Hedefi olmayan, nişan alacağı yeri bilmez
AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, “Hedefi olmayan kişi, neye nişan alacağını bilmez. Herkesin mutlaka bir hedefi vardır” dedi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İşletme ve Ekonomi Öğrenci Topluluğu tarafından “İletişim ve Kariyer Semineri” düzenlendi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı. [&hellip]
AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, “Hedefi olmayan kişi, neye nişan alacağını bilmez. Herkesin mutlaka bir hedefi vardır” dedi
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İşletme ve Ekonomi Öğrenci Topluluğu tarafından “İletişim ve Kariyer Semineri” düzenlendi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.
AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu ise, “Hedefi olmayan kişi, neye nişan alacağını bilmez. Herkesin mutlaka bir hedefi vardır. Hedefiniz ne ölçüde yüce ve yüksekse sizin değerinizde aynı oranda artar. Yaşam bir sınavdır sözünü ben çok seviyorum. Sınavdaki en ağırlıklı soru sizin yaşamınızdaki amacınızın ne olduğudur. Bu soruya sizin doyurucu bir cevap vermeniz gerekli. Acaba sizler bu dünyaya bir yer kaplayın diye mi gönderildiniz yoksa sizin bu evrende varoluşunuzun bir nedeni var mı? Siz buna güzel bir yanıt verebilirseniz bu hayatta başarılı olabilirsiniz. İnsan evrende kendisine sunulan tüm olanakları kullanacak beyin ve kas gücüne sahip olan tek varlıktır. Kendisini tanıyan kişi tüm insanları tanır. İnsan kendi yolunu kendisi seçer. Elbette hayatta bazı kişilerden yardım alacağız. Elbette kadere inanıyoruz ama kader yolunun kendi yapı taşlarını da biz inşa ediyoruz” dedi.
İYİ İLETİŞİM, BAŞARININ YOLU
Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, “Günümüzde klasik doktorluk, mühendislik, bilgisayarcılık gibi meslekler artık bitti. Artık onların uzmanlıklarına dikkat ediliyor. Günümüzün en gözde meslekleri bilişim, iletişim, genetik, çevre mühendisliği sektörleridir. Uzmanlaşmak için istenilen şeyler, araştırmacı bir yapıya, üretici niteliğe sahip olmak, gelişimciliği ilke edinmek, uyumlu olmak, sorumluluk sahibi olmak ve deneyim kazanmaktır. Yaptığımız işte başarılı olmak için ise, üretken olmak, iyi iletişim kurmak, kararlı olmak, dostça davranmak, yaratıcı olmak gerekmektedir. Başarısızlığın nedenleri ise, bencillik, dengesiz davranmak, hayalperest olmak, kötü alışkanlıklarını devam ettirmek, sevimsiz olmak ve kavgacı olmak” diye konuştu.
“EŞİM BENİM HAN’IM”
Eğitmen Feray Alpay ise “Kariyerin sonu yoktur. Kariyer para ve pulla ölçülmez. İyi bir kariyer yapmak istiyorsanız çevrenizde sizleri seven çok kişinin olması gerekmektedir. Ben araştırdım bugüne kadar kurulan imparatorlukların içinde en büyüğü Cengiz Han İmparatorluğuymuş. Günün birinde Cengiz Han bütün hanlarını çadırına toplamış. Bu toplantıda Cengiz Han’ın yanında eşi de oturmaktaymış. Gelen bütün hanlar teker teker kendini tanıtmış. Cengiz Han’ın eşi tam kendini tanıtacakken, Cengiz Han buna müdahale etmiş ve seni ben tanıtayım demiş. Cengiz Han, ‘ben hepinizin hanıyım ama eşim de benim hanım’ demiş. Yani Cengiz Han imparatorluğunun en büyük yerine eşini yerleştirmiş. Bence bundan büyük bir kariyer olamaz. Rivayete göre hanım kelimesi de buradan gelmekteymiş” dedi.
Alpay, “Pazarlama, ürünlerin ve şirketlerin savaşı değildir. Ben pazarlamayı algıların savaşı olarak görüyorum. Eğer sizlerin satın almak istediğiniz bir ürün varsa, o yönde bir gelişim gösteriyorsunuz. Son zamanlarda etrafta bilinçli tüketici kavramı dolaşmakta. Bilinçli tüketici, satın alacağı ürünün değerini bilen kişidir. Bu dediğim satın alacak ürünün fiyatı değil, gerçek değeridir. Günümüzde pazarlama iletişimi öyle bir noktaya geldi ki, biz kendimizi satın almak zorunda hissediyoruz. Bu pazarlama iletişiminin bir taktiği. Artık ürettiğimize göre değil tükettiğinize göre statü kazanmakta. İşte bunun için marka denilen kavram ortaya çıktı” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)