Hekimlik, sadece meslek değil yaşam tarzı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 44 öğrenci mezuniyet sevinci ve heyecanı yaşadı. Mezuniyet töreninde konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada hekimliğin bir meslek değil yaşam tarzı olduğunu söyledi. Solak, öğrencileri yetiştiren bilimadamları ve ailelere de teşekkür etti İlk mezunlarını 2008 yılında veren Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, bu [&hellip]

Hekimlik, sadece meslek değil; yaşam tarzı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 44 öğrenci mezuniyet sevinci ve heyecanı yaşadı. Mezuniyet töreninde konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada hekimliğin bir meslek değil yaşam tarzı olduğunu söyledi. Solak, öğrencileri yetiştiren bilimadamları ve ailelere de teşekkür etti

İlk mezunlarını 2008 yılında veren Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, bu yıl da hekim kadrosuna 44 kişilik bir katkı sağladı. 44 öğrencinin mezuniyet töreni Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törende, il protokolünün yanı sıra AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ile öğrenci yakınları da hazır bulundu.
Mezuniyet töreninde konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, öğrencilere, öğrenci ailele-rine ve bilimadamlarına ayrı ayrı seslendi. Solak, öğrencilere yönelik konuşmasında hekimliğin bir yaşam tarzı olduğuna dikkat çekti. Solak, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi 4’üncü dönem mezuniyet törenini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Fakültemiz 2002 yılında eğitim-öğretime başladığından beri 152 mezun vermiştir. Bugün bu sayıya 44 genç hekimin dahil olmasıyla birlikte toplam sayımız 190’ı aşmıştır” dedi.
“Eleştirel düşünme yeteneğine sahip olun”
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, mezun olan genç hekimlerin Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının emaneti Cumhuriyet’in yaşatılması ve daha aydınlık geleceğe taşınması sürecinde sorumluluk alacaklarını söyledi. Solak, “Bu süreçte sizlerden beklentimiz yaşamınızın her döneminde bilimin ve aklın ışığında evrensel değerlere ve eleştirel düşünme yeteneğine sahip, ileri görüşlü, farklı düşüncelere saygılı birer birey olmanızdır. Ne kadar onurlu ve yüce bir mesleğinizin olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Hekimliğin ırk dil, din, cinsiyet gibi ayrımcılıklarla bağdaşmadığını biliniz. İyileştireceğiniz, hayata döndüreceğiniz hastalarınızın gözlerinde yaşayacağınız ışıltı en büyük kazancınız olacak. Hastalarınızla aranıza mesleğinizden başka bir şey koymayın. Tüm insanlara karşı eşit mesafede durun. hekimliğin size yaşatacağı gurur ve mutluluk hiçbir meslek yaşatamaz” diye konuştu.
Onurlu ve kutsal
bir meslek
Solak, şöyle devam etti:
“Gelişen ve değişen Türkiye’de sağlık eğitimi ve sağlık hizmeti sunumunun yeniden gözden geçi-rildiği bir dönem yaşıyoruz. Mesleğinizi uygulamaya başladığınızda zorluklarla karşılaşabilirsiniz. zaman zaman çalışma koşullanın yetersizliği, yaşayabileceğiniz fiziksel ve ruhsal travmalar, sizi mutsuz ve kırgın hale getirebilir. Ancak sizler mesleğiniz onurunu ve kutsallığını asla gözardı etmeyin. Az sonra içeceğiniz andı bilerek, hissederek yaşam felsefeniz olarak kabul edip bu boyda hiçbir şeyin sizi yıldırmasına müsaade etmemelisiniz. hekimliğin bir yaşam şekli olduğunu asla unutmayın.”
Ailelerin haklı gururu
Mezun olan öğrencilerin ailelerinin de haklı bir gurur yaşadığını ifade eden Solak, ailelere hitaben yaptığı konuşmada “Afyon Kocatepe Üniversitesi ailesi olarak çok mutlu ve gururluyuz. Bu mutluluğu bizimle paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün evlatlarınızın hayatında yeni bir döneme, iyi yetişmiş, özgüvenleri yüksek ve üreten bireyler olarak büyük bir gönül rahatlığı içinde gönderiyoruz. Emek isteyen yoğun ve uzun eğitimleri boyunca sizler de çocukları-nızla beraber sevinci, üzüntüyü, yorgunluğu, heyecanı ve tüm coşkuyu yaşadınız. Tüm çabalarımızın, uykusuz gecelerinizin, özlemlerinizin onurlandırıldığı bir gündesiniz” ifadelerini kullandı.
Solak, mezuniyette emeği geçen bilimadamlarına da teşekkür ederek “Öğrencile-rimizin yaşama hazırlanmasında özverili çalışan, onları daha donanımlı olmaları yolunda her türlü çabayı gösteren değerli hocalarımızın katkılarından söz etmeden geçilemez. Sizler, karşılaştığınız tüm zorlukların üstesinden gelerek gece-gündüz, öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için elinizden gelenin en iyisini yaptınız. Gayretiniz, her türlü takdire şayandır” dedi.
Birinci öğrenciden
duygusal bir konuşma
Tıp Fakültesi’ni birincilikle bitiren eski öğrenci yeni doktor Tekin Türksoy da duygusal bir konuşma yaptı. Türksoy, kendilerini yetiştiren hocaları adım adım takip ettiklerini vurgulayarak “Kişiliklerinizi örnek aldık. Bizleri, sorunlarımızla boğuşurken hiç yalnız bırakmadınız. sorunları çözmede bize yardım ettiniz. Bizlerin sizlerden üstün bir hekim olmamız için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadınız. tıp bilimi karşısında bildiklerimizin sürekli yenilenmesi gerektiğini gösterdiniz. hepinize minnettarız” diye konuştu.
Öğrenci anne-babaları ve yakınlarının da katkılarının da altını çizen Türksoy, “Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederiz. Sizler de burada bulunmaktan gurur duyuyorsunuzdur. Biz de sizlerin desteğini arkamızda hissetmekten gurur duyuyoruz.
Fakültemizden mezun olarak meslek hayatımıza başlayacağız. Hekimlik, hastaları tedavi edip acılarını dindirmek, kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlamamak, aynı zamanda kendisini ve yakınlarını mutlu edebilmektir. Eminim ki hepimiz, bunu başarabilecek yapıdayız. hepi-mizin ilk görevi, daha çok çalışarak yurdumuzu ve Cumhuriyetimizi yükseltmek ve yüceltmek olmalıdır. Kısa zamanda çok hızlı yol almış Kocatepe Tıp Fakültesi mezunu genç doktorlar olarak burada bulunan bütün misafirlere sağlık, huzur ve mutluluklar dileriz” dedi.
Yeni bina 2012 yılında
Afyon Kocatepe Üniversetesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Songur ise Tıp Fakültesi’ni tanıttı. Songur, şöyle konuştu:
“Tıp Fakültesi, ilk mezunlarını 2008 yılında vermiştir. Misyonumuz, evrensel ulusal ve yerel koşullar göz önüne alınarak çağdaş, donanımlı, analiz yeteneği yüksek özgür düşünebilen, iyi kalitede sağlık hizmeti su-nabilecek, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı hekimler yetiştirmek, tıp bilimine katkı yapacak araştırmalar yapılmasını desteklemek, içinde bulunduğumuz topluma ayak uydurmaktır. vizyonumuz ise uluslararası düzeyde eğitim, araştırma ve sağlık hizmetleriyle saygınlık kazanmış, ulusal anlamda sunduğu hizmetler ve gerçekleştirdiği projeler ile referans fakülte haline gelmektir. 2012 yılı başında açılacak olan fizyoterapi ağırlıklı 200 yataklı ek hastane binamız ile birlikte daha kaliteli sağlık eğitimi ve hizmeti vereceğimize inanıyoruz.”
Kavuncu da salondaydı
Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde hizmet verdikten sonra 12 Haziran Seçimleri’nde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili seçilen Vural Kavuncu da mezuniyet töreninde söz aldı. Kavuncu, “Ben de 23 sene önce genç kardeşlerim gibi buraya çıkmış ve bir mesleğe adım atmanın, bir hekim olmanın onurunu, heyecanını yaşamıştım. Son 9 sene AKÜ artık Türkiye’de sayılı Tıp Fakültelerinden, üniversitelerinden biri haline geldi.” dedi.
Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Kemal Demirkırkan da mezun öğrencilere başarılar diledi. Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler Hipokrat Yemini ettiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme