metrekaresini aldığınız askeri alana yapacağınız Millet Bahçesini de takip ediyoruz. Ülke sessiz işgal altında siz askeri alan yok ediyorsunuz? Uzun çarşıya trafikten girmek mümkün değil. Kocaman sıkışık bir köy yaratmayı nasıl başardınız Sayın Belediye? Uydukent’te bir banka şubesi bile yok. Bu kadar mı şehir planlamasından bir habersiniz? Uzun çarşı girişindeki göbekte bir mezar mı var ağaç dikmişsiniz? Tepeden bakınca haç işareti var sanki. Siz şehir planlamasından, sanattan, estetikten anlıyor musunuz sahi? O göbeğe bir tane Afyon’u simgeleyen bir figür yapsanız, gelen turist resim çektirse fena mı olur?” dedi.
“HALK BANKASI BİNASININ YIKILMA ŞEKLİ UGANDA’DA BİLE YOK”
Afyonkarahisar Belediye yönetimini eleştirmeye devam eden Tekdemir, “Yaya geçitlerine engelli geçişi, bebek arabası geçişi koymak, köprülere emniyet şeridi takmak, sokakları köpekten arındırmak çok mu zor? Bildiğiniz tek şey aynı firma ile ihale işi yapmak. Ne oldu bisiklet yolları? Orta refüjdeki elektrik lambaları 24 saat gündüz dahil neden açık? Çok mu paranız var? Ağustos ayında boyadığınız ve hemen söküp yenilediğiniz bordürler nerede? Yeni bordürlere, peyzaj çalışmalarına kaç para harcadınız? Çarşının göbeğindeki eski halk bankasının yıkılma şekli Uganda’da bile yok. Hiç mi cana acımazsınız?” diye konuştu.
“BİZ HERŞEYİ NOT ALIYORUZ BİZ HELALLEŞMEYECEĞİZ”
Yapımı süren Şuhut yolunda meydana gelen trafik kazasında 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Tekdemir, “Yedi yıldır devam eden Şuhut- Afyonkarahisar yolunda trafik kazasında gene 4 masum can verdi. Umrunuzda mı? Dört TL’den dan pancarı alıp 8 liradan küspeyi alan çiftçimin, sütünü karına satamayıp ineğini kesen çiftçimin, gübreyi pahalılıktan atamayıp ekin ekemeyen çiftçimin alın teri ne olacak? Ülkeyi gıda ambargosuna mı hazırlıyorsunuz? Adaları ver, askeri alanları millet bahçesi yap, içeri 13 milyon istilacıyı sok ve besle, kamuyu tarikatlara teslim et, marketlere giremeyecek kadar nas diyerek enflasyon yarat. Amaç ne? Gıda ambargosuna hazırlık mı? Neden BİM’e, A101 markete mahkum kaldık? Ya kapanırsa? Yetki bizde, kanun bizde, basın bizde kibriniz bir günde bitecek. Biz herşeyi not alıyoruz. Biz helaleşmiyeceğiz haberiniz olsun. Atatürkle, Türkçe ile Cumhuriyet ile Türklükle derdi olanların ‘Derdi’ olacağız. Biz size unuttuğunuz yüce Allah’ı hatırlatmaya, Türk devletini Türk milletine vermeye geldik.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme