“Hayır oyu yüzde 60’ın altına inmez”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından “Referandum ve Anayasa” etkinliği düzenlendi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan’ın yanı sıra CHP İlçe Başkanları, CHP Eski İl Başkanları ve partililer katıldı.YÜZDE 60’TAN AŞAĞI “HAYIR” ÇIKMAZ16 Nisan’da yapılacak [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından “Referandum ve Anayasa” etkinliği düzenlendi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan’ın yanı sıra CHP İlçe Başkanları, CHP Eski İl Başkanları ve partililer katıldı.
YÜZDE 60’TAN AŞAĞI “HAYIR” ÇIKMAZ
16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda halkın “Hayır” diyeceğini kaydeden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Hükümete yakın bir anket şirketinin yöneticileri ile görüştüm. Ekranlarda ‘Evet oyu çıkacak’ deseler de gerçekte söyledikleri şu: Şu anda ‘hayır’ oyları önde. Yüzde 60’ın altında ‘hayır’ oyu çıkmaz” ifadelerini kullandı.
OSMANLI KILICI, AMERİKAN ATI
Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin Amerikan emperyalizmini çağrıştırdığını kaydeden Eren Erdem, “Biz Mustafa Kemal’den yanayız. Biz Cumhuriyet’ten yanayız. Önerilen sistem ise Amerika’dan bozma bir başkanlık sistemi. Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de söyledim: Siz Osmanlı kılıcını sallıyorsunuz, altınızda Amerikan atı. Amerikan atıyla Osmanlı kılıcı sallanmaz” diye konuştu.
BAŞBAKAN YILDIRIM BİLE “HAYIR” DİYEBİLİR
Başbakan Binali Yıldırım’ın önerilen Anayasa değişikliğinin içeriği hakkında konuşmadığına dikkat çeken Eren Erdem, “Bence bu kadar kararsızlıkla Sayın Başbakan Binali Yıldırım da ‘hayır’ diyecek. Biz de bir dahaki seçime kadar Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakan olmasından yanayız. Sayın Başbakan, Anayasa değişikliğinin içeriği hakkında bir tek söz bile etmiyor” dedi.
FETÖ VE PKK,
BAŞKANLIK SİSTEMİ İSTİYOR
Başkanlık Sistemi’nin FETÖ ve PKK tarafından desteklendiğini belirten Eren Erdem, “İmralı Tutanakları’nda Abdullah Öcalan’ın Başkanlık Sistemi’ni desteklediğini görüyoruz. Son aldığımız duyum, FETÖ’nün de mensuplarına bu sistemi desteklemesi yönünde talimat verdiği. Parlamenter sistemde 40 yılda ancak örgütlenen FETÖ, Başkanlık Sistemi’nde Başkanlığı aldığı anda iş bitiyor” şeklinde konuştu.
GELİN, HALKIN ÖNÜNDE TARTIŞALIM
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ise Afyonkarahisar’daki diğer milletvekillerine açık çağrı yaptı. Köksal, “Afyonkarahisar’da 5 milletvekili var. 4 milletvekili Anayasa Değişikliği Paketi’ne ‘evet’ diyor. Ben ise ‘hayır’ diyorum. İstedikleri televizyona, radyoya çıkalım. Onlar neden ‘evet’ dediklerini anlatsınlar. Ben ise tek başıma ‘hayır’ı anlatayım. Ama buna yanaşmıyorlar” dedi.
BALKON KONUŞMASINI KILIÇDAROĞLU YAPACAK
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ise konuşmasında şu vurguları yaptı:
“Evet diyenler, devletin gücüyle propaganda yapıyor. Biz ise Mustafa Kemal’in askeri olma sorumluluğuyla hareket ediyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Onların devlet gücü varsa, bizim sapasağlam örgütümüz, kendisinden güç aldığımız halkımız var. Göreceksiniz, 16 Nisan akşamı Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, balkona çıkacak ve balkon konuşması yapacak. Bu sefer balkon konuşmasını biz yapacağız. Milletvekillerimiz çalışıyor, eski il başkanlarımız çalışıyor. Örgütlerimiz de en az milletvekillerimiz kadar çalışacak.”

Bakmadan Geçme