• Haberler
  • Ekonomi
  • Hayvancılık Teşvik Kredisi İçin Nereye Başvurulur?

Hayvancılık Teşvik Kredisi İçin Nereye Başvurulur?

Hayvancılık kredisi, hayvansal üretim alanlarında faaliyet gösteren üreticilerin söz konusu faaliyetlerine yönelik ihtiyaçları için sunulan bir kredi türüdür.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığının yanı sıra kanatlı hayvancılık, arıcılık vb. alanlarında yapılan yatırım ve üretim faaliyetlerinin desteklenmesi için bu kredi kullanılabilir.
HAYVANCILIK KREDİSİ HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?
Hayvancılık kredisinde kullanılacak vade 3-60 ay arasında değişirken kullanılabilecek tutar ise bankada seçilen kredi ürününe göre değişir. Hayvancılık kredisi hesaplaması yaparken kredi tutarı ve vadenin yanında talep edilen kredi miktarının binde beşi oranındaki dosya masrafını ve sigorta giderlerini de eklemek gerekir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülkedeki tüm çiftçileri kayıt altına almak için verilen resmi belgeye çiftçi kayıt belgesi denir. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt olan çiftçiler bu belge olmadan devlet tarafından verilen destek ve hibelerden yararlanamaz ve hayvancılık kredisi başvurusunda bulunamazlar. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurular yapılır.

Bakmadan Geçme