• Haberler
  • Siyaset
  • 'Hazırlıklıyız, birleştirici siyaset güdeceğiz' – Kocatepe Gazetesi

'Hazırlıklıyız, birleştirici siyaset güdeceğiz' – Kocatepe Gazetesi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısının açılış konuşmasını İl Başkanı Mehmet İnkaya yaptı.'MİLLETİMİZDEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR'Türkiye'nin en önemli gündeminin ekonomi olduğunu söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, bunun yanı sıra farklı gündemlerle Mahalli İdareler Genel Seçimine odaklandıklarını kaydetti. İnkaya, yerel seçim sonuçlarının ülkeye ve Afyonkarahisar'a hayırlı olmasını diledi. İYİ Parti Afyonkarahisar [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısının açılış konuşmasını İl Başkanı Mehmet İnkaya yaptı.
“MİLLETİMİZDEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR”
Türkiye’nin en önemli gündeminin ekonomi olduğunu söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, bunun yanı sıra farklı gündemlerle Mahalli İdareler Genel Seçimine odaklandıklarını kaydetti. İnkaya, yerel seçim sonuçlarının ülkeye ve Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını diledi. İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla mahalle, sokak, cadde olmak üzere her ortamda kucaklaştıklarını belirtti. Vatandaşların sorunlarını dinleyip talep ve önerilerini aldıklarını aktaran Koçak, “Ne kadar eğitimli olursak olalım ne kadar tecrübeli olursak olalım milletimizden öğreneceğimiz çok şey var. Biz milletimizin önerilerine kulaklarını tıkayan ben bilirim diyen bir anlayışı reddediyoruz. Çok güzel şeyler çok güzel öneriler var. Milletimizle buluşmamız bu yönüyle de çok bereketli geçiyor.” dedi.
“MİLLİ MESELELERDE  DURUŞUMUZ NET”
İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, gezdiği yerlerde esnafın sıkıntısını bire bir gözlemlediğini, esnafın dar boğazdan geçtiğini belirterek, “Gerçekten ekonomik dar boğaz insanımızı daha da kötü bir noktaya taşıyor. Her açtığımız kapının arkasında birkaç işsiz kardeşimiz ve evladımızla karşılaşıyoruz. Türkiye’deki sıkıntının artık yereldeki insanlara kadar sirayet ettiğini görüyoruz. Terörle mücadele devam ediyor. Bir şehidimiz var. Milletimizin başı sağ olsun. Allah ailesini sabırlar versin. Şehitlerimizin emanetlerini hiçbir zaman hainlere boğdurmayız. Bu kararlılığımızı herkesin bilmesini isteriz. Terörle mücadele ve Türkiye’nin sınır ötesi operasyonları gibi konular milli meselelerimizdir. Bu konularda duruşumuz gayet nettir.” diye konuştu.
“TÜRKİYE’DE BİRLEŞTİREN SİYASETİ BENİMSİYORUZ”
Şu anda Afyonkarahisar’a odaklandığını vurgulayan Dr. Mahmut Koçak, şehrin sorunlarını çözmeye, şehrin geleceğini inşa etmeye, huzurlu yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmeye kararlı olduğunun altını çizdi. Geçmişte hizmet eden tüm Belediye Başkanlarına teşekkür eden Koçak, “Rahmeti rahmana kavuşmuş olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz bu memlekete bir tek çivi dahi çakan kim varsa hepsine teşekkür etmeyi bir borç biliriz. Bu önemli bir şeydir çünkü millet önüne düşmek, millet için çaba sarf etmek kolay bir iş değildir. Büyük fedakârlıklar istiyor. Biz inşallah Afyonkarahisar’da bir şeyi başarmak istiyoruz. Bu Türkiyemizin de ihtiyacı olan; Siyasette bu dağınıklığı, siyasetteki bu savrukluğu ortadan kaldırmak istiyoruz. Biz Türkiye’de kardeşliğin, biz Türkiye’de ötekileştirilmeyen tam tersine birleştirilen, kucaklanılan bir siyaset tarzını benimsiyoruz.” şeklinde konuştu.
“HAZIRLIKLIYIZ, BİRÇOK KONUYU MASAYA YATIRDIK”
Hizmet odaklı, kişisel eleştiri yapmayıp, konuşmalardan cımbızla bir cümleyi çekme anlayışında olmadıklarını belirten Koçak şöyle konuştu: “Hoşgörü ve sevgi içerisinde gerçekten millete örnek olan bir Belediyeciliği bir siyaset tarzını inşa etmek istiyoruz. Bundan dolayı biz huzurluyuz. Çünkü hizmet siyaseti yapanlar daima huzurludur. Biz aş kapısı, iş kapısı memleketimizin insanlarının yüzünün güleceği trafik sorunundan başlayarak Afyonkarahisarımız da birçok meselenin çözüleceği bir noktaya odaklanıyoruz. İdeolojik tartışmalarından ben dâhil bütün arkadaşlarımızı arındırmaya çalışıyoruz. Afyonkarahisar’da bir söz var, ‘Kuru kuru evirdi eşek semeri devirdi’ diye. Biz öyle kuru kuru evirtilerin peşinde gezecek bir siyaset tarzıyla memleketimizin 5 yıllarını 10 yıllarını heba ettirmek niyetinde değiliz. Hazırlıklıyız, sağlıktan engellilerimize kadar trafikten pazarcı esnafımızın sorunlarına kadar bazı semtlerimizde yaşanan alt yapı sorunlarımızdan şehrimizin tamamını güzelleştirecek bir butik şehir haline dönüştürecek o peyzaj çalışmalarına kadar yarım kalmış teleferikten birçok konuyu ele alıp masaya yatırdık. Bizim derdimiz Afyonkarahisar. Onun için ekip olarak huzurlu şekilde çalışıyoruz. Vatandaşımızın ayağına gidip teker teker önerilerin dinleyip projelerimizi birleştirerek geliyoruz. Afyonkarahisar’da hangi siyasi partiye gönül verirse versin herkesi bu iyilik hareketi içerisinde bu seçimde olmaya davet ediyoruz.”
Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın nefes almaya ihtiyacı olduğunu belirten Dr. Mahmut Koçak şunları söyledi: “Gelin bir olalım işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz sözünün peşindeyiz ve hakikaten Sultan Divani Hz’nin hoşgörüsüne yakışır şekilde onun evladı olarak edep çizgileri dâhilinde seçim kampanya döneminde ve nasip olursa kazandıktan sonra böyle bir siyaset yapacağımızı milletimize taahhüt ediyoruz. Afyonkarahisarımız için Türkiyemiz için güç birliğine davet ediyoruz. Afyonkarahisarımızın birikmiş çok sorunları var. Bu sorunların üstesinden gelecek ciddi kadrolarımızla 29 yıldır birçok önemli sorumluluğa imza atmış belli bir tecrübeye ulaşmış aday olarak milletime vatandaşı kucaklayacağıma söz veriyorum. Parti tabela ayrımı yapmadan herkesi bu güç birliğine davet ediyorum. Allah yolumuzu açık etsin. Bizim derdimiz koltuk değil arkamızda eserler bırakmak. Hiçbir nefsanî tutum içerisinde değiliz. Allah nasip ederse bu tecrübemizi Afyonkarahisar’ın kalkınması için kullanacağız.”
“ADAY GÖSTERMEYEN PARTİLERE KAPIMIZ AÇIK”
Dr. Mahmut Koçak’a, CHP’nin henüz Belediye Başkan adayı göstermemesi konusundaki düşüncesi soruldu. Koçak soruyu şöyle cevaplandırdı:
“Siyasi partinin yetkili kurullarında gerekli değerlendirmeler yapılır. Aday gösterilip gösterilmemesi konusunda başka bir parti için bizim bir şey dememiz şu anda uygun olmaz. Ama ben biraz önce söyledim, AK Parti’deki, MHP’deki, BBP’deki, DP’deki, CHP’deki tüm arkadaşlarıma adaletle hizmet edeceğimi deklare ediyorum. Milletimin önünde söz veriyorum. Hiçbir şekilde bir ayrımcılık ve partizanlık masamızın üzerine yatırmayacağız. Bizim önceliğimiz partizanlık değil. CHP ve diğer partilerdeki arkadaşlarıma da aynı şeyi söylüyorum; Gelin bir ve beraber olalım. Dağınıklık Afyonkarahisarımızı sıkıntıya sokar, ben milletimin gücü ve duasını arkamda hissetmek istiyorum. Gönlüm birlikten yana. Aday göstermeyen partilere kapımızda gönlümüzde açıktır.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme