'Hedef veremsiz bir Türkiye' – Kocatepe Gazetesi

24 Mart Dünya Tüberküloz Günü nedeniyle açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz, 24 Mart tarihinde Tüberkülozun dünyadan yok edilmesi için neler yapılabileceğine dikkat çekildiğini kaydetti.Tüberküloz basilinin vücutta hangi organa bulaşırsa o organın hastalandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz, hastalığın en sık solunum yoluyla bulaştığını ifade etti. Verem denildiğinde akla Akciğer Tüberkülozunun [&hellip]

24 Mart Dünya Tüberküloz Günü nedeniyle açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz, 24 Mart tarihinde Tüberkülozun dünyadan yok edilmesi için neler yapılabileceğine dikkat çekildiğini kaydetti.
Tüberküloz basilinin vücutta hangi organa bulaşırsa o organın hastalandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz, hastalığın en sık solunum yoluyla bulaştığını ifade etti. Verem denildiğinde akla Akciğer Tüberkülozunun geldiğini ifade eden Korkmaz, “Akciğer Tüberkülozunun belirtileri arasında öksürük, öğleden sonra yükselen ateş, gece terlemesi, halsizlik, kilo kaybı sayılabilir. Öksürük başlangıçta kuru olabilir. Daha sonra balgam çıkartan hastada bazen kan tükürme de görülebilir. Doğru tanı ve tedavi yapıldığında tam şifa ile sonuçlanabilen bir hastalıktır. Etkili tedavi için Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) gereklidir. DGT, Tüberküloz hastalarının tüm tedavi süresince ilaçlarının her dozunu denetleyen bir sorumlu kişi veya görevli gözetiminde kullanması ve bu durumun kaydedilmesi esasına dayanan bir tedavi şeklidir. Sağlık kurum ve kuruluşlarımızda DGT uygulanmaktadır. Hedefimiz Veremsiz Bir Türkiye’dir” dedi.

Bakmadan Geçme