Hayırsever teyzeden 47 bin liralık bağış

Doğuştan görme engelli, 84 yaşındaki Belgiya Turunç, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne 47 bin liralık bir cihaz bağışladı. Hastane yönetimi, Turunç'a teşekkür plaketi verdi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin bir tıbbı cihaz ihtiyacı, engelli bir hayırsever tarafından karşılandı. 84 yaşındaki doğuştan görme engelli Belgiya Turunç, safra ve pankreas hastalıklarının teşhisi için gerekli Endoskopik Retrograt Kolanjiopankreatografi (ERCP) cihazının Duodenoskopi bölümü [&hellip]

Hayırsever teyzeden 47 bin liralık bağış

Doğuştan görme engelli, 84 yaşındaki Belgiya Turunç, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne 47 bin liralık bir cihaz bağışladı. Hastane yönetimi, Turunç’a teşekkür plaketi verdi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin bir tıbbı cihaz ihtiyacı, engelli bir hayırsever tarafından karşılandı. 84 yaşındaki doğuştan görme engelli Belgiya Turunç, safra ve pankreas hastalıklarının teşhisi için gerekli Endoskopik Retrograt Kolanjiopankreatografi (ERCP) cihazının Duodenoskopi bölümü alarak hastaneye bağışladı. Hayırsever Belgiya Turunç için, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde plaket töreni düzenlendi.
DUYARLILIK MUTLU ETTİ
Törende konuşan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan, “Afyonkarahisar’da üniversite hastanesinden sonra Devlet Hastanesi’nde de bu alanda teşhiş ve tedavi yapılacak. 40 hastayı bu nedenle başka merkezlere gönderiyorduk. Vatandaşlarımız aynı kurum içinde bu işlemlerini de bitirecekler. Turunç ailesi, Belgiya Teyzemiz, önemli bir yardımda bulundu. Biz bu cihaz için hazırlıklara başlamıştık, ERCP cihazının 47 bin liralık kısmını Belgiya Hanım karşıladı. Cihazımızı 47 bin liraya aldık. Bu ünitedeki cihazların toplam bedeli 300 bin liraya yaklaşıyor. Bunun 47 bin lirasını Belgiya Teyzemiz bağışladı. İnsanların bu konuda duyarlı olmasını görmek bizi kıvançlandırıyor” dedi.
HERKESE ÖRNEK OLSUN
Hayırsever Belgiya Turunç ise, hastalık yaşayan ve sıkıntı çeken herkese yardım etmek istediğini belirtti. Turunç, hayırseverlerin bu tür yardımları yapmalarını talep ederek “Halkımızı memnun etmek istedim. Başka yardımlar yapmayı da istiyoruz. Kimse sıkıntı yaşamasın istedik. Çok mutlu oldum. Ailemin sayesinde bu yardımı yapabildim. Diğer hayırseverler de her türlü yardımı yapsın” diye konuştu.
SAFRA VE PANKREAS İÇİN
Hastane Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Altay Kandemir ise ERCP cihazı hakkında bilgi verdi. Kandemir, “ERCP işlemi safra kanalı hastalıklarının, pankreas kanalı hastalıklarının tespiti, teşhis ve tedavisi için kullanılan bir cihaz. Görüntüleme eşliğinde yapılan bir işlem. Mevcut cihazlarımız hazırlanmıştı” ifadelerini kullandı. Cihazın hizmete girmesiyle birlikte hastaların safra, karaciğer ve pankreaslarındaki sorunlar, görüntüleme sistemiyle tespit edilecek.
Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme