• Haberler
  • Siyaset
  • 'Hayır diyenler alternatif sunamıyor' – Kocatepe Gazetesi

'Hayır diyenler alternatif sunamıyor' – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, her hafta rutin düzenlenen basın toplantısında gündeme değerlendirdi. Toplantıda İl Başkan Yardımcıları Mustafa Ötken ve Hüseyin Tutumlu da hazır bulundu.ALLAH BÜYÜK DEPREMLERDEN KORUSUNAK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 2016-2017 öğretim yılının ikinci döneminin başladığını belirterek yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Çanakkale-Ayvacık yakınlarında meydana gelen [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, her hafta rutin düzenlenen basın toplantısında gündeme değerlendirdi. Toplantıda İl Başkan Yardımcıları Mustafa Ötken ve Hüseyin Tutumlu da hazır bulundu.
ALLAH BÜYÜK DEPREMLERDEN KORUSUN
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 2016-2017 öğretim yılının ikinci döneminin başladığını belirterek yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Çanakkale-Ayvacık yakınlarında meydana gelen deprem nedeniyle yöre halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Yurdunuseven; “İnşallah Allah daha büyük depremlerden korusun. Tüm Türkiye ve dünya için sonucu kötü olacak şeyleri inşallah Allah bizlere göstermesin. Ayvacık halkına da bu vesile ile geçirdikleri deprem nedeniyle geçmiş olsun diyoruz” dedi.
ZİYARETLER DEVAM EDECEK
“Kararımız Evet” çalışmalarına geçen hafta itibariyle başladıklarını açıklayan İbrahim Yurdunuseven, böylece sahaya indiklerini söyledi. Referandumda evet oyu kullanımına destek kampanyası içerisinde geçen hafta vakıf ve dernek çalışanlarına ziyarette bulunduklarını aktaran Yurdunusueven; “Geçen hafta zevkle gittiğimiz İHH, İlim Yayma ve Araştırma Derneği ve Hayrat Vakfına düzenli toplantılarımız ve ziyaretlerimiz inşallah devam edecek. Biz sivil toplum kuruluşlarını önemsiyoruz. Bunları bu kampanya içerisinde olmasını istiyoruz” diye konuştu.
KONAK DA KATKIDA BULUNACAK
Referandum da şahsi oyunun evet olacağını açıklayan ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’ı da ziyaret ederek verdiği destek nedeniyle teşekkür ettiklerini belirten Yurdunuseven; “Kendisine verdiği destek nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyoruz. İnşallah o da çalışmalarında bize yol gösterecek, yön gösterecek, katkıda bulunacağını beyan etti” şeklinde konuştu.
EVET ÇIKARSA KOALİSYON TARİH OLACAK
Bir önceki toplantıda başlattığı referandum da neden evet oyu kullanılması gerektiğini anlatacak birkaç bilgi sunmayı sürdereceğini dile getiren Yurdunuseven şöyle konuştu: “Referandum büyük ihtimalle 9 ya da 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak. Bilindiği üzere Yeni Anayasa Cumhurbaşkanlığı Sistemi için yapılacak referandumda halkımız iradesini sandıkta ortaya koyup evet oyu verirse, ki biz bundan eminiz. İnşallah büyük bir oy çokluğuyla sandıktan inşallah evet çıkacağına kanaat getiriyoruz. Halkımızın bizi desteklediğini, milletimizin iradesinin bu yönde oluduğunu çok iyi biliyoruz. Eğer referandum böyle sonuçlanırsa artık koalisyon diye bir şey olmayacak. İstikrarlı beş yıl süren arada seçim olmayan bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi söz konusu olacak. Burada hükümeti kuramama gibi bir sorun olmayacak. Çünkü halkın yüzde 50 artı bir oyunu alan Cumhurbaşkanı olacak şimdiki sistemin Başbakanı gibi hükümetini kurmuş olacak. Halkın yüzde 50’den fazlasının desteğini aldığı için hükümet kuramama ya da koalisyonlara gitme gibi bir ihtimal ortaya çıkmayacak. Yüzde 50’den fazla oy ile halk baştan Cumhurbaşkanına o adaya desteğini göstermiş olacak. Yeniden bir güven oylaması diye bir şey söz konusu olmayacak. Millet kendi güvendiğini yüzde 50’den fazla oy oranı ile seçmiş olacak.”
YÜRÜTME DAHA DA GÜÇLENECEK
Yüzde 50’den fazla oy alan bir Cumhurbaşkanının kurduğu sistemle hızlı ve etkili bir icraat yapacağını ifade eden Yurdunuseven şunları söyledi: “Bu sistemle yürütme daha çok güçlenecek. Şimdiki sistemde yasama ile yürütme biraz içiçe geçmiş durumda. Her zaman söylüyoruz. Bundan sonra güçlü bir yürütme olacak. Hızlı bir karar mekanizması içerisinde etkili icraata gidecekler.  Aynı şekilde yasama da güçlü olacak. Yasamanın işi sadece yasa yapmak, gerçek anlamda yasamayı gerçekleştirmek olacak. Yürütmenin işi de yürütme olacak.”
“AÇIKLAMALAR KUTUPLAŞMAYA NEDEN OLMAMALI”
İbrahim Yurdunuseven, Kocatepe Gazetesi muhabirinin, “Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ünlülerin referandumdaki tercihlerini açıklamalarının etik olmadı��ı tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu cevaplandırdı. Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti:
“Hiçbir şekilde hayır diyenlerle bizim bir problemimiz yok. Onları ötekileştirmemiz ya da onlarla ötekileşmemiz hiçbir şekilde mümkün değil. Biz hep şunu söyledik; Sandık milletin önüne gelecek evet ya da hayır tercihi ne ise millet ona göre tercih yapacak. Yani bundan sonra artık millet odaklı bir sisteme geçiyoruz. Milletin kendi iradesini ortaya koyduğu bir sisteme geçiyoruz. Ünlülerin ya da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin evet ya da hayır oyu kullanmaları kendi şahsi görüşleridir. Evet ya da hayır tercihini bulunacakların bu açıklamaları ile etik dışı, aykırı davrandıkları düşüncesinde değilim. Ben açıklamalarda etiğe aykırı bir şey görmüyorum. Kişiler verdikleri kararı paylaşıyor. Ben bunun kutuplaşmaya neden olmaması gerektiği düşüncesindeyim. Özellikle vurgulayarak söylüyoruz, Hayır diyenlerle bizim hiçbir problemimiz olmayacak. Rahat olsunlar. Eğer referandum 16 Nisan tarihinde olursa 17 Nisan’da tekrar Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde milletimiz, halkımız birlik içinde kaynaşarak yaşamaya devam edecek”
“BAHÇELİ’NİN ADIMI ÖNEMLİ”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Doğu Perinçek’in hayırcı yoldaşları ile bir tercih yapmak durumunda kalmaları halinde Erdoğan’dan yana tavır koyarız açıklamasını yorumlayan Yurdunuseven; “Biz baştan beri söylüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Sisteminde Anayasa değişikliğine Sayın Devlet Bahçeli’nin büyük katkısı var. Dolayısıyla MHP Milletvekillerinin de katkısı var. Çünkü referanduma gidilmesinde en az 330 oy alabilmemiz için MHP’nin desteğine ihtiyacımız vardı. Sayın Bahçeli gerçekten devletçiliğini ve milliyetçiliğini ortaya koydu. Devletin beka sorununu gördüğü için, ileride var oluş savaşını gördüğünden desteğini hükümet sisteminin değişikliğinden yana kullandı. Biz dediğimiz gibi farklı programlar uygulayacağız ama MHP ve AK Parti grubu olarak evet diyeceğiz. Sayın Bahçeli’nin tekrar bunu dile getirerek ‘Erdoğan’dan yana tavır koyarız’ demesini ben bu devletin bekası için var oluş savaşı için önemli bir adım olarak görüyorum. Kendisine ve tüm MHP’lilere bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz eminiz ki her ne kadar anketler yüzde 50’yi gösterip farklı şeyler dese de biz MHP tabanında yüzde 80 ile 90 oranında Sayın Bahçeli’ye destekleriyle bu referanduma evet diyecekleri kanaatindeyim” dedi.
“ANLAYAN ANLADI”
CHP ve MHP’nin tabanından evet oyu kullanacak çok kişinin olduğu yönünde ki açıklamasına CHP İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan’ın yaptığı benzetmenin hatırlatılması üzerine Yurdunuseven; “Sorulduğu için söylüyorum yoksa söylemem. Ben bugüne kadar yaklaşık 2,5 yıldır AK Parti  İl Başkanlığı görevini yürütüyorum. Hiçbir şekilde siyasi nezaketimden taviz vermedim. Hala siyasi nezaket çerçevesinde devam ediyorum. Anlayan anlamıştır” ifadelerini kullandı.
“BÖLÜCÜLER HAYIR MANTIĞINDA”
Hayır diyenlere halkın bakması gerektiğinin altını çizen Yurdunuseven şu ifadeleri kullandı: “Hayır diyenlere halkımız bir bakmalı. Kimler hayır diyor? Onu bir görsünler. PKK hayır diyor, içeride FETÖ hayır diyor. DHKPC ve diğerleri hayır diyor. Bunların hepsi bir kitle. Bunlara dikkat edin. Türkiye’nin bekası ile derdi olmayan, Türkiye’yi parçalamak isteyen HDP’de hayır diyor. Ama bu ülke için 1980’den önce 5 bin tane şehit veren MHP’de bu milletin bölünmemesi için birlik ve beraberliğimiz için devletin bekası için evet diyor. Demek ki burada bölücü olanlar hayır mantığındalar. Ya da bir şeyin arkasına gizlenip halkı kandırmaya çalışanlar hayır diyorlar. Gerçekten değişen maddeler açılıp okunmalı. O maddeleri okuyup ondan sonra halkımıza izah edin. Tek tek anlaratak, izah ederek niçin evet denilmesi gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Maalesef bir siyasi parti kendisini 10 soruda, 50 soruda hayır ifadesi ile olmayan değişiklikleri kendine göre yorum yaparak milleti kandırma çabasında. Biz diyoruz ki, kardeşim gelin niçin evet dediğimizi gelin bize sorun. Hayır diyenlerde niçin hayır dediklerini, bu millet ve devletin beka sorununa karşı, sistemde ki tıkanıklığa karşı alternatiflerini ortaya koymalıdır. Var mı bir alternatifiniz? Var mı bir öneriniz? Yok sadece hayır. Milletimizin takdirine bırakıyoruz” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme