• Haberler
  • Genel
  • Hekim sıkıntısı büyük ölçüde gideriliyor

Hekim sıkıntısı büyük ölçüde gideriliyor

Sağlık Bakanlığı, Afyonkarahisar'ın kamu hastanelerinde ihtiyaç duyulan hekimler için kadro açtı. Hekimlerin kur’a çekimlerinin 7 Kasım’a yapılacağı belirtildi Afyonkarahisar’da zaman zaman gündeme gelen hekim sıkıntısı, Sağlık Bakanlığı’nın açtığı kadrolarla sona erecek. Sağlık Bakanlığı, Afyonkarahisar’ın çeşitli hastaneleri için atama yapacak. Atamalar 7 Kasım’daki kur’a çekiminin ardından gerçekleştirilecek. Kadroların büyük bölümü zorunlu hizmet kapsamında 500 gün, Afyonkarahisar’da [&hellip]

Hekim sıkıntısı büyük ölçüde gideriliyor

Sağlık Bakanlığı, Afyonkarahisar’ın kamu hastanelerinde ihtiyaç duyulan hekimler için kadro açtı. Hekimlerin kur’a çekimlerinin 7 Kasım’a yapılacağı belirtildi

Afyonkarahisar’da zaman zaman gündeme gelen hekim sıkıntısı, Sağlık Bakanlığı’nın açtığı kadrolarla sona erecek. Sağlık Bakanlığı, Afyonkarahisar’ın çeşitli hastaneleri için atama yapacak. Atamalar 7 Kasım’daki kur’a çekiminin ardından gerçekleştirilecek. Kadroların büyük bölümü zorunlu hizmet kapsamında 500 gün, Afyonkarahisar’da görev yapacak. 2 kadro ise mazeret durumundan Afyonkarahisar’a tayin edilecek.
Ataması yapılacak 15 uzman hekim, 16 pratisyen hekimin dağılımı şöyle:
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi: 1 kadriyolji uzmanı, 1 nöroloji uzmanı, 2 iç hastalıkları uzmanı, 1 endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı, 1 fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı, 4 pratisyen hekim.
Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi: 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 2 pratisyen hekim. İscehisar Devlet Hastanesi: 1 aile hekimliği uzmanı. Sinanpaşa Devlet Hastanesi: 1 aile hekimliği uzmanı, 2 pratisyen hekim. Çay Devlet Hastanesi: 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 pratisyen hekim. Dinar Devlet Hastanesi: 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 iç hastalıkları uzmanı, 1 pratisyen. Sandıklı Devlet Hastanesi: 1 iç hastalıkları uzmanı, 2 pratisyen hekim. Emirdağ Devlet Hastanesi: 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı.Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi: 3 pratisyen hekim. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme