• Haberler
  • Genel
  • Hedefte eğitim kampusu var – Kocatepe Gazetesi

Hedefte eğitim kampusu var – Kocatepe Gazetesi

Üçüncü bir Endüstri Meslek Lisesi'nin inşa edilmesi için gerekli çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, ilerleyen dönemde şartların oluşup olgunlaşması halinde söz konusu alanın 40 bin metrekare civarında kampus denilebilecek bir eğitim yapılanmasının gündeme gelebileceğini belirtti İhale aşaması için çalışılıyor İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, çevre yolu kenarında eski Et [&hellip]

Hedefte eğitim kampusu var

Üçüncü bir Endüstri Meslek Lisesi’nin inşa edilmesi için gerekli çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, ilerleyen dönemde şartların oluşup olgunlaşması halinde söz konusu alanın 40 bin metrekare civarında kampus denilebilecek bir eğitim yapılanmasının gündeme gelebileceğini belirtti

İhale aşaması için çalışılıyor
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, çevre yolu kenarında eski Et Balık Kurumu’nun yer aldığı alanın yanında mevcut 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun bitişiğinde 19 bin metrekarenin üzerinde bir kısmı şahıslara bir kısmı da Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait eğitim alanı olarak ayrılmış bir alan bulunduğunu kaydetti. Bunun yanı sıra işadamı Yusuf Özer’in bağışladığı yaklaşık 18 bin metrekare civarında bir alanının bulunduğunu kaydeden Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım; “Burası da eğitim alanına çevrildi. Belediyemiz sağ olsun süratle bu alanı eğitim alanına çevirdi. Orada bir yatırımımız şu anda mevcut. Bir üçüncü Endüstri Meslek Lisesi 24 derslikli okul 3 tane atölye bu yıl programa giren bir işimiz var. Arsanın hukuki sorunları çözüldükten sonra ihaleye girebilmek için bu gerekiyor. Sonrasında ödenek durumu ve programa girmiş olması şartlarının yerine getirilmesi gerekiyor. Arsa bağışı tamamlandı, arsa eğitim alanına çevrildi, tapu devri aşamasına gelindi. Ödenek de yıllara sari olarak ihalesi için yaklaşık maliyetini çıkarıp zemin etüdü yapılıp ihale aşamasına gelecek” dedi.
Güzel Sanatlar Lisesi de düşünülüyor
24 Derslikli hizmet binası ve 3 atölyeden oluşan bir Endüstri Meslek Lisesi inşasının tamamlanmasıyla 3. Endüstri Meslek Lisesi ortaya çıkacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, ilerleyen dönem için oluşturulması düşünülen eğitim kampusu hakkında bilgi aktardı. 19 bin metrekarenin üzerinde eğitim alanı olarak ayrılmış bir alanın bulunduğunu söyleyen Yıldırım; “Bir kısmı şahıslara bir kısmı da Belediye’ye ait olan alanla ilgili bir arkadaşımızı görevlendirdik görüşmeler devam ediyor.
Bunlar realize olduktan sonra Endüstri Meslek Lisesi düşüncemiz buraya önümüzdeki yıl için gerçekleştirilebilirse Güzel Sanatlar Lisesi’ni ihtimal dahilinde inşa ederek mevcut alanın bir eğitim kampusuna dönüştürülmesi düşünülmektedir. Toplamda 40 bin metrekarelik olan bir alan elde etmiş olacağız Sayın Yusuf Özer’in bağışladığı yerde yapılacak mevcut okulla beraber toplam 40 bin metrekare civarında kampus denilebilecek bir eğitim yapılanması olabilir” diye konuştu. Hidayet Yıldırım, yeni Endüstri Meslek Lisesi’nin bölümleri konusunda bir karar verilmediğini kararın mevcut iki lisenin müdürleri, bu bölüme bakan Şube Müdürü, ATSO ve sivil toplum kuruluşları ve vilayet makamının ihtiyaç duyulan alanlarda bölüm açılma kararını vereceklerini sözle-rine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme