• Haberler
  • Genel
  • Hazine arazileri satışta – Kocatepe Gazetesi

Hazine arazileri satışta – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, 79 Hazine arazisinin satışa çıkarıldığını belirtti Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, Afyonkarahisar’daki Hazine arazilerinin satışı hakkında bilgi verdi. Kısa, Aralık ayı içerisinde 79 adet Hazine arsa ve arazisinin satışa çıkarıldığını, satın almak isteyenlerin mesai saatleri içerisinde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü'ne başvurarak satış şartnamelerini inceleyebilecekleri ve bilgi alabileceklerini belirtti.Defterdar Kısa, satışa çıkarılan mülkiyeti [&hellip]

Hazine arazileri satışta

Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, 79 Hazine arazisinin satışa çıkarıldığını belirtti

Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, Afyonkarahisar’daki Hazine arazilerinin satışı hakkında bilgi verdi. Kısa, Aralık ayı içerisinde 79 adet Hazine arsa ve arazisinin satışa çıkarıldığını, satın almak isteyenlerin mesai saatleri içerisinde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’ne başvurarak satış şartnamelerini inceleyebilecekleri ve bilgi alabileceklerini belirtti.
Defterdar Kısa, satışa çıkarılan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 79 adet taşınmazın Erenler Mahallesi, Beyyazı, Çayırbağ, Sülün, Çıkrık, Gebeceler, Işıklar ve Salar Kasabaları ile Kızıldağ köyü sınırları içerisinde bulunduğu, tapudaki vasıflarının daha çok arsa olduğu, imarda ise konut alanı, küçük sanayi alanı, akaryakıt istasyonu, konut dışı kentsel çalışma alanı, hayvan üretim çiftliği olarak ayrıldığı, 8 adedinin imarsız olduğunu ifade etti.
İhalelerin 16, 17 ve 18 Aralıkta üç gün süresince yapılacağını belirten Defterdar Yaşar Kısa, şunları söyledi:
“İhaleye çıkarılan arsa ve arazilerin en küçüğünün yüzölçümü 28,78 metrekare, en büyüğü 130 bin 913 metrekaredir. Değer olarak ise, muhammen bedeli en düşük 800 lira, en yükseği 981 bin 855 liradır. Satışa çıkarılan taşınmazların muhammen bedellerinin toplamı yaklaşık 3 milyon lira civarındadır. İhaleye katılmak isteyenlerin ihaleden önce yüzde 20 oranında geçici teminat yatırmaları gerekmektedir. İhaleye çıkarılan 79 adet taşınmazdan 70 adedi talebe bağlı olarak, 9 adedi resen ihaleye çıkarılmıştır. Vatandaşları-mızı ihaleye katılmaya davet ediyorum. Hazine arsa ve arazi satışlarımız ileride de devam edecektir. Hazine arsa ve arazilerimizi vatandaşların istifadesine açacağız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme