Hekimler'den Ata'ya Çelenk – Kocatepe Gazetesi

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Kocatepe Parkı'nda Atatürk Anıtı'na Tabipler Odası tarafından çelenk konuldu. Çelenk'in konulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Dr. Murathan Leblebicioğlu, CHP İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, sağlık camiasından birçok isim katıldı.Yapılan tören sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Tabip Odası Başkanı [&hellip]

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Kocatepe Parkı’nda Atatürk Anıtı’na Tabipler Odası tarafından çelenk konuldu. Çelenk’in konulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Dr. Murathan Leblebicioğlu, CHP İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, sağlık camiasından birçok isim katıldı.
Yapılan tören sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Dr. Murathan Leblebicioğlu, tıp bayramı hakkında bilgi verdi. Başkan Leblebicioğlu, “14 Mart, 1919 yılında İstanbul’un Düşman İşgali sırasında Tıbbiyeli öğrencilerin başlattığı bir harekettir. 1827 yılında Türk Tıpı’nın modern anlamda kurulduğunu kabul ediyoruz. Daha sonra bu 1919 yılında Tıbbiyeli Hikmet Boran ve arkadaşlarının başlatmış olduğu mücadelenin rolü çok büyüktür. Bu mücadele Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başlamıştır” dedi.
“AFYONKARAHİSAR TABİP ODASI
OLARAK ORDUMUZUN YANINDAYIZ”
Afyonkarahisar Tabip Odası olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Leblebicioğlu, “Bizde 1976 yılından itibaren resmi olarak kutlanıyor. O zamanda Tıbbiyeliler Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında ve bugünde olduğu gibi düşmana karşı vatanını savunmak için hareket etmişlerdir. Hatta Cumhuriyet’in kuruluş aşamalarında Sivas Kongresi’nde Tıbbiyelilerin mandacılığı kabul etmeyen herhangi bir şekilde herhangi bir ulusun egemenliği ve himayesi altında girmeyi kabul etmek tutumları mevcuttur. Buradaki konuşmaları incelediğimizde Atatürk’e dahi ‘Biz herhangi bir şekilde bir mandacılık veya bir ulusun himayesi altında olamayız siz bunu eğer düşünüyorsanız sizinde karşınızdayız’ diyebilen bir guruptur. Yani bunlar bizim övünç meselesidir. Bugünde kahraman ordumuz terör odaklarına karşı hareket yürütmektedir. Bu harekatı Afyonkarahisar Tabip Odası olarak tamamen ordumuzun yanında olarak destekliyoruz. Maalesef TTB Genel Merkezimizde yöneten bir zihniyette farklılık var. Biz bu yöneten zihniyetle aynı değiliz. Tabi ki hekimlerin sorunları var, hekimlere özlük hakları ile ilgili sıkıntılarımız var. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddette bir azalma yok ve bir takım ekstra sorunlar var ama bunların çözüleceğine inanıyorum. Önemli olan bizim şuanda vatanın birliği, bütünlüğü daha öncelikli sorunlarımızdır. Bu sağlık camiası ile ilgili sorunları da zaman içerisinde yeri geldiğinde ifade etme imkanı bulacağız” ifadesine yer verdi.

Bakmadan Geçme