• Haberler
  • Gündem
  • Hayvanların yardımına koştular – Kocatepe Gazetesi

Hayvanların yardımına koştular – Kocatepe Gazetesi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürlüğü, yıl içinde hayvanların yardımına koşan, hayvanların beslenme ve tedavi sorunlarının çözülmesinde katkıda bulunan vatandaşlar için bir tören düzenledi. Törene katılan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, 'Sokak hayvanları konusu sıkıntılı. Bir taraftan korumamız gerekir, bir taraftan da çocuklarımızı, vatandaşlarımızı korumamız gerekir. Hayvanları tamamen sokağa saldığımızda da farklı sorunlarla karşı [&hellip]

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü, yıl içinde hayvanların yardımına koşan, hayvanların beslenme ve tedavi sorunlarının çözülmesinde katkıda bulunan vatandaşlar için bir tören düzenledi. Törene katılan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, “Sokak hayvanları konusu sıkıntılı. Bir taraftan korumamız gerekir, bir taraftan da çocuklarımızı, vatandaşlarımızı korumamız gerekir. Hayvanları tamamen sokağa saldığımızda da farklı sorunlarla karşı karşıya geliyoruz” dedi.
GÖNÜLLÜ OLARAK DESTEK VERDİLER
Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdür Vekili Mahmut Temel de, “Yıl içinde 7 bin 750 kilogram yemleme çalışması yaptık. 50 yaban hayvanının tedavisini yaptık. Kural hatası yapan 10 kişiye 21 bin ceza kesildi. Teşekkür Belgesi verilen kişiler, yaban hayvanı ve sokak hayvanları yemleme çalışmaları, hasta ve yaralı hayvanların tedavisinin yapılması için gerekli yerlere iletilmesi ve onların yaşamını destekleyici çalışmalara gönüllü olarak destek vermişlerdir” diye konuştu.
>> Murat ARISOY’un Haberi

DOĞA KOLEJİ’NE DE TEŞEKKÜR

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen törende Afyon Doğa Koleji de Teşekkür Belgesi aldı. Doğa Koleji, Ekoloji Dersi çerçevesinde gerçekleştirilen proje ile canlıların hayatta kalmasına katkıda bulundu.

Bakmadan Geçme