Hedef hep otobüs – Kocatepe Gazetesi

Özel Halk otobüsüne yapılan son saldırı sonrası konuşan işletmeci Galip Şanlı, özel bir araç ya da kamyonet yerine sürekli özel halk otobüslerinin taşlandığına dikkat çekti. Şanlı, taşlamaların basite indirgenecek olaylar olmadığını, yetkililerin durumu kontrol altına almamaları halinde çok daha ciddi sıkıntı oluşabileceğini söyledi Şanlı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, 31 Aralık 2012 tarihinde Ataköy [&hellip]

Hedef hep otobüs

Özel Halk otobüsüne yapılan son saldırı sonrası konuşan işletmeci Galip Şanlı, özel bir araç ya da kamyonet yerine sürekli özel halk otobüslerinin taşlandığına dikkat çekti. Şanlı, taşlamaların basite indirgenecek olaylar olmadığını, yetkililerin durumu kontrol altına almamaları halinde çok daha ciddi sıkıntı oluşabileceğini söyledi

Şanlı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, 31 Aralık 2012 tarihinde Ataköy 5 seferini yapan özel halk otobüsünün taşlanma olayı hakkında bilgi verdi.
FAİLLER KISA SÜREDE YAKALANDI
Özel Halk Otobüsü Turex’e bir hafta öncede bir taşlı saldırı olduğunu hatırlatan Şanlı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, bu olayın faillerinin bulunamadığını söyledi. Bu olayında Ataköy içerisinde gerçekleştiğini belirten Şanlı, 31 Aralık 2012 Pazartesi gecese saat 23.30 sularında Ataköy 5 seferini yapan otobüse taşlı saldırı olduğunu kaydetti. Son olayın faillerinin 15 kişiden oluşan bir genç grup olduğunu, kişilerin emniyet güçlerince yakalandıklarını aktaran Şanlı; “Her iki olayda da güvenlik kameraları kayıtları var. Olayın içeriği, kimlerin az çok neler yaptığı belli. Bunlar basit olaylar gibi gözüksede aslında hiçte basit değil. Çünkü bir hafta önceki taşlama olayının ardından emniyet gerçekten ciddi bir çalışma yapmış. İkinci olaydaki failler çok kısa sürede yakalandı. Bildiğimiz kadarıyla araçların içerisine birer polis bulundurma gibi bir tedbir alınmıştı. Büyük bir ihtimalle bunun neticesi alındı.” dedi.
SALDIRILAR HEP OTOBÜSLERE
Özel Halk Otobüsleri işletmecisi olarak kamu hizmeti yaptıklarının altını çizen Galip Şanlı, saldırıların bir sivil araç yerine toplu taşıma yapan bir araca yapılmasının ilginç olduğuna dikkat çekti. Araç ya da kişiye saldırılmasının haklı bir gerekçesi olmayacağını, hiçbir zaman bunu onaylamayacaklarına vurgu yapan Şanlı; “Hiçbir araç ya da kişiye saldırı kabul edilemez. Ancak saldırılar hep halk otobüsüne yapılıyor. Dikkat çekici tarafı budur. Biz 4,5 yıldır Afyonkarahisar’da toplu taşıma hizmeti veriyoruz. Defalaraca çeşitli olayları yaşadık. Ama yaklaşık 7 aydır bu olaylar durulmuştu. Herhangi bir asayiş olayı gerçekleşmemişti. Ama ne hikmetse son bir hafta boyunca bu olaylar alevlenmeye başladı. Belirli aralıklarla olayların pompalandığını düşünmekle birlikte kimseninde günahını almak istemiyorum. Kimseyi suçlamak gibi bir niyetimde yok. Çünkü görmedim ve bilmiyorum. Ama ne hikmetse bir sivil araç, bir kamyon değilde niye ısrarla bu otobüsler taşlanıyor.” diye konuştu.
YOLCULAR ZARAR GÖREBİLİRDİ
Saldırı olaylarının son olmasını dileyen Şanlı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, saldırılarda en önemli noktanın ulaşım hizmeti alan yolcular olduğuna işaret etti. Araçların kaskolu olduğunu, ancak taşlamalarda gerek yolcuların can güvenliği gerekse araç kullanıcısının direksiyon hakimiyetini kaybederek telaffisi olmayan sonuçların oluşabileceğini söyleyen Şanlı şöyle konuştu: “Bu saldırı gece saatlerinde meydana geldi. Araç çok daha yoğun olabilirdi. Allah korusun atılan taşların yolcuların kafasına isabet etme ihtimali çok yüksekti. Bu işe çareyi yetkililer bulacak. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu, telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Kendileri konuya hassasiyetle baktıklarını özellikle belirtti. Sayın Emniyet Müdürümüz Mustafa Uçkan ikinci olayda gereğini yapmış. Ama olayın özü şu; Bunlar basite indirgenecek olaylar değil. Yarın farklı noktalara gidebilir. Allah korusun böylesi durumda çok daha ciddi sıkıntı oluşturur.”
BURCU AYDIN

Bakmadan Geçme