“Helal oyun hakkını vermek gerek”

Eskişehir’in eski Valisi ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kadir Çalışıcı, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Çalışıcı, Afyonlu bir vatandaşın Ankara’da kendini yalnız hissetmemesi için milletvekillerine görev düştüğünün altını çizdi Türkiye’nin birçok yerinde kaymakamlık ve valilik yapan ve 12 Haziran seçimleri için MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı olan Kadir Çalışıcı, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’ni [&hellip]

"Helal oyun hakkını vermek gerek"

Eskişehir’in eski Valisi ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kadir Çalışıcı, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Çalışıcı, Afyonlu bir vatandaşın Ankara’da kendini yalnız hissetmemesi için milletvekillerine görev düştüğünün altını çizdi

Türkiye’nin birçok yerinde kaymakamlık ve valilik yapan ve 12 Haziran seçimleri için MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı olan Kadir Çalışıcı, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Milletvekilliği süreci ve siyaset üzerine konuşan Çalışıcı, “Oy namustur, vatandaş, analarının ak sütü gibi helal oyunu size veriyor. Eğer bu oyun hakkını veremezseniz, vekil asile ihanet etmiş oluyor bana göre. Memleketin gelişmesi için makro ve mikro plan gerekiyor” dedi.
Çare için çaba gösterilmeli
Afyonkarahisarlı bir vatandaşın Ankara’ya gittiğinde yalnız ve çaresiz kalmaması gerektiğini belirten Çalışıcı “Ben Ankara Garı’na gidip de çaresizlikten ağladığımı biliyorum. Ankara’da hiç eşim dostum yok. Ankara’da milletvekillerimiz var ama hiç aklıma gelmiyor. Meşakkat çektim. Bir hemşehrimiz Ankara’ya otobüsten ya da trenden indiğinde kendisini çaresiz ve kimsesiz hissediyorsa o vekiller yok demektir. Hemşehrimizi yalnız ve çaresiz hissettirmememiz lazım. Her gelen hemşehrimizin derdine çare olabilecek miyiz, böyle bir mucize elimizde yok. Bilgiyle, beceriyle, eş-dost çevresiyle, organizasyon gücünüzle siz bu dertlere en üst seviyede çareler arayabilirsiniz. Bunun sonunuda çare bulunur da bulunmayabilir de” ifadelerini kullandı.
Tümen tümen aday var
Kendisinin daha önceki dönemlerde de çeşitli partilerden aday olacağı yönünde söylenti çıktığını, ancak siyasete mesafeli durduğunu hatırlatan Çalışıcı, milletvekili aday adaylığı teklifinin MHP’den geldiğini söyledi. Çalışıcı, “Hiçbir partinin aday sıkıntısı yaşadığını zannetmiyorum, ne MHP’nin ne de diğer partilerin. Tümen tümen aday var. MHP’li yöneticiler de bana geldi, ben de ‘Aday sıkıntınız varsa yardımcı olayım’ dedim. Onlar da ‘Aday sıkıntımız yok, ama sizin çalışmalarınızı görüyoruz, gel bu daveti geri çevirme’ dediler bana. Diğer partiye gönül verenler de ‘Bizimin partiden aday ol’ diye temenni edenler oldu” şeklinde konuştu.
Efelik ruhu hatırlatması
Çalışıcı, Afyonkarahisarlıların efelik ruhu taşıdığını da belirterek, bir siyasetçinin gerektiği anlarda bu efelik ruhunu hatırlaması gerektiğini vurguladı. Çalışıcı, şöyle konuştu:
“Yumruğunu vuracak, yeri geldiğinde kendi siyasi hayatını da riske edebilecek insanlar lazım. Her Afyonlu’da Çavuşbaşlı, efe taraflar vardır. O efe tarafı, delikanlı tarafı arada hatırlatmak, o ruhu unutmamak gerekiyor. Afyonkarahisar’ı bir şehir olarak ele alırsanız, Afyonkarahisar’ın bir mazisi var aynı zamanda geleceği var. Bu belleği dikkate alarak çalışma yapılmalı. Ruhu olan bir kentte çalışıyoruz.”
Bilgili gazeteci ile sohbet zevk
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kadır Çalışıcı’nın Dernek’te gazetecilerle yaptığı sohbette gazeteciler ve basın kuruluşlarından da konu açıldı. Bilgili gazetecileri sevdiğinin altını çizen Çalışıcı, “İyi, araştırmacı ve bilgili gazeteci ile sohbet etmek zevktir. Bunu Eskişehir’de de sık sık dile getirirdim Bazı kişiler, bilgili gazeteciden çekinir. Halbuki çekinecek bir durum yok. İnsan bilgili gazeteci karşısında hem görüşlerini açıklayabilir, hem de bir şeyler öğrenebilir. Öğrenmenin de sınırı yok” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme