'Helal Olsun' Dedirten Market

Afyonkarahisar'da bir marketin tüm rafları Helal Sertifikalı ürünlerle dolu. Market işletmecisi Süleyman Başar, Helal Sertifikalı ürünlerin tamamının yerli ve milli olduğunu belirterek 'Müşterilerimiz bir taraftan dinî hassasiyet gözetirken bir taraftan da ekonomimize katkı sağlıyor' dedi

Afyonkarahisar’da Marulcu Mahallesi Gedik Ahmet Paşa Caddesi’nde faaliyetlerini sürdüren Helal Market’te makarnadan şampuana, gofretten sabuna tüm ürünler Helal Sertifikalı. Helal Market işletmecisi Süleyman Başar, kendisinin tüketimde gösterdiği hassasiyetle bu işletmeyi açmaya karar verdiğini belirtti. 

'Helal Olsun' Dedirten Market

KOLALARDAKİ ALKOLE DİKKAT

Başar, “Ben farklı şehirlerde Helal Market adı altındaki işletmeleri gördüm, inceledim. Biz de önceden beri yediğimize, içtiğimize dikkat ediyoruz. Mesela kolalarda yüzde 1, yüzde 2’lik oranda da olsa alkolün bulunduğu ortaya çıktı. Haramdan sakınıp helal ürün tüketme gayretindeydik. Tanıdıklarımız vasıtasıyla bize de Helal Market açmak nasip oldu” dedi. 

'Helal Olsun' Dedirten Market

GİMDES ÜRÜNLERİ ARAŞTIRIYOR

Helal Sertifikalı ürünler hakkında da bilgi veren Başar, “Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği ve bu derneğe bağlı İktisadi İşletme Kurumu GİMDES Helal Ürünleri Araştırma Enstitüsü Türkiye’de kendilerine ürün araştırma başvurularını inceliyor. İnceleme sırasında pek çok yönden ürün değerlendiriliyor; değerlendirme sonucunda helal olup olmadığına dair karar veriliyor. GİMDES’ten sertifika alan ürünleri biz de gönül rahatlığıyla müşterilerimize satıyoruz” ifadelerini kullandı. 

'Helal Olsun' Dedirten Market

HER MAHALLEDEN İLGİ VAR

Afyonkarahisar’da helal ürün konusunda hassasiyet bulunduğuna dikkat çeken Başar, “Bizim sadece bu mahalleden değil, Afyonkarahisar’ın bütün mahallelerinden müşterilerimiz oluyor. Marketimizi bulup alışveriş yapıyorlar. Marketimizdeki ürünlerin hepsi yerli ve millî olduğu için, müşterilerimiz bir taraftan dinî hassasiyet gözetirken bir taraftan da ekonomimize katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme