Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Hayırsever kişi ve kuruluşların dikkatine

Burcu Aydın 16 Şubat 2010 Salı 02:00:00
  Gerek kişisel gerekse kurumsal anlamda eğitim alanı ve kurumları başta olmak üzere hayır ve bağışlar yapan hassasiyetin dikkatini TOKİ Fatma Aliye Hanım Anaokuluna çekmek için bu yazıyı yazma ihtiyacı duyduk.
Sahipata Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan Fatma Aliye Hanım Anaokulu’na kayıt yaptıran öğrenciler ve aileleri okulun resmi olarak hizmet vermesini bekliyorlar. Çünkü öğrencilere eğitim öğretim verilebilmesi için okulun ciddi donanım eksiğinin giderilmesi gerek.
TOKİ Fatma Aliye Hanım Anaokulu yeni inşa edilen bir okul. Başta bölge olmak üzere pek çok miniği okul hayatına hazırlayacak bir eğitim kurumu. Okul öncesi eğitimin önemi her yeri geldiğinde çeşitli vesilelerle gündeme taşınıyor. Bir insanın hayatını şekillendirecek en iyi algılamanın 0-6 yaş arasında gerçekleştiği belirtilirken bu dönemde bir insana verilebilecek eğitimin öne-minin su götürmediği açık.
Bilim ve teknoloji çağında eğitimin değerinin oksijen, su ve ekmek kadar önemli olduğunu dünya coğrafyasının neresinde olursanız olun hiç kimse ile tartışmanıza gerek yok. TOKİ Fatma Aliye Hanım Anaokulu’na kayıt yaptırıp okulun açılmasını bekleyen çocukların bir kısmının başka okullara devam etmek durumunda kaldığını öğrendik. Donanımın devlet tarafından tamamlanmasının beklendiği takdirde eğitim öğretim döneminin tamamlanacağına dikkat çeken öğrenci velileri eğitim gönüllüsü olan hayırseverlere bu okulun donanımı için el atmalarını rica ediyorlar. Okulun yer aldığı bölgenin sosyal ekonomik durumu malum. Elbette her yerde ama asıl böyle yerlerde okul öncesi eğitim daha farklı bir anlam kazanıyor. Sütunlarımız aracılığıyla bizlerde hayır yapmayı, eğitime hizmet etmeyi bir yaşam biçimi haline getiren insanlarımıza sesleni-yoruz. Lütfen bu yeni anaokulunun donanımının tamamlanmasına el atalım. Çorbada kiminin tuzu kiminin de baharatı bulunsun.

TOKİ Fatma Aliye Hanım
Anaokulu Donanım Listesi
Sınıflar ve oyun odası için toplamda 180 metrekare halı, ara koridorlar için 100 metrekare 2. kat için toplam 130 metrekare, merdivenler için de 26 metrekare halı gerekiyor. Tuvaletler için halı 19 metrekare kaydırmazlar ve okulun tamamı için 108 metrekare perde, sulu elektrik süpürgesi, set üstü ocak, ev tipi tezgah altı fırın, buzdolabı, bulaşık makinesine ihtiyaç var. Mutfak için: Mutfak robotu, sıcak su ısıtıcısı (kettl) tost makinesi, çay seti makinesi, yüz kişilik tabldot, yüz adet bardak, yüz adet küçük puding kasesi, yüz kişilik çatal, kaşık, bıçak, 25 adet sürahi, tencere ve tava seti, kepçe ve cezve takımı, bıçak seti, çeşitli boylarda fırın tepsileri, 50 kişilik çay kaşığı, çay bardağı, çay fincanı, su bardağı, büyük boy kalın 3 adet ekmek kesme tahtası, 4 adet çay tepsisi, 1 adet çelik bulaşık selesi, mutfak için masa ve sandalyeler, yemekhane için çocuk yemek masa sandalyeleri, servis arabaları zorunlu acil ihtiyaçlar arasında. Servis arabası, televizyon, vcd, bilgisayar, projeksiyon aleti, büyük derin dondurucu. Tüm bu donanım sağlandığında yüz kişilik kapasitesi olan okul hizmet verirken okulun 2 yüz öğrenciye hizmet verebilecek hale geleceği öğrenildi.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER