'Hedefimiz, Afyonkarahisar'ın tek yürek olması'

Afyonkarahisar'da göreve başladığında en dikkat çeken konunun ilçelerle Merkez arasındaki bağın zayıflığı olduğunu hatırlatan Vali Gökmen Çiçek, 'En çok bu yönde çalıştık. İlimizin genelinde, hemen her köşesinde birşeyler yapmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki, iliyle ilçesiyle bu şehir tek yürek olsun. Bunu başarıyor olmayı ümit ediyorum. Bunun bazı belirtilerini gördüğümde çok mutlu oluyorum' dedi. Büyük Zafer'in 100'üncü [&hellip]

Afyonkarahisar’da göreve başladığında en dikkat çeken konunun ilçelerle Merkez arasındaki bağın zayıflığı olduğunu hatırlatan Vali Gökmen Çiçek, “En çok bu yönde çalıştık. İlimizin genelinde, hemen her köşesinde birşeyler yapmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki, iliyle ilçesiyle bu şehir tek yürek olsun. Bunu başarıyor olmayı ümit ediyorum. Bunun bazı belirtilerini gördüğümde çok mutlu oluyorum” dedi. Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümünün 150’ye yakın etkinlikle kutlanacağını belirten Vali Gökmen Çiçek “Kadın Kooperatiflerinde sadece 58 kişi sigortalı çalışıyor. Artık kadınlarımız üretiyor ve kazanıyor, ciroları giderek artıyor. Tüm OSB’lerimizde yeni fabrikalar kuruluyor. Kurulmaya da devam edecek. Futbolu ve sporu bu şehri kenetlemenin bir vasıtası olarak gördük. Afyonspor maçlarına
ilçelerimizden yüzlerce seyirci gelmeye başladı. Bu beni mutlu ediyor. Spor turizmine ağırlık vereceğiz. Bu sene 80 olan futbol takımı ağırlama sayımızı 130’a çıkarmamız lazım. Beş Avrupa takımının ilimizde kamp yapması hususunda belli bir mesafe aldık Sadece 2 bin 600 sporcu güreş için ilimize geldi. Halk oyunları yarışması Afyonkarahisar’da yapılacak. Türkiye Üniversitelerarası Lig ilimizde yapılacak. Beş bin öğrenci katılacak. Türkiye Gençlik Festivali yine ilimizde yapılacak. Mayıs-Eylül arasında Sultandağı ilçemizdeki Gençlik Kampımız tıklım tıklım olacak. Bu hareketlilik ilin ekonomisine yansıyacak. Otellerimizde hizmet süper ama, otelcilerimiz yüzlerini daha çok şehre dönmeliler. Bu yıl Sultandağı ve Akdağ kelimelerini bizden belki bıktırırcasına duyacaksınız ama buna ihtiyacımız var” dedi.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Afyonkarahisarlı basın mensupları ile Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği iftar programında biraraya gelen Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, il genelinde yürüttüğü çalışmaları değerlendirdi. Basın mensuplarının çalışmalarla ilgili sorularını cevaplandıran Vali Gökmen Çiçek, il genelinde yapılan çalışmaların detaylarını aktardı.
“ZAFERİN 100. YILINDA 150 ORGANİZASYONUMUZ VAR”
Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’ı bir adım daha ileriye götürebilmeyi görev ve dert edindiğinin altını çizdi. Çiçek, “Hemen herkes farkındadır ki Afyonkarahisar gerçekten parlayan bir yıldız olma konumunda ilerlemektedir. Her geçen gün üstüne biraz daha koyarak ilerliyoruz. Hem basınımızın kalitesi hem kurumlarımızın uyum içerisinde çalışması hem ilimizdeki haberlerin ulusal basına aktarılması noktasında gerçekten çok güzel işler yaptık. Büyük Zaferin 100. yıldönümüne hep beraber odaklanmış durumdayız. ‘Zaferin 100. yılında 100 organizasyon’ dedik. Ama 150 organizasyona ulaştık. Fakat cümlenin güzelliğini bozmamak adına ‘Zaferin 100. Yılında 100 Organizasyon’ diyoruz. Aslında 150 organizasyonumuz vardır. Bu hem Kocatepe Gazetesi’nde diğer gazetelerde de oldu. Bazen geç kalıyoruz bir an önce bunu yani 100. yıldönüm kutlamalarını planlamalıyız yorumları bize gerçekten dikkatli bir şekilde hareket etmemiz gerektiğini gösterdi. Daha acil ve etkili çalışmamız gerektiğini gösterdi. Bize yol gösterdi. Büyük Zaferin 100. yıl kutlamalarının coşkulu şekilde olmasını isteyen grupların başında en çok basın gelmektedir.” dedi.
“ULUSLAR ARASI KISA FİLM FESTİVALİ 16 MAYIS’TA BAŞLIYOR”
Vali Gökmen Çiçek, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe Başkanlığı’nda Büyük Zaferin 100. yıl kutlamaları için kurulan komisyonda Afyonkarahisar Belediyesi, ATSO ve sivil toplum kuruluşları ile yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyledi. Çiçek, “Mayıs ayı itibariyle Büyük Zafer’in 100. yıldönümü kutlamaların hep beraber göreceğiz. İlk başta 16-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında Uluslar arası Kısa Film Festivalini başlatacağız. Şimdiden 106 ülkeden 2 bin 600 eser başvurdu. Bunların içerisinde konserler olacak. Söyleşiler, 20 dakikalık bir belgesel çekimi ki çok özel bir belgesel olacak. Aynı zamanda Kurtuluş Savaşı, milli tarihimizle ilgili yapılan filmlerin sanatçıları, oyuncuları ilimizde olacaklar. Onlarla söyleşiler yapacağız. İlk başlanılacak film ‘Yandım Ali’ filmi olacak. Filmin oyuncuları birlikte burada olacak. Ardından ‘Dersimiz Atatürk’ filmini açık alanda ve ilçelerde de izlenmesi sağlanacak. Üniversite öğrencileriyle söyleşiler yapılacak. Popüler isimleri davet ettik. Bilindiği üzere Azerin konseri olacak. Esat Kabaklı konseri olacak. Üniversitelerarası Spor Müsabakalarının yapıldığı ÜNİLİG Afyonkarahisar’da olacak. Çünkü beş bin öğrenci gelecek. Türkiye’nin farklı ve prestijli üniversiteleri arasında müsabakalar olacak. Futbol, basketbol, radbin müsabakaları, eksterm sporların müsabakaları olacak. Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen 5 bin sporcu ilimizde yarışacaklar.” diye konuştu.
“TEKNOFEST BU YIL KARADENİZ DIŞINDA BİR TEK AFYON’DA OLACAK. ÜNLÜ YAZARLAR AFYON’A GELECEK”
Düzenlenecek Gençlik Şöleni’nde ünlü sanatçıların sahne alacağını ifade eden Vali Gökmen Çiçek, “Teknofest organizasyonu ile Büyük Zaferimizin 100. yıl kutlamalarını taçlandıracağız. Teknofest birçok ilin almak için mücadele ettiği bir yarışmadır. Bu sene Samsun ve Karadeniz dışında bir tek Afyonkarahisar’da olacak. Bunun en prestijlisi İHA yarışlarıdır. O da ilimizde bu sene Ağustos ayı içerisinde olacak. Motokros Şampiyonası bizim markamız haline geldi. Dolu dolu geçecek bir festival yapacağız. Bu manada Türk Tarih Kurulu (TTK) Afyonkarahisar’ı çok önemsiyor. TTK tarafından uzun ve kısa metrajlı bir film çekilecek. Bunlar çok önemli yapımlardır. Çok önemli yapımcılar tarafından şu anda çekimleri başladı. İlber Ortaylı gibi ünlü yazar ve tarihçilerin katılacakları söyleşiler Türk Tarih Kurumu tarafından organize edildi. Bu yıl Zafer Afyonkarahisar’da kutlanır. Zafer Afyonkarahisar’dır, zafer Afyonkarahisar’da en iyi şekilde kutlanır diyoruz. Bunları derken Dumlupınar’ı unutmuyoruz. İzmir’e kadar bu memleketin her yerinde büyük mücadeleler verildi. İnşallah ileride işbirliğiyle güzel organizasyonlar zinciri yapacağız.” şeklinde konuştu.
“ZAFER DENİLİNCE İLK AFYON AKLA GELİYOR”
“Büyük Zaferin 100. yıl kutlamaları Afyonkarahisar’da farklı bir ortamda geçmiş olacak diyen Çiçek şu ifadelere yer verdi: “Bu hususta basınımızın çok büyük desteğine, katkılarınıza, duyumlarınıza ihtiyacımız vardır. Çok şükür ki zafer dediğimizde geçmiş dönemde yapılan haberler ve çalışmalarla zafer denilince akla ilk Afyonkarahisar gelmektedir. Zafer ve kurtuluş denildiğinde insanın tüyleri diken diken oluyor. Ama her yerde Afyonkarahisar’ın ismi adını tarihe kazımıştır. Bazı şeyler tarihte elde edilen başarılardan sonra birilerinin onu sahiplenip birçok platformda dile getirmesi gerekiyor. Biz bunu başarmışız inşallah zaferin 100. yılında bu olacak.”
“AYAZİNİ’DE 120 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR. BU RAKAM 500’E ÇIKACAK. 270 KİŞİ GURBETTEN AFYON’A GERİ DÖNDÜ”
Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’ın markalaşmasında önemli bir mihenk taşı olacak olan doğa ve tarih turizminin yeni destinasyonu olan İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyündeki faaliyetleri detaylarıyla anlattı. Oğuzhan Koç konseriyle başlayan sürecin devam edeceğini söyleyen Çiçek, “Bizler beraber büyük işlere imza attık. Bu durum uyum içersinde çalışmamızdan kaynaklıdır. Ayazini’de yeni bir şehir inşa ettik. Ayazini’de 120 kişi sigortalı olarak işe başladı. 270 kişi Antalya’dan Ayazini köyüne geri göç etti. Oralarda kimisi badigardlık kimisi kapıcılık yaparken şimdi köylerine geri döndüler. Toplam 42 adet müessese Mayıs ayı içerisinde açılacak. Kimi fırın kimi kafeteryadır. Dört tane butik otel var. Şu anda acayip çalışmalar yürütülüyor. Derdimi anlatmakta bazen zorlanıyorum. Sadece Ayazini mi var diye bazen şehir esnafından sitemler alıyorum. Şu bir gerçek ki bizim için Afyonkarahisar’da istihdam oluşturabilmek önemlidir. Afyonkarahisar’ı açmak için uğraşıyor büyük şehir olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu şehir için yeni cazibe merkezleri oluşturmak durumundayız.” ifadelerini kullandı.
“ÖZEL İDARE’DEN AYAZİNİ KÖYÜNE SADECE BİR MİLYON TL HARCANDI”
Termal değerin yanında Afyonkarahisar’da tarih turizmini de artırmaya uğraştıklarını ifade eden Çiçek şunları kaydetti: “Kolaylı, İkbal Tesisleri ve Melih Kafe bu sene işçi alımları yaptı. Diğer oteller açıldıktan sonra 128 olan çalışan sayısının ben 500’e çıkmasını hayal ediyorum. Çok kısa bir süre sonra buna ulaşacağımıza eminim. Basınımız arkamızda durarak haberler yaparak bize destek oldu. Açık yüreklilikle bir kez daha söylüyorum. Afyonkarahisar Özel İdaresi bütçesinden Ayazini bölgesine harcanan para sadece 1 milyon TL’dir. Tüm para Ankara’dan ayrı bir bütçe geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 20 milyon TL, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliğ Bakanlığı’ndan 6 milyon TL, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 3 milyon TL geldi. ZAFER Ajansı’ndan 8 milyon TL para geldi. Kimse bizi Afyonkarahisar’ın parasını Ayazini köyüne harcandı diye suçlayamaz. Çünkü bu sıraladığım rakamları biz Ankara’dan özel bütçe olarak Ayazini için getirdik.”
“AFYON BALON TURİZMİNİ SAHİPLENMELİ”
Balon turizmine Afyonkarahisar’ın sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Çiçek şöyle konuştu: “Yıllarca böyle bir şeyin Afyon’da da olmasını hayal ettik. Çevre illerde Afyonkarahisar’da balon olmasına imrenilirken, bizim ilimizde yeterince destek olunmaması bazen benim içimi acıtıyor. Büyük otellerimizin yöneticileriyle konuştuğumuzda Gazlıgöl bölgesinde yeni bir destinasyon oluşmasından belki endişe edildiğini anlıyoruz. Ama o bölgede Afyonkarahisar’da gerçekliğiyle bir büyü sağlayan balonlarımız her sabah uçuşlarına devam ediyor. Emre Gölü herkesçe biliniyor. Atlı Tesisimiz bitmek üzeredir. O kadar ki bunlar zincirleme gidiyor.”
“ARTIK TALEPLERE YETİŞMEK MÜMKÜN OLMUYOR”
İkinci Murat Kervansarayı’nın Döğer’deki durumu hakkında çok sayıda soru aldığını belirten Çiçek şunları söyledi: “Kervansaray çok müthiş bir hale gelmek üzeredir. İhaleye çıkıldı. Çok fazla isteyen var. Şu an için sadece beş tane Karavan Tesisi yapmak için talep vardır. Yerin altına kazarak yapılmak istenilen üç otel yapım talebi vardır. Biz yer vermekte zorlanıyoruz. Antalya’dan çok fazla yatırımcı turizmle ilgili birşeyler yapmak istiyor. Artık randevu veremiyoruz çünkü yer noktasında sıkıntılarımız vardır. Artık buralar bambaşka bir yere dönüşüp herkesin konuştuğu bir yer haline geldi. Biz üzerine basarak Ayazini diyerek milleti soğutacak kadar Ayazini dememin tek sebebi sadece reklamdır. Ayazini unutulmamalı çünkü orada yeni bir destinasyon var. Orada insanlar bekliyorlar ve çok güzel hikâyeler var. Orada bir restoran sahibi büyük sıkıntılar çekti hapisten çıktı ve restaurantını açtı. İkinci aracını aldı şimdi diyor ki ‘Allahım böyle bir mutluluk yok.’ Eskişehir’den gelip işletme açan kişi sigortalı işçi sayısın artırmış mutluluktan uçuyor. İnşallah orası artık biz olsakta olmasakta yürüyecek bir yer haline geldi.”
“SULTANDAĞI’NDA TARİHİ YENİDEN YAZIYORUZ”
Sultandağı ilçesine çok önem verdiğinin altını çizen Vali Gökmen Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisar basınımızın oraya gidip özellikle durumu yerinde görmesini istiyorum. Sultandağı ilçemizde tarihi yeniden yazıyoruz. Türkiye’de böyle saklı bir kenti herşeyin iç içe olduğu bin yıllık kervansaray, bin yıllık camii, bin yıllık hamam, bin yıllık çeşmenin aynı alanda olduğu başka bir yer yoktur. Orada muhteşem bir çalışmamız var. Kiraz mevsiminde kiraz çiçekleriyle birlikte o bütünleştirildiğinde bambaşka bir görüntü ortaya çıkacak. İnşallah Haziran ayında ortaya çıkacak. Oraya beş bin öğrenciyi misafir edecek bir kamp merkezi yapıyoruz. Haziran ayından itibaren komple dolu olacak. Tüm öğrenci rezervasyonları yapıldı. Söz verdiğimiz herşeyi bir şekilde yapmaya çalışıyoruz.”
“FUTBOLU ŞEHRİMİZİ KENETLEMEK İÇİN ARAÇ OLARAK KULLANDIK”
“Herkesçe bilindiği gibi sporla da çok ilgilendik. Sporun her çeşidiyle ilgileniyoruz.” ifadelerini kullanan Çiçek, “Afyon Afjetspor’un başarılı olması için hep beraber çok büyük mücadele verdik. Bu takımların play of çıkıp şampiyon olmaları bunlar başka birşeydir. Şehri kenetlemek için futbolu çok güzel bir araç olarak kullandık. Geçen Sivas maçında yani kaybettiğimiz maçta Emirdağ ilçemizden 1000 kişi gelmişti. Kızılören gibi küçük bir ilçemizden 250 kişi geldi. Dinar ilçemizden maçı 700 kişi izledi. Dazkırı’dan keza öyledir. Hiçbiri zorla gelmedi. Şehrin flamalarıyla gelerek bir şehir birbirine bu kadar tutkun olduktan sonra o şehrin önünde kimse duramaz. İlçeler belkide il merkezinden daha çok Afyon Afjetspor’a sahip çıktılar. Konvoylarla gelmeleri, şehit ailelerimizin bir bölgede, gazilerimizin aileleriyle bir bölgede oturup, Yeşilay’ın bir bölgede, Kızılay’ın bir bölgede hep beraber Afyon diye bağırmaları benim için amacına ulaşmış bir faaliyettir. Bir de galibiyet olsaydı başarı olsaydı bu bambaşka bir şey olurdu. Ama hala pes etmiş değiliz. Afyonkarahisarımızı bir adım daha ileriye nasıl götürebiliriz diye bir mücadele veriyoruz. Kabul edelim hafta sonu otellerimizde yer bulunamıyor.”
“MİLLİ TAKIMA AFYON’DAN EN İYİ KANOCULAR YETİŞTİRİLECEK”
Afyonkarahisar geneli için her alanda canla, başla, şevkle mesai mefhumu tanımadan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü vurgulayan Çiçek, “Spor yatırımlarıyla birlikte ilk defa Kano Merkezi Türkiye’de şehir merkezinde kurulan tek il Afyonkarahisar’dır. Şehrimizde Kano Merkezini kurduk. Sadece üç haftalık eğitimden sonra çocuklarımız Türkiye Şampiyonasına katılmak üzere Adana’ya gittiler. Adana’da yarışıyorlar. Çok kısa sürede inşallah görülecek milli takıma en iyi kanocular Afyonkarahisar’dan yetişecek. İddialı söylüyorum çünkü Türkiye’nin en iyisi iki hocayı getirdik çalışmalara başladılar. Gençlik Merkezi muhteşem olacak.” dedi.
“OSB’LERİMİZ BÜYÜYOR. 28 FABRİKA İÇİN ANLAŞMA İMZALADIK”
Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile ilgili çalışmaların kamuoyunca bilindiğini dile getiren Çiçek, “ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’e bu vesileyle teşekkür ediyorum. Siyasilerimize ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Sinanhpaşa OSB 10 yılda alacağı yolu 3-4 yılda aldı. Bolvadin OSB’de sadece bir tane fabrika vardı. Sadece bu sene inşaata başlayacak 28 tane fabrikanın anlaşmasını imzaladık. Bolvadin OSB 20 yıldır 1 fabrika ile yürüyordu. Sadece bu yıl inşaatına başlanacak 28 fabrika ile anlaşma yapıldı. Hiçbir yeri boş geçmemeye çalışıyoruz. Sadece tarih, kültür, sanat değil OSB’lerde de, istihdamda bu sene rekorlar kırıyoruz.” diye konuştu.
“BU YAZ BENİ ÇOKÇA AKDAĞ’I TANITIRKEN GÖRECEKSİNİZ”
Pek çok yerde termal suyun çıktığını ancak Afyonkarahisar termal suyunun dünyanın en kaliteli termal suyu olduğunun altını çizen Çiçek, “En kaliteli termal suya sahip olduğumuz iddiası doğrudur. Fakat sadece termal turizm için gelen turistlerimizin sayısı sadece 1,88’dir. Yani Afyonkarahisar’a gelen kişi şehrimizde iki gün kalmaktadır. Bizim bu süreyi uzatmamızın bir tek yol alternatif turizmin gelişmesidir. Sandıklı ilçemizdeki Akdağ Tabiat Parkına biraz haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Akdağ başka bir cennet. İnşallah beni bu yaz Akdağ ile ilgili çokça tanıtımlar yaparken göreceksiniz. Akdağ aslında hepimizin gözbebeğidir. Diğer yerlerde tarih var Akdağ’da müthiş bir doğa cenneti var. Akdağ’da yeni yol ile mesafe yaklaşık 20 dakika kadar kısaldı. Bu sene otel bitirilecek. Sandıklı Belediyesine oteli devir edeceğiz. Orası da muhteşem olacak. İnanın Afyonkarahisar her tarafta gittiğim her yerde görüyorum. ‘Afyon’da neler oluyor?’ cümlesi herkesçe duyuluyordur. Bizim sanki şehrimizin kıymetlerini birazcık daha öne çıkarmamız lazımdır. Bazen Vali Yardımcımız Dr. Mehmet Boztepe ‘Efendim biraz Ayazini haberlerini azaltsak mı? Tepki geliyor.’ diyor. Hizmet ediyoruz niye tepki görecek diyorum.” şeklinde konuştu.
“KADIN KOOPERATİFLERİMİZİN CİROSU BÜYÜYOR. KADINLARIMIZI ÜRİTEYOR VE KAZANIYOR”
Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatiflerinin tüm Türkiye’de bilinir olduğunu hatırlatan Vali Gökmen Çiçek, “Başladığımızdan artık farklı bir noktaya ulaştı. Tüm Türkiye’nin markası haline geldi. Sürekli söylüyorum Kadın Kooperatiflerimizin cirosu 16,5 milyon TL’yi geçti. Sadece geçen hafta Şuhut Kadın Kooperatifinin İstanbul’da bir firmaya sattığı ürün bedeli bir milyon TL’dir. Sultandağı ilçesi Kadın Kooperatifinin ABD ile yaptığı deri çanta anlaşma bedeli sadece 6 milyon TL’dir. Dinarelli markası Danimarka’ya 250 bin dolarlık mal gönderdi. Zafer Meydanı’ndaki Ramazan etkinlikleri kapsamında Kadın Kooperatifi standının günlük cirosu 5 bin TL altına düşmüyor. Trendyol gibi internet alışveriş sitelerinde aldı başını gidiyor. Sadece Kadın Kooperatiflerinde 58 kişi sigortalı çalışıyor. İstihdama bundan daha fazla katkı ne olabilir? Sadece Çay ilçemizdeki Kadın Kültür Evi’nde 15 kişi sigortalı olarak çalışıyor. Bayat ilçemizde sadece 13 tane mantar atölyesi oldu. Bunları 5-6 ay gibi kısa sürede yaptık. Belki pek çok kimse farkında olmadı. Arkadaşlarımız oralarda kalıp uyudular. Mantar atölyeleri köylerde yapıldı. Merkezde kadın kooperatifi köylerde köylülerimiz çalışıyor. Kadın Kooperatifimiz köylerden mantar alım garantili anlaşmalar imzaladılar. Tüm mantarı merkezdekiler alıyor. Üretilen mantarların tamamı Ankara’da Çağdaş Marketlere çıktığı gün gidiyor. Hepsi inanılmaz cirolar yapıyorlar. Hepsi çok mutlu durumdadır. Aile işletmeleri var. Altı ayda ulaşılan nokta budur. İstiridye mantarının fiyatı Bayat ilçemizde belirlenir.”
“AFYON DÜNYANIN EN GÜZEL YERİ, ÇÜNKÜ BURAYI VE VATANDAŞIMIZI SEVİYORUZ”
Afyonkarahisar genelinde her yere ayrı bir derecelendirme yapmaya çalıştığına dikkat çeken Çiçek şunları söyledi: “İstedik ki Afyonkarahisar’ın her ilçesi başka birşeyle kısmen de olsa anılsın. Bu anlamda ortaya birşeyler koymaya çalıştık. Çalışmaya da arkadaşlarımızla birlikte devam ediyoruz. Gerçekten iki yıldır gece gündüz demeden çalışıyoruz. Vizontele filminde ‘Biryeri seversen orası dünyanın en güzel yeridir. Bir yeri sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değlidir.’ cümlesi geçer. Biz Afyonkarahisar’ı seviyoruz ve gerçektende burayı sevdiğimiz için dünyanın en güzel yerlerinden birisidir. Bu sevgimiz ilimize vatandaşlarımıza olan sevgimiz, tutkumuz birazcık daha azme getiriyor. Benim isteğim bize olan inancın kaybedilmemesidir. Yolumuzu açmaya devam edin. Afyonkarahisar’ı biz bu yıl içerisinde çok başka yerlere taşıyacağımızdan emin olunmalıdır. Özellikle söylüyorum; Kültür ve sanat haberleri paylaşımları yapmamızın sebebi Afyon’un tanıtımıyla ilgilidir.” ifadelerini kullandı.
“BU ŞEHRİN KALBİNİN TEK ATMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Afyonkarahisar tarihindeki en çok hükümet konağı yapımının bu yıl gerçekleştirilmeye başlandığına değinen Çiçek şöyle konuştu: “Pek çok ilçemizde hükümet konağı yapımı için ihaleye çıkıldı. Sadece bu sene 4 tane hükümet konağımızın ihalesi yapıldı. Emniyet teşkilatımızın binalarını saymıyorum bile. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun ilimize gelmesiyle verdiği sözler var. Gençlik ve Spor Bakanımız M. Muharrem Kasapoğlu’nun verdiği sözler var. Sayın Bakanımız verdiği sözlerin tutarını ısrarla söylememizi istemiyor. Çünkü zorda kaldığını ifade ediyor. Son birkaç yatırım daha aldık. Üç yüz milyon TL’yi geçti. Şehri bambaşka bir şekle dönüştüreceğiz. Afyonkarahisar’a ilk geldiğim gün üzüldüğüm şey şuydu; Her şehrin ilçelerinde ayrı bir kalp atıyordu. Bu şehir tek yürek olsun, Afyonkarahisar diye kalbinin atmasını istedim. Bunu başarıyor olmayı ümit ediyorum. Bunun bazı belirtilerini gördüğümde çok mutlu oluyorum. Geçtğimiz günlerde ATSO Başkanımızı Sultandağı ilçemizde toplantılar yaparken gördüğümde inanılmaz mutlu oldum. Yine geçtiğimiz günlerde OSB’de bir yemek verildi çok mutlu oldum. Gazeteciler Cemiyetimiz ile Sandıklı ilçemizde muhteşem bir organizasyon başlattık. Bazen bir ilçeye günde 2 hatta üç kere gittiğimiz oluyor.”
“AFYON MERKEZDEN İBARET DEĞİL BÜTÜNCÜL BAKIYORUM”
“Hatırlanırsa geldiğimde Afyonkarahisar merkezinden şehri yönetmeyeceğimiz söylemiştim.” diyen Çiçek şunları söyledi: “Afyonkarahisar’ı bir bütün olarak göreceğimi söylemiştim. İlçelerimiz ve köylerimizle bir bütün olarak şehrimizi görerek yönetmeye çalışıyoruz. Vali Yardımcımız Mehmet Boztepe’ye tüm ilçelerimizin sorunlarını sorsam ezbere bilir. Arkadaşlarımızın hepsi yatırımların neler olduğunu çok iyi biliyorlar. Çünkü hepimiz dersimize çok iyi çalışıyoruz. Her akşam tüm Vali Yardımcılarımla saat 20.00’den sonra toplanıyoruz. Bazen 3 saat bazen 2 saat hangi yatırımın nerede soruyor incelemeler yapıyoruz.”
“SPOR TURİZMİ DE SON DERECE ÖNEMLİ YURT DIŞINA AÇILMALIYIZ”
Afyonkarahisar Valiliği görevine başladığında spor kompleksine iki futbol sahasının yapılması gerektiğini söylediğini hatırlatan Çiçek şunları kaydetti: “Çok şükür iki futbol sahası yapıldı. Yetmedi Sandıklı’da turizmi canlandırabilmek için oraya da iki tane çim saha yaptık. Bolvadin ilçemizde Heybeli Kaplıcalarına yaptık. Bu sene 80 olan futbol takımı ağırlama sayımızı 130’a çıkarmamız lazımdır. Spor turizmide önemlidir. Beş Avrupa takımının ilimizde kamp yapması hususunda belli bir mesafe aldık. Güreş Şampiyonaları Afyonkarahisar’da yapıldı. Sadece 2 bin 600 sporcu ilimize geldi. Halk oyunları yarışması Afyonkarahisar’da yapılacak. Türkiye Üniversitelerarası Lig ilimizde yapılacak. Beş bin öğrenci katılacak. Türkiye Gençlik Festivali yine ilimizde yapılacak. Mayıs-Eylül arasında Sultandağı ilçemizde ki gençlik kampımız tıklım tıklım olacak. Yer yok. Spor turizmi ile ilgili bizim yurt dışına açılmamız gerekiyor.”
“RUSYA’DAN UMUT VAR AFYON OTELLERİ ÇOK İYİ ÇALIŞIYOR”
Ukrayna ve Rusya ile Afyonkarahisar olarak çok ciddi anlaşmalara imza konulduğunu dile getiren Çiçek, “O bölgeden otellerimize akın başlamıştı. Muazzam anlaşmalar yaptık. Ama Rusya’dan hala ümitliyiz. Ukrayna biraz daha belki zor görünüyor. Yabancı turist noktasında şehrimiz göreve başladığım güne göre çok daha ümitli ve heyecanlıyım. Afyonkarahisar’a ilk geldiğimde sadece yerli turizmin merkezi olur diye düşünürken şu anki düşüncem özellikle Baltık ülkeleri olmak üzere birçok ülke ile görüşmeler, talepler vardır. Çin’den rezervasyonlar vardır. Hep birlikte otellerimizle birlikte hareket etme noktasında teşviklerde bulunarak zorlamalıyız diye düşünmekteyim. Otellerimiz dolu, güzel hizmet veriyorlar. Şundan çok memnunum; Afyonkarahisar otellerinde kalan bir kişi kesinlikle şikâyetle geri gitmiyor. Bu işi iyi yapıyorlar. Ama şehrin içerisine çıkma, bölge içerisine çıkma konularında biraz eksik kalıyorlar.” dedi.
“TÜM KAZANIMLARI AFYON’UN MÜKEMMELİĞİNE BORÇLUYUZ”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin Motokros Şampiyonasını çok üst bir seviyeye taşıdığını ifade eden Çiçek, “Belediyemiz Motokros Şampiyonasında gerçekten muhteşem bir organizasyon yaptı. Bu sene biraz daha üstüne koyarlarsa yurt dışından gelen sporcular olacak. Tekralıyorum spor turizmi son derece önemli, bırakmayacağız. İnşallah daha fazla sayıda takımın ilimizde kamp yapmasını sağlayacağız. İlimize 24 büyükelçi geldi. Allah aşkına söyleyiniz Anadolu’nun hangi iline 24 büyükelçi gelmiştir? Birçoğu Afyonkarahisar’ın güzelliklerine geldiler. Şehrimizin ticari ortamlarını araştırmaya geldiler. Şehrimizin birçok dinamiğini birlikte görmeye geldiler. Meksika, İngiltere, Srilanka, Endonezya Büyükelçilerini ağırladık. Şehrimizi gezdirdik hayran kaldılar anlaşmalar imzaladık. Tüm bunları Afyonkarahisar’ın mükemmeliğine borçluyuz.” diye konuştu.
“CUMHURBAŞKANIMIZ ZAFER ETKİNLİKLERİYLE YAKINDAN İLGİLİ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Büyük Zafer’in 100. yıl kutlamalarına daveti ve Şuhut ilçesinin Karaadilli beldesindeki güreşlerle ilgili durumu değerlendiren Çiçek, “Karaadilli Güreşleri konusunda bir rötar yoktur. Gençlik ve Spor Bakanımızla görüştüm. İhalesi yapılsın parasını göndereceğim demişti. Bir an önce tesislerin ihalesinin yapılması gerekiyor. Bu konuda Vali Yardımcımız Nurulla Kaya ile Şuhut Belediye Başkanımız Recep Bozkurt’a gerekli talimatları verdim. Korkusuzca ihalenin yapılmasını söyledim. Bir kez daha söylüyorum ihale yapılacak geriye kalan ödenek için bakanımızın verdiği söze güveniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Afyonkarahisar’da Büyük Zaferle ilgili yapacağımız tüm törenler hakkında bilgisi vardır. Sağ olsun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı aracılığıyla bize bir ödenekte gönderdi. Türk Tarih Kurumunu talimatlandırdı. Milletvekillerimiz aracılığıyla Cumhurbaşkanımıza davetimiz ulaştı. Ben inanıyorum ki Büyük Zaferin 100. yılını en iyi şekilde kutlamamız için Cumhurbaşkanımızın verdiği destek, bizim 100’üncü yıla yakışır kutlamalar yapmamız için yeterli olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği Afyonkarahisar’ı motive eden en büyük etkenlerdendir. Elbette ki, Cumhurbaşkanımızı Afyonkarahisar’da görmekten çok büyük şeref duyarız.” şeklinde konuştu.
“REKABET AYAZİNİ KÖYÜNDE FİYATLARI DENGELEYECEK”
Ayazini bölgesinde tüketim fiyatlarının artan firma sayısı sonucu oluşan rekabetle düşmeye başladığını belirten Çiçek, “Mayıs ayında Ayazini köyümüzde açılacak işletme sayısı 40’ı bulacak. Rekabet fiyatlara yansıyarak piyasanın oturmasını sağlayacaktır. Şu anda sadece 6 gözlemeci daha açılıyor. Nevşehir ile kıyasladığımızda bizim fiyatlarımız aslında daha uygundur.”
>> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi

Bakmadan Geçme