• Haberler
  • Genel
  • 'Hayvancılık zor durumda' – Kocatepe Gazetesi

'Hayvancılık zor durumda' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşma yaptı. Akcan, Türkiye'de zor durumda olduğunu belirtti Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alarak hayvancılığı anlattı. Akcan, 'Gerçekten Türkiye hayvancılığı zor durumda. Hem üretici hem tüketici memnun değilse bunda bir sıkıntı var demektir. Bu sıkıntının ortadan kaldırılması [&hellip]

“Hayvancılık zor durumda”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yaptı. Akcan, Türkiye’de zor durumda olduğunu belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak hayvancılığı anlattı. Akcan, “Gerçekten Türkiye hayvancılığı zor durumda. Hem üretici hem tüketici memnun değilse bunda bir sıkıntı var demektir. Bu sıkıntının ortadan kaldırılması için daha hassas politikalar izlemek gerekiyor, başta Süt Konseyi olmak üzere” dedi.
Süt Konseyi yapması
gerekin yapmalı
Akcan, “Onu etkin hâle getirmek gerekiyor. Süt Konseyi yapması gerekeni yapmayınca sütünü sokağa döken vatandaşın, sanayici sütünü almadığı zaman, bunu tehdit eden sanayiciyi de devlet tehdit etmesi gerekiyor” diye konuştu.
Akcan, şöyle devam etti:
“Dolayısıyla hem desteklemenin Türkiye’nin her tarafında, Batı Anadolu Bölgesi’nde, Orta Anadolu Bölgesi’nde, Trakya Bölgesi’nde negatif ayrımcılığı ortadan kaldıracak bir hayvancılık ve destekleme politikası izlenmesi gerekiyor. Bu noktada devletine küsmüş durumda Orta Anadolu, Batı Anadolu, Trakya Bölgesi hayvan yetiştiricileri. ‘Niye biz bu desteklemeleri, Doğu ve Güneydoğu’daki illerde olduğu gibi alamıyoruz?’ diyorlar ve bu noktada haklıdırlar. Ben, doğru politika düzenlemeye ve uygulamaya davet ediyorum Hükûmeti.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme