Hedefim iktidar vekili olmak

Seçime Doğru Programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Köksal, 'Ana muhalefet olarak yolun sonundayım. İktidar olarak 14 Mayıs'ta yolun başında olacağım. İktidar vekili olarak ta Afyonkarahisar'a hizmet etmek yatırım getirmek, Afyonkarahisar'ın sorunlarını çözmek çalışacağım'     CHP Milletvekili Burcu Köksal, Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul [&hellip]

Seçime Doğru Programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Köksal, “Ana muhalefet olarak yolun sonundayım. İktidar olarak 14 Mayıs’ta yolun başında olacağım. İktidar vekili olarak ta Afyonkarahisar’a hizmet etmek yatırım getirmek, Afyonkarahisar’ın sorunlarını çözmek çalışacağım”

CHP Milletvekili Burcu Köksal, Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ile Ömer Mazi’nin konuğu oldu. Milletvekili Köksal tüm sorulara içtenlikle cevap verdi. Ülkede geçim sıkıntısının olduğunu dile getiren Milletvekili Köksal, “Ben basit bir hesap yaptım. Asgari ücretlilerle görüştüğüm sahadan edindiğim izlenimlerle. Şimdi Afyonkarahisar’da üç çocuklu Cumhurbaşkanı hani ‘Üç çocuk yapın’ dedi ya. O yüzden üç çocuklu bir aile asgari ücretle geçiniyor. Evin hanımı çalışmıyor sadece erkek çalışıyor kiralar Afyon’da aşağı yukarı 2000-2500 TL’den başlar 10 bine kadar gider. Ortalama aldım 3000 lira. İşte elektriği 200-300 TL’den başlar 500-600 TL. Onu da 400 TL diyelim. 100 TL su faturası diyelim. Doğalgaz, 600-700 başlar ona da çok zam geldiği için söylüyorum 1000-1500 TL diyelim. Şimdi onu da ortalama alalım 800 lira. Telefon konuşma gideri 150 TL karı koca. Üç tane çocuk onun bezi maması okul masrafı vs. aylık zaruri olarak 1000 TL onu baz aldım bu 5 bin 450 TL ediyor toplam. Mecburi masrafı 5 bin 450 lira. Bunun içinde mutfak yok temel gıda maddeleri yok, giyecek yok işte çocuğun botu yok montu yok giyecek kazağı yok. Bunlar sadece zaruri masraf. Dedim ki, her gün bu aile birer tane her öğün simit yese günlük üç öğünde 75 TL simit masrafı. Şimdi 75 çarpı 30, 2 bin 250 TL ediyor. 5 bin 450 TL mecburi zaruri gider, 2250 lira da simit yeseler sadece her öğün 7 bin 700 lira. Bunun içinde et yok, süt yok yumurta yok peynir yok bulgur yok nohut yok mercimek yok yağ şeker yok, giyecek yok anlatabiliyor muyum? 5 kişilik bir aile, şimdi bu asgari ücretin geldiği nokta bu. Asgari ücretin geldiği nokta bu ellerine 800 lira para kalıyor” dedi.

ÜRETİCİYİ DESTEKLEMEMİZ LAZIM

İthalata son verilmesinin gerekliliğine dikkat çeken Milletvekili Köksal, “Şimdi o zaman şu çıkıyor karşımıza asgari ücret ne kadar yükselirse yükselsin eğer zamlar durmazsa yani üretim maliyetlerini aşağı çekemezseniz yerli üretim, desteklemezseniz ekonomiyi düzeltmezseniz asgari ücretin yükselmesinin bir anlamı kalmıyor. Çünkü asgari ücret yükseliyor ertesi gün adam manava markete gidiyor fiyatlar artıyor. Niye çünkü herşeye zam geliyor. Yani asgari ücret zamlanırken piyasadaki ürünlerde artıyor. Peki bunu nasıl düzelteceğiz bir kere her şeyden önce ithalata son vereceğiz. Bugün gazetede okuyorum. Mehmet Mühsürler bir açıklama yapmış. Çekya’dan Slovenya’dan ithal et yenecek. Şimdi ben ithal et yemek istemiyorum, hemşerilerimde bunu istemiyor. Ya Afyon tarım hayvancılık yerlerinden birisi. Şimdi burada büyükbaş hayvanda üretilir küçükbaşta. Ama nerede o büyükbaş hayvanlar? Kesime gitti. Süt inekleri bile kesildi yem fiyatlarına gelen zam yüzünden. Hayvan pazarları dolaşıyorum seçimde gittiğimizde geçen cumartesi yine azdı ama onun öncesinde son gidişimde koca pazarda 5 tane damızlık hayvan kalmış. Bunun sebebi dediler ki, satıldı kesildi çünkü biz yem e takat getiremedik. Yemi karşılayamadık. Şimdi bizim ne yapmamız lazım. Üreticiyi desteklememiz lazım. Üreticinin elinden tutmamız lazım” dedi.

GÜBRE FABRİKALARI KURACAĞIZ

İktidara gelmeleri durumunda üreticiyi destekleyeceklerini dile getiren Milletvekili Köksal, “Biz ne yapacağız? Cumhuriyet Halk Partisini iktidarında yemin yarısını biz vereceğiz. Tohumun yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. Vergisiz ucuz mazotu şuan gemilere yatlara veriyorlar. Biz çiftçinin ekmek teknesi traktörden yana kullanacağız. Ona vergisiz ucuz mazot vereceğiz böylece mazota bunu yaptığınızda üretim maliyeti aşağıya düşmeye başlayacak. Gübre fabrikaları kuracağız. Yemi kendimiz üreteceğiz. Hayvanı kendimiz üreteceğiz. Bir de yeri gelmişken söyleyeyim Afyonkarahisar’da Hayvancılık Özel Bölgesi olacak. Afyonkarahisar, Konya ve Erzurum bu üç il Hayvancılık Özel Bölgesi ilan edilecek. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerine hayvan yemi hibesi vereceğiz. Yani, biz tercihimizi yandaşlara sıfır faizli kredili hibelerden yana değil gerçek üreticilere yani köyde yaşayan Mehmet ağaya, Ahmet amcaya, Ayşe teyzeye bu işi yapan, hayvancılıkla uğraşan kişilere vereceğiz. Büyükbaşsa büyükbaş, küçükbaşsa küçükbaş hayvan vereceğiz. Onun takibini de yapacağız. O üretecek hem o kazanacak hem de biz kendi hayvanımızı yerli milli hayvanımızı yemiş olacağız” dedi.

HİÇBİR GÖREVDEN KAÇMADIM

İsminin Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı adaylığı için geçmesi sorulan Milletvekili Burcu Köksal, “Benim hedefim iktidar vekili olmak. Ben 8 yıl boyunca ana muhalefetin milletvekili olarak mecliste bana oy veren hemşerilerimin, seçmenlerimin göğsünü kabartan bir milletvekili oldum. Oy vermeyenler bile bugün çalışmalarımı takdir ediyorlar. Bu benim için en büyük gurur. Ama biraz öncede söylediğim gibi ana muhalefet olarak yolun sonundayım. İktidar olarak 14 Mayıs’ta yolun başında olacağım. İktidar vekili olarak ta Afyonkarahisar’a hizmet etmek yatırım getirmek, Afyonkarahisar’ın sorunlarını çözmek istiyorum. Afyonkarahisar’ı, Eskişehir’le, İzmir’le, Ankara ile büyükşehirlerle yarışır hale getirmek istiyorum. Hedefim bu. Ama tabi siyaset uzun soluklu bir iş, yerel seçimler bir yıl sonra. O gün ne karar verilir, hemşerilerimiz bizi nerede görmek ister çünkü siyaset insanla yapılır. Hemşerilerimiz vatandaşlarımız bizi nerede görmek ister, partimiz nerede görmek ister onu bilemeyiz. Ben partimde verilen görevi bugüne kadar yerine getirmeye çalıştım. Bugünden sonra verilen her görevi de elimden geldiğince yerine getirmeye çalışırım. Ben hiç görevden kaçmadım. Ama tabi şu var ki bu vatandaşın isteği, yani hemşerilerimizin böyle bir isteği olursa, bizi nerede görmek istiyorlarsa biz orada her türlü görevi yaparız. Öncelikle hemşerilerimin isteği önemli. Hemşerilerim bizi nereye taşımak istiyorsa biz orada oluruz” dedi.

MAHMUT BEYLE ÇALIŞMAK İSTEDİM

“Peki Mahmut Koçak, sizin belediye başkanlığına aday olacağınızı hissettiği için mi AK Parti’ye gitti?” sorusuna cevap veren Milletvekili Köksal, “Mahmut beyin siyasi tasarrufudur. Her koyun kendi bacağından asılır. Daha önceki seçimlerde de Millet İttifakının adayıydı. 2019 seçimlerinde Mahmut beyle sahada çalışmak istedim. Bunu buradan söyleyeyim. Hatta bu konuda sizi de aramıştık biz. Çünkü ekranda siz bizi yanınızda göremediğinizi söylemiştiniz. Biz defalarca kendi danışmanım, danışmanını aradı yanında her noktada çalışacağımızı ifade etti. Çünkü ben 2019 yerel seçimlerinde hem Cumhuriyet Halk Partisi adaylarına hem de ittifak olarak girdiğimiz İYİ Partinin belediye başkan adaylarıyla her bölgede çalıştım. Elimden geleni yaptım. Millet ittifakının vekili olarak Mahmut beye de destek vereceğimi seve seve çalışacağımı çünkü Millet İttifakı adayımız bizim. Söyledim ama kendisi bu işi tek başına yürüteceklerini söyledi. Her hangi bir siyasi partiyle gözükmek istemediklerini söyledi. Biz de saygı duyduk. O gün, Cumhuriyet Halk Partilileri hatta ben gördüğüm kadarıyla kendi İyi Parti teşkilatıyla bile çalışmadı Mahmut bey, kendi başına bir kampanya yürütmeye çalıştı. Ve ona göre de tabi şuanda kendi siyasi tasarrufu ama batan bir gemiye bindi. Ben öyle görüyorum çünkü 14 Mayıs’ta AK Parti muhalefet olacak biz iktidar olacağız. Öyle görüyorum ayrıca bu ittifaktayken kendisine güvenen insanlar vardı. Şimdi diğer tarafa geçince ben yine o insanların pek gideceğini düşünmüyorum. Tabi o onun kendi tercihidir. Herkesin kendi tercihine saygı duyuyoruz” dedi.

DAZKIRI’YA HEP BİRLİKTE GİDELİM

CHP’li belediyelerin de yoğun bir şekilde çalıştığını dile getiren Milletvekili Burcu Köksal, “İzmir’e Ankara’ya gitmenize gerek yok. Bizim burada 4 tane belediyemiz var. Dün Dazkırı’daydım yani yakın bir örnek olduğu için söylüyorum. Buyurun 14 Mayıs’tan sonra Dazkırı Belediyesine hep birlikte gidelim. Öyle İstanbul’a falan gitmeye gerek yok. Yakın belediye. Dün oradaydım. Tekstil fabrikaları kurulmuş, boyama fabrikası, iplik fabrikası, mantar üretim tesisi var biliyor musunuz? Yani Türkiye’deki 5 önemli tesisten birisi Dazkırı’da. Bölgenin en büyük Adalet Parkı Dazkırı’da belediye bütçesiyle, meslek yüksekokulu yaptı belediye başkanımız. Olimpik yüzme havuzu açtı. Kadınlar için jimnastik salonu, banka şubeleri, konutlar, TOKİ ile işbirliğiyle yapılan konutlar ve bugün doğalgaz getirdi bölgeye yani Dazkırı’da hem sanayi için hem vatandaş için çok kolaylık oldu. Başkanımız gitti uğraştı bakın muhalif belediye burası. İktidardan destek almadan, kendi öz bütçesiyle yaptı İsmail başkan bunları”

Bakmadan Geçme