'Hedefimiz Mayıs'ta şampiyon olmak'

AFJET Afyonspor'un yeni yönetimi ve yeni teknik heyeti AFBEL Termal Otel'de basın mensupları ile bir araya geldi. AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş, 'Allah'ın izni ile hedefimiz Ocak'ta play-off potasına girmek, Mayıs'ta da şampiyon olmak.' dedi   TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden AFJET Afyonspor, yeni teknik heyeti ile ilk antrenmanına önceki gün akşam [&hellip]

AFJET Afyonspor’un yeni yönetimi ve yeni teknik heyeti AFBEL Termal Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş, “Allah’ın izni ile hedefimiz Ocak’ta play-off potasına girmek, Mayıs’ta da şampiyon olmak.” dedi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden AFJET Afyonspor, yeni teknik heyeti ile ilk antrenmanına önceki gün akşam idmanında çıktı. Antrenman öncesi Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karakuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Aydın Tek Halil Akbulut ve yeni yönetime girmesi beklenen Av. Onur Çelik, İşinsanı Ethem Karahan, Teknik Adam Cem Kavçak ve teknik kadro basın mensupları ile buluştu. Düzenlenen toplantıda konuşan Kulüp Başkanı Karakuş, yaşanan başkan ve antrenör değişikliğini anlattı. Hedeften gram sapmanın olmadığını, hedefin yine şampiyonluk olduğunu ifade eden Karakuş, “Bu takım, bu şehir şampiyonluğu hak ediyor. Biz bütün gücümüzle, tüm imkanlarımızla AFJET Afyonspor’u bir üst ligde görmeyi hedef haline getirmiş bulunuyoruz. Gerek kendim, gerek yönetim kurulumuz, gerek şehrimiz buna sonuna kadar inanıyor. Allah’ın izni ile Ocak’ta play-off potasına girmek hedefimiz, Mayıs’ta da şampiyon olmak. Cem Hocamıza da çok inanıyoruz. Cem Hocamız, kendi tarihinde Akhisarspor’u 3. Lig’den Süper Lige taşıyan ekibin mimarlarından. UEFA tecrübesi olan, Ziraat Türkiye Kupası’nda final oynatmış olan, akabinde play-off tecrübesi olan, genç dinamik bir hocamız. Hatta biz hocamızla sözleşmemizi bu yıl için değil 1+1 şeklinde yaptık. Büyük düşünüyoruz, uzun vadeli düşünüyoruz. AFJET Afyonspor’un bir kurumsal yapısının oturmasını arzu ediyoruz. Bir kulüp DNA’sı çıkararak, o DNA’nın dokularına uygun bir yapı oluşturduk, şu ana kadar. Bundan sonra da o yapı için ne gerekiyorsa onları yaparak bu kulübü biz kurumsal kültürüyle birlikte yaşatmayı hedef almaya getirdik.” dedi.
“8 GÜNDE 3 MAÇ VAR. HERKESİ DESTEĞE BEKLİYORUZ”
Bu hafta kulübün hızlı bir hafta yaşadığını ifade eden Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, önceki Başkan Yusuf Ulutürk’e teşekkür ederek, “Kan değişimi ile yeni bir oluşum ihtiyacı hasıl olunca da bu vazifeyi üstlenen Süleyman Karakuş başkanıma da hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yine onunla beraber yola çıkan çok değerli yönetim kurulu üyelerimize de başarılar diliyoruz. Biz yönetimin ilk yaptığı icraat olarak da eski hocamızla yaptığı istişare neticesinde yeni bir heyecanın oluşturulması için kan değişiminin ihtiyaç olduğu görülmüş ve ihtiyacı olan, bu camiada genç olarak ad edilen değerli hocamızla, Cem Hocamızla ve ekibi ile yola çıkmaya karar verdik. Biz kendisine ve ekibine sonuna kadar güveniyoruz. Bu heyecanı Afyon’a yaşatacağına da inanıyoruz. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek de bir an bile olsun bu kulübe olan heyecanını, sevgisini, enerjisini hiç kaybetmedi. Bu saatten sonra da bizden de, yönetimimizden, teknik heyetten ve futbolcularımızdan beklentisi en rahat, en güzel maçları izleyip, burada şampiyonluk heyecanını Afyon halkına, Belediye Başkanımızla beraber, bu şehre değer katan insanlarla beraber yaşatmak istiyor. Bu süreçte desteklerini bilhassa taraftar olarak, taraftar gruplarımızdan, şehrimizden gençlerimizden özellikle istirham ediyorum, onlara pandemi sonrası sürecinde çok ciddi manada ihtiyacımız var. Bu hafta 8 günde 3 maç yapacağız, Velimeşe ile başlayan süreçte şehrimizi ve taraftarımızı Zafer Stadımıza muhakkak Cumartesi günü bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“YETERLİ TECRÜBEM VAR”
Anlaşmanın hem kulüp hem de kendileri açısından hayırlı olması temennisinde bulunan Cem Kavçak, “Tabi ki gönül isterdi ki bu takım daha yukarılarda olsun, bu kötü gidişat olmasın. Ama maalesef futbolun doğasında olan kan değişiklikleri oluyor. Bizim işimiz şimdi başlıyor. Çok büyük bir camiaya geldiğimizin farkındayız. Çok büyük bir AFJET Afyonspor, sezon başı hedeflerinden şuan uzak olabilir ama her zaman hedefi en yukarısı olmuştur ki bunu önceki yıllarda çok net gösterdi. Bizim de şu geldiğimiz koşulda hedefimiz kulübümüzü en üste çıkarmak. Tabi bireysel olarak kendi hedeflerimiz de var. Bu hedeflerin başında hedefimiz en yukarısı. Ben daha önce Süper Lig’de hocalık yapma şerefine eriştim, oraları tattım, o tecrübem var. Burada her şey var, bu şehir bir spor şehri. Biz sadece burada fazla mesai harcayarak bu kulübü hak ettiği yere getirmek istiyoruz. İnşallah en yakın maçımız Cumartesi günü o maçta da takımımıza ivme yakalatıp puan durumumuzu yukarılara çıkarmak hedefimiz. Her zaman iddia ettiğim bir şey var, tek başımıza asla yapayız. Bunu yaparken hem yönetimimiz, hem şehrin dinamikleri hep yanımızda olması gerekiyor. Şu iki üç günlük süreçte bunu da yaşadık tattık, gördük. Bu şehir buna aç dediğim gibi hep beraber bu ipi göğüsleyecek bir ortam var. İnşallah sezonun son maçında bir üst lige çıkarız.” şeklinde konuştu.
Ayrıca basın toplantısında ek bilgi veren Başkan Karakuş, Altyapıdan gelerek A takımı 2 gün çalıştıran Turan Saltık’ın da Teknik heyete girdiğini, bundan sonra A Takım teknik heyetinde olacağını söyledi.
Toplantının ardından heyet Kocatepe Spor Kompleksi’ne giderek AFJET Afyonspor’un antrenmanını takip etti.
TEKNİK HEYET
Teknik Direktör Cem Kavçak’a yardımcılık yapacak antrenörler ise şu şekilde:
Yardımcı Antrenör Turan Saltık
Yardımcı Antrenör Özgür Polat
Kaleci Antrenörü Onur Kapancıgil
Atletik Performans Antrenörü Görkem Öncü
Maç Analiz Antrenörü Özhan Keskinkale.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme