• Haberler
  • Gündem
  • 'Hedefimiz tüm sorunlara çözüm' – Kocatepe Gazetesi

'Hedefimiz tüm sorunlara çözüm' – Kocatepe Gazetesi

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen halk günü toplantısına Vali Tutulmaz ile birlikte Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, Valilik Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu ve vatandaşlar katıldı.TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜ AMAÇLIYORUZBu toplantıların her ay düzenli [&hellip]

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen halk günü toplantısına Vali Tutulmaz ile birlikte Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, Valilik Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu ve vatandaşlar katıldı.
TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜ AMAÇLIYORUZ
Bu toplantıların her ay düzenli olarak yapıldığını belirten Vali Tutulmaz, “Geçmiş bayramınız kutlu olsun. Bugün burada sorunlarınıza çözüm bulmaya çalışacağız. Bu toplantıların her geçen gün daha az insanla yapılmasını amaçlayarak yapıyoruz. Amacımız bütün sorunların çözüldüğünü görmek. Bu bizim çözüm odaklı çalıştığımızın da bir göstergesi olacak” dedi.
Toplantıda Sinanpaşa ilçesinde bağlı Kılıçarslan beldesinde yaşayan Mikail K., babası ile sorunlar yaşadığı için babasının kendisini evden kovduğunu söyledi. Vali Tutulmaz, konunun daha detaylı öğrenilmesi ve değerlendirilmesi için konu ile Vali Yardımcısı Erhan Günay’ın ilgileneceğini söyledi.
AFGANLAR
SORUNLARINI ANLATTI
Tutulmaz’a Afyonkarahisar’da yaşayan Afganların sorunlarını anlatmak için gelen 12 kişilik heyet, 300 ailenin sorunlarını aktardı. Grup adına konuşan Afgan Hasan Ahmedi, Afyon’da 300 Afgan ailenin yaşadığını ve burada yaşamaktan mutlu olduklarını söyledi. Ahmedi giderilmesi gereken sorunları 4 maddede sıraladı.
Ahmedi, “Bize kucak açtıkları için tüm Afyonkarahisarlılara teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Ama bizim bazı resmi sorunlarımız var. Mesela sağlık sigortamız kesildiği için hastanelerden sağlık hizmeti alamıyoruz. Çalıştığımız işyerlerinde sigortasız ve daha düşük ücretle çalıştırılıyoruz. Bazı işyerleri kuralları bilmediğimiz için anlaştığımız paramızı eksik veriyor. Sesimizi çıkartamıyoruz. Çocuklarımızın Afyonkarahisar’daki okullarda kendi yaş gruplarıyla aynı sınıflarda eğitim almalarını istiyoruz. Ayrıca Afyonkarahisar’da ev alarak, iş yeri alarak yaşamak istiyoruz ve vergimizi ödüyoruz. Fakat bize çalışma izni verilmiyor” sözleri ile taleplerini aktardı.
Afganların Türkiye’de farklı bir statüde bulunduğunu geçici misafir oldukları için mültecilerin sahip olduğu haklara sahip olmadığını belirten Vali Tutulmaz, sorunlarının çözüm yolu olup olmadığını Göç İdaresi İl Müdürlüğü ve diğer kurumlarla görüşüleceğini ifade etti.
Toplantı daha sonra özel ve bireysel konuların görüşülmesi için basına kapalı olarak devam etti.

Vali “Açık Kapı”da vatandaşları dinledi

Gazi Kadir Yılmaz Valilik tarafından düzenli olarak her ay gerçekleştirilen halk günü toplantısına katılmak için binaya gelen Vali Mustafa Tutulmaz ile bir süre sohbet etti. Gazi Kadir Yılmaz, çok yorulduğunu ve İscehisar Karaağaç’a gideceğini söyledi. Vali Tutulmaz dagörevlilere talimat vererek Yılmaz’ın evine kadar götürülmesini istedi. Gazi Yılmaz’ı evine uğurlayan Vali Tutulmaz Valilik girişinde bulanan “Açık Kapı”daki vatandaşların sorunlarını da dinledi. >> Ali Fuat Güçlüer’in haberi

Bakmadan Geçme