Hekimler TBMM’den inceleme talep etti

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlediği basın toplantısında konuşan Oda Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, hekimler olarak TBMM’den sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini açıklıkla araştırmak üzere bir inceleme başlatması talepleri olduğunu açıkladı 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri önce çelenk törenine katıldılar sonra oda da basın toplantısı düzenlediler. Çelenk töreni Kocatepe Parkı Atatürk [&hellip]

Hekimler TBMM'den inceleme talep etti

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlediği basın toplantısında konuşan Oda Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, hekimler olarak TBMM’den sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini açıklıkla araştırmak üzere bir inceleme başlatması talepleri olduğunu açıkladı

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri önce çelenk törenine katıldılar sonra oda da basın toplantısı düzenlediler. Çelenk töreni Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Atatürk anıtına çelengi; Tabip Odası Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat birlikte koydular.
İnsanlar hekimlere güvenirler
Çelenk sunma töreninin ardından Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan ve yönetim kurulu üyesi Dr. Türker Bahçeli oda da basın toplantısı düzenlediler. “14 Mart’ta toplum için sağlık ve iyilik kendimiz için can güvenliği istiyoruz.” diyen Oda Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, Dünya Tabipler Birliği’nin tıp etiği el kitabından bir alıntıyı aktardı. Demirkırkan; “Tıp mesleği en yetenekli, çalışkan ve kendini adamış öğrenciler için çekiciliğini korumaya devam etmektedir. Yazılı tarihin hemen hemen tümünde ve dünyanın hemen her yerinde olmanın özel bîr anlamı vardır. İnsanlar en önemli gereksinimleri için, ağrıdan ve acıdan kurtulmak ve sağlıklarına yeniden kavuşmak için hekimlere başvururlar. Bedenlerine dokunmalarına izin verirler. Bunu yaparlar, çünkü hekimlerin kendileri için en iyisini yapacağına güvenirler.” ifadelerini kullandı.
Değersizleştirme
içinde hekimlerde var
Anma, kutlama, bayram günlerinin gerekçesinin değer bilirlik olduğunu vurgulayan Tabip Odası Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, 14 Mart Tıp Bayramı gününün de bu anlama geldiğini söyledi. 14 Mart’ın, özünde toplumun bu duygu ve düşüncesini ifade etmesinin yer aldığına değinen Dr. Demirkırkan; “Bizler topluma, hastalarımıza en iyisini yapmak, ‘önce hastalarımız ve onlar için en iyi olan’ diyerek çalışmak için varız. Topluma bize güvendiği, bugüne dek bize verdiği değer için minnet duygularıyla teşekkür ediyoruz. Ne var ki hekimler her şeyin değersizleştirildiği bir Türkiye ortamında yaşadığımızı ve bunun kendileri için de geçerli olduğunun farkındadırlar. Türkiye her şeyin değerini değil fiyatını bilen bir anlayışla yönetilmektedir, Hekimler arasında yapılan anketler ve gözlemler gelecekten umut taşıyanların yüzde 10’Ian geçemediğini göstermektedir. Bu rakam durumun vahametini bütün çıplaklığıyla ifade etmektedir.” dedi.
TBMM inceleme başlatsın
Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’de hekimleri kaybettiğini ifade eden Dr. Kemal Demirkırkan, hükümetin yürüttüğünü belirttiği hürmetsiz yaklaşım ve hekimliği itibarsızlaştırma politikasının sağlık alanında uygulanan şiddette somutlandığı görüşünü bildirdi. Dr. Demirkırkan sözlerine şöyle devam etti: “Her gün bize yansıyan, en az bir fiziksel şiddet olayıyla karşı karşıyayız. Kuşkusuz Türkiye’de her alanda şiddet artmıştır ve gerekçesi sağlık alanı için de geçerli olduğu gibi uygulanan politikalardır. Bugün için tek bîr talebimiz vardır. TBMM’nin sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini açıklıkla araştırmak üzere bir inceleme başlatması. Eğer bu konuda etkisi olacak herhangi bir makam, kurum, kişi varsa bekliyoruz, girişimde bulunmalıdır. Bu bir alarm çağrısıdır. Dikkate alınacağı umuduyla hekimler için can güvenliği, tek tek bireyler ve toplum için sağlık ve iyilik dileklerimizi paylaşıyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme