• Haberler
  • Gündem
  • Hayvancılığın kalbi Afyon'da atacak – Kocatepe Gazetesi

Hayvancılığın kalbi Afyon'da atacak – Kocatepe Gazetesi

Türkiye'nin ilk Canlı Hayvan Borsası’nın yapıldığı Afyonkarahisar'da borsa açılışı ile Afyonkarahisar Hayvancılık ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı ile birleşti. 13-14-15-16 Eylül’de yapılacak olan fuarın hedefi Avrupa'nın en büyük hayvan fuarı olmak. Bu kapsamda Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudred Çiçekçi, Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Damızlık Hayvan [&hellip]

Türkiye’nin ilk Canlı Hayvan Borsası’nın yapıldığı Afyonkarahisar’da borsa açılışı ile Afyonkarahisar Hayvancılık ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı ile birleşti. 13-14-15-16 Eylül’de yapılacak olan fuarın hedefi Avrupa’nın en büyük hayvan fuarı olmak. Bu kapsamda Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudred Çiçekçi, Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili İbrahim Göbel, Süt Üreticileri Birliği, Arı Yetiştiricileri Birliği, Yumurta ve Kanatlı hayvan yetiştiricileri birlikleri ile Yabancı Hayvan Irkları Türkiye Temsilcileri bir araya geldiler.  
Afyonkarahisar Hayvancılık ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı’nı düzenleyen Elit Fuarcılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, yapılacak olan fuarla ilgili açıklamasında, “Türkiye’nin kesişme noktası olan Afyonkarahisar bu fuar ile sektörün kalbi olmaya aday. Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden birisi.  Afyonkarahisar, hayvan yetiştiriciliğinde en önemli illerin başında yer alıyor. Kanatlı sektörü, yumurta sektörü, büyükbaş, sucuk sektörü bakımından Afyonkarahisar bu fuar için bulunmaz bir yer. Afyonkarahisar’dan Konya, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Isparta, Burdur, Antalya, İzmir, Ankara İstanbul gibi her yere ulaşımı olan bir yer. O nedenle bu fuar sadece Afyonkarahisar’ın fuarı değil Türkiye’nin en önemli fuarı olmaya aday” dedi.

Bakmadan Geçme