• Haberler
  • Genel
  • Hayvancılığa hibe müjdesi – Kocatepe Gazetesi

Hayvancılığa hibe müjdesi – Kocatepe Gazetesi

Avrupa Birliği (AB) tarım ve hayvancılığın gelişmesine destek vermek için Türkiye’den 41 ile 874 milyon euro hibe desteği gönderecek Posta gazetesinin haberine göre, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkan Vekili Kerem Akgündüz, kırsal kalkınma projelerine 2007-2013 arasında Avrupa Birliği’nden (AB) 874 milyon euro hibe geleceğini açıkladı. AB, topluluğa aday ülkelere destek amacıyla mali [&hellip]

Hayvancılığa hibe müjdesi

Avrupa Birliği (AB) tarım ve hayvancılığın gelişmesine destek vermek için Türkiye’den 41 ile 874 milyon euro hibe desteği gönderecek

Posta gazetesinin haberine göre, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkan Vekili Kerem Akgündüz, kırsal kalkınma projelerine 2007-2013 arasında Avrupa Birliği’nden (AB) 874 milyon euro hibe geleceğini açıkladı. AB, topluluğa aday ülkelere destek amacıyla mali yardım sağlıyor. Kırsal kalkınma yardımlarını ise Tarım Bakanlığı yürütüyor. Fonların kullanımı için ilgili ülkede AB tarafından yetkilendirilmiş bir kurum gerekiyor. TKDK işte bu amaçla kuruldu.
Toplam 42 il var
Kurum tarafından ilk etapta 20 ilde, 2011-2013 döneminde ise bunlara eklenecek 22 ille birlikte toplam 42 ilde kırsal kalkınmaya yönelik yatırımların destekleneceği açıklandı. Süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, meyve-sebze, su ürünleri ve diğer kırsal projeler desteklenecek.
Afyonkarahisar
da yararlanacak
İlk aşamada, Amasya, Afyonkarahisar, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Yozgat’taki projeler desteklenecek.
2011-2013 döneminde Ağrı, Aksaray, Ankara, Ardahan, Aydın, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Elazığ, Erzincan, Giresun, Karaman, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir ve Uşak desteğe dahil edilecek.
Yatırım maliyetinin
yüzde 65’i Avrupa’dan
Süt ve et üreten tarımsal işletme yatırımlarına yüzde 50-65 arasında hibe desteği verileceğini söyleyen Kerem Akgündüz, hibenin et ve süt ürünleri işleme pazarlama, meyve-sebze işleme ve pazarlama ile su ürünlerinin işleme ve pazarlamasına yönelik yatırımda yüzde 50 olacağını söyledi.

Bakmadan Geçme