• Haberler
  • Genel
  • Hedefimiz ve hayalimiz büyük – Kocatepe Gazetesi

Hedefimiz ve hayalimiz büyük – Kocatepe Gazetesi

Hayvan Pazarı projesinin bitirilmesi akabinde büyük hedefleri sırayla gerçekleştirmek istediğini söyleyen ATB Başkanı Mehmet Mühsürler’in gündeminde, Gıda Çarşısı ve ilerleyen yıllarda Afyon Borsa Ekonomi Üniversitesini şehre kazandırmak bulunuyor Proje için arazi görüşmeleri yapılıyor Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler yeni hayvan pazar yeri projesini, planlama ve hayallerini Kocatepe Gazetesi muhabirine anlattı. Yeni [&hellip]

Hedefimiz ve hayalimiz büyük

Hayvan Pazarı projesinin bitirilmesi akabinde büyük hedefleri sırayla gerçekleştirmek istediğini söyleyen ATB Başkanı Mehmet Mühsürler’in gündeminde, Gıda Çarşısı ve ilerleyen yıllarda Afyon Borsa Ekonomi Üniversitesini şehre kazandırmak bulunuyor

Proje için arazi görüşmeleri yapılıyor
Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler yeni hayvan pazar yeri projesini, planlama ve hayallerini Kocatepe Gazetesi muhabirine anlattı. Yeni hayvan pazar yeri projesi için arsa sahipleriyle bir araya geldiklerini mülk sahipleri ile sürekli görüştüklerini açıklayan ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, son olarak 20 bin metrekarelik vereseli arazinin mülk sahipleriyle görüştüklerini dile getirdi. Görüşmenin son derece olumlu geçtiğini ifade eden Mühsürler; “En tavan rakam 7 bin TL üzerinde anlaşıldı. Hem Belediye’nin hem de bilir kişinin verdikleri karar buydu. Bu arazinin tahsisi konusunda hanım mülk sahipleri olumlu yaklaştı. Bu proje Allah rızası için yapılıyor. Mülk sahiplerine bunu özellikle belirtiyoruz. Buna katkı sunanların amel defterlerinin açık olacağına dikkat çektik. Yedi bin TL’den pazarlık edildi. Söz konusu arazi Organize Sanayi Bölgesi’nin üst tarafında kalıyor. İnşallah bu görüşmeler bahar içerisinde devam edecek. Görüşmeler bittikten sonra eğer pazarlığa itiraz eden arkadaşlarımız olursa biz yolumuza devam edeceğiz. Mahkemenin vermiş olduğu kararı uygulayacağız. Yaklaşık verese sayısı 80. Sıkıntılı bir durum ama pek çok insanımız olumlu yaklaşıyor. İnşallah bu sıkıntıları aşcağız. Önemli olan zoru başarmak.” dedi.
“Mükemmel olacağı kanaatindeyim”
Yeni hayvan pazar yerinin 130 bin metrekarelik bir araziyi kapsadığını bildiren ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, arazi devirleri için uğraştıklarınıı, pazarlıkların devam ettiğini kaydetti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın bu konuda hassas davrandığını söyleyen Mühsürler, sorunun ivedilikle çözülüp 2012 yılında pazar yerinin açılış kurdelesini kesme hedefinden söz etti. Söz konusu projenin iki bölüm olduğunu kaydeden Mehmet Mühsürler, Canlı Hayvan Borsası’nın yanında Tarım Ticaret Merkezi yapılacağını söyledi. Mühsürler; “Nasip olursa bu sene 55-60 bin metrakarelik bölümü Canlı Hayvan Borsası olarak inşa etmeyi düşünüyoruz. Örneğin adak hayvan kesimi konusunda da Afyon halkına hitap edecek bir alan olacak. Yedi gün 24 saat açık bir Hayvan Borsamız olacak. Oranın mükemmel bir şey olacağı kanaatindeyim. Afyon’da her kesimin görüşlerini aldık. Hayvancılık sektöründen insanlarla görüştük. Görüş aldıktan sonra mülk sahipleriyle bu işin duayenleriyle görüştüm. Rahmetlik Ömer Kocaşaban’la da görüştüm. Kendisinin arazi de mülkü bulunuyordu. Rahmetli gerekirse bedava bile arazi verebileceğini ifade etmişti. OSB Başkanımızın, Belediye Başkanımızın fikirlerini aldık. Mükemmel olacağı kaatinde-yim. Beş yıl sonra orayı gören herkes Allah razı olsun diyecek.” diye konuştu.
Pazar OSB’yi canlandıracak
Hayvan pazarı projesi kapsamında Tarım Ticaret Merkezi ve alım satım salonları bulunacağını anlatan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, tahminen 55 adet dükkanın faaliyet göstereceğini dile getirdi. Gazlıgöl Caddesi üzerinde un, yem, kepek satan esnafı da yeni yapılacak bu alana taşıma planını aktaran Mühsürler; “Bir merkez oluşturup dağınıklığı ortadan kaldırmış olacağız. Alım satım salonlarını da gerçekleştirdikten sonra piyasa bir canlılık kazanacak. OSB canlanacak. Buranın alt yapısından doğal gazından, suyundan istifade edeceğiz. En az 5 milyon dolar gibi ciddi bir yatırım yapmış olacağız. Bir istihdam oluşturacağız. Biz ette Türkiye’nin bir numarasıyız. Ben birilerinin boşluğunu doldurmak için bu göreve gelmedim. Ben sektörün içerisinden tabandan geldim. En büyük sıkıntımız Organize Besi Bölgesi ve Canlı Hayvan Borsası eksikliğidir. Yıllarca bütün siyasilere Çİftçi Mallarını Koruma Başkanlığım dönemimde de bunu görüştük. Organize Besi Bölgesi ve Canlı Hayvan Borsası’nın yapılması bizim Afyon’a olan sektöre olan borcumuzdur. Borsa diyoruz biz üyeleri-mizin aidatlarıyla yani sektörün parasıyla ayakta duru-yoruz. Hamleyi başlattık. Bunlar yapıldığında sektörümüz daha da ilerleme kaydedecek. Yeni hayvan pazarı açıldığında Afyonumuzun yıldızı parlacak sektörümüz için gurur kaynağı olacak.” şeklinde konuştu.
Daha büyük hedefler var
ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyonkarahisar’ın sadece mermer ve termal potansiyelleriyle değil gıda sektörü kapsamında et ürünleriyle ilerleme kaydetmek durumunda olduğunu savundu. Afyonkarahisar’ın termal ve etin başkenti olduğunu söyleyen Mehmet Mühsürler, kombine sayısı, sucuk imalathane sayısı ve yapılan işlem hacmi ile TOBB’da 113 Borsa içerisinde ilk 10’a girebilmeyi büyük başarı olarak değerlendirdi.
ATB olarak rakiplerinin İstanbul olduğunu vurgulayan Mühsürler şöyle konuştu: “Ege Bölgesi’nde biz İzmir’den sonra ikinciyiz. Bir liman şehri. İstikrarı korurken çıtamızı yükseltmek istiyoruz. Gelecek dönemde bizden sonra gelecek insanların çıtayı daha yukarıya taşımasını istiyoruz. Biz burayı Hakkı Başkanımızla aldığımızda eksi 3 yüz milyarla almıştık. Binayı yaptık ben görevi aldığımzda eksi 1,5 trilyonla aldım. Şu anda çok şükür borcumuzda yok paramızda var. Biz bunun üzerine oturup parayı bankalarda değerlendirmek işimiz değil. Bizim işimiz üyelerimize Afyonumuza hizmet etmektir. İşlem hacmi 480 ile 500 arasında değişiyor. Adet küçük ama işlem hacmimiz çok büyük. İnşallah hedeflerimiz daha büyük.”
Afyon’a yakışır gıda çarşısı planlanıyor
ATB binasının yan kısmında kalan yaklaşık 25 bin metrekarelik alana Kasaplar Çarşısı’nı AFİUM AVM’nin değişik bir sistemiyle oturmak düşüncesini aktaran Mehmet Mühsürler, çok mükemmel bir gıda çarşısı oluşturmak istediğini söyledi. Bu konuda iddialı olduklarını nasip olması halinde bu çalışmanın arkasında olacaklarını anlatan Mühsürler şunları söyledi: “Allah ömrümüzü verirse bu düşünceyi hayata geçireceğiz. Bedesten arkasında kalan Kasaplar Çarşısı’nın hiçbir tarihi özelilği yok. Et ürünlerini Gıda Çarşısında satışa sunduğumuzda karayollarının kesiştiği bir alanda satış artacak. Ama buradan yeri yakışana marka olan isime vereceğiz. Cumhuriyet, İkbal, Ahmet İpek, İtimat, Zekiler gibi marka olan isimler tercih edilecek. Esnaf ve sanatkara, Afyon’a yakışan bir çalşıma gündemimizde. Allah kısmet ederse yapacağız. Yapamazsam gözüm açık gider. Rekabetin olduğu yerde kalite artacak. Afyon zincirlerini kıracak. Nasip olursa inşallah Afyon Borsa Ekonomi Üniversitesi’ni ilimize kazandırmak idealim. Sağlık Ocağımız, ilkokulumuz var birde üniversitemiz olmalı. Rabbim nasip ederse şu an bulunduğumuz alan rektörlük binası olabilir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme