Hedefte ilçelere spor salonu yapımı var

İGM Şubat toplantıları sürüyor. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, bu dönemde spor salonsuz ilçe kalmaması için çalışacaklarını söyledi   İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının 3. birleşimi dün tamamlandı. Toplantıda ilk olarak gündem dışı bir konu okutulup rapor hazırlanmak üzere ilgili ihtisas komisyonlarına oybirliği ile gönderildi. İŞÇİ ALIMLARI ÖNCE KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLECEK Gündem dışı konu olan [&hellip]

İGM Şubat toplantıları sürüyor. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, bu dönemde spor salonsuz ilçe kalmaması için çalışacaklarını söyledi

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının 3. birleşimi dün tamamlandı. Toplantıda ilk olarak gündem dışı bir konu okutulup rapor hazırlanmak üzere ilgili ihtisas komisyonlarına oybirliği ile gönderildi.
İŞÇİ ALIMLARI ÖNCE KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLECEK
Gündem dışı konu olan İl Özel İdaresi Personel A.Ş’ye kamu kurum ve kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre ilk defa istihdam edilecek üzere çeşitli pozisyonlarda işçi alınması hususunda karar alınmasını komisyonlar değerlendirecek.
“İSTİŞARE EDİLMEDEN PROJE YAPILMIYOR”
Gündemin 14. maddesinde mülkiyeti Erkmen Belediyesine ait soğuk hava vasfında ki taşınmazın, kapalı spor salonu yapılması şartıyla bedelsiz İl Özel İdaresine bedelsiz devrini uygun gören 5 ayrı komisyonun aynı yönde ki raporu oybirliği ile kabul edildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, geçmişte yapım aşamasında ortaya çıkan bir takım hatalar nedeniyle bazı sorunlar yaşandığını dile getirdi. Toy, “Biz bu tür sorunlar yaşamamak adına Gençlik ve Spor Bakanlığının onaylamadığı hiçbir projeyi şu anda yapmıyoruz. İstişare halinde onay aldıktan sonra inşaatı bitirip ilgili kuruma teslim ediyoruz.” dedi. Sinanpaşa ilçesinde spor salonu yapacağımız arsanın mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne aittir. Proje yaptığımız değişiklikler doğrultusunda onaylandı. Önümüzde ki günlerde ihaleye çıkacağız.” dedi.
“HEDEF HER İLÇEYE BİR SPOR SALONU”
İGM Başkanı Burhanettin Çoban, meclis üyeleriyle birlikte yapılacak çalışmalarla bu dönemde spor salonu olmayan ilçenin kalmaması hedefini dile getirdi. Çoban, “Bu dönemde inşallah spor salonu olmayan ilçemiz inşallah kalmayacak. Her ilçemizde inşallah Gençlik ve Spor Bakanlığının istediği veya uluslar arası standartlar taşıyan salonlara kavuşacak. Şimdi 100 takımın geleceğini öğrendik. Düzenlenecek hentbol turnuvası için aynı anda 5-6 salon gerekiyor. Federasyonlar salon sayısı, yatak kapasitesi ve fiyatlara göre organizasyonlar için otelleri tercih ediyor.” diye konuştu.
Mülkiyeti Dazkırı Belediyesine ait Esentepe Mahallesinde arsa vasfında ki taşınmazın okul ilave binaları yapımı için bedelsiz olarak İl Özel İdaresine devrini uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
OTOPARK ORTAK KULLANIM PROTOKOLÜ YENİLENDİ
İl merkezinde Karaman Mahallesinde Çok Katlı Otopark ve İş Merkezinin altında bulunan ve 4 bodrum kattan oluşan kapalı otoparkların, İl Özel İdaresi ve Afyonkarahisar Belediyesi arasında imzalanan Ortak Kullanım Protokol süresinin sona ermesi nedeniyle 5 yıllık sürenin yeniden tahsisini uygun gören komisyon raporlarının oybirliği ile kabulüne karar verildi. Meclisin Şubat ayı toplantısı 4. birleşimi bugün sabah toplantı salonunda yapılacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme