• Haberler
  • Genel
  • 'Hayır, bir gönül işidir' – Kocatepe Gazetesi

'Hayır, bir gönül işidir' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan, yaptığı çalışmalar dolayısıyla teşekkür belgesi alan Sabri Camcı, 45 senedir hayır işleriyle uğraştığını belirtti. Camcı, 'Hayır, bir gönül işidir' dedi Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 3 yıl boyunca hizmet eden, ancak rahatsızlığı nedeniyle Vakfı Mütevelli Heyeti'nden ayrılmak zorunda kalan Sabri Camcı, hayır işinin halis niyetle yapılması [&hellip]

“Hayır, bir gönül işidir”

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan, yaptığı çalışmalar dolayısıyla teşekkür belgesi alan Sabri Camcı, 45 senedir hayır işleriyle uğraştığını belirtti. Camcı, “Hayır, bir gönül işidir” dedi

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na 3 yıl boyunca hizmet eden, ancak rahatsızlığı nedeniyle Vakfı Mütevelli Heyeti’nden ayrılmak zorunda kalan Sabri Camcı, hayır işinin halis niyetle yapılması gerektiğini söyledi. Camcı, “3 senedir Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nda mütevelli heyeti üyesiydim. O üyelik süresi içinde elimizden geldiği kadar desteklerimiz ne ise sürdürdük. Eski esnaf olmamız hasebiyle, 45-47 senelik bir ticari faaliyetim hasebiyle, halkın içinde olmamız hasebiyle bizi oraya uygun görmüşler. Elimizden geldiği kadar hizmet vermeye çalıştık” dedi.
GÜNDE 500 KİŞİYE AŞ GÖNDERİLİYOR
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan önce de çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu hatırlatan Camcı, “Benim 45 senelik faaliyetlerim var bu hususta. Daha önce Kuran Kursları ile ilgili faaliyetlerimiz oldu. Günde 500 kişiye yemek verdiğimiz aş ocağımız var. Birkaç arkadaşımızla bunu kurduk. O faaliyetimiz hâlâ devam ediyor. Talebelere veriyoruz, fakir ailelere veriyoruz. Öğlen ve akşam zamanları veriyoruz. Biz inceledikten sonra eğer uygunsa vermeye müsait durumları varsa ayaklarına kadar götürüyoruz” diye konuştu.
İNSANIN GÖNLÜ ZENGİN OLSUN
Hayır işlerinin gönüllü olarak yapılması gerektiğine dikkat çeken Camcı, “Bu gönül işi. Gönül olacak, zevk olacak, yardım etme şuuru olacak. Mutluluk duyma hevesi olacak insanlarda. Zenginlikle alakası yok. Yardım etmek isteyen insan bir tas çorba verse bile yardımdır. Niyet olacak, o işten zevk alınacak. Mevla, bu yardımı etmekle bizi görevlendirdiyse şükretmek gerek” ifadelerini kullandı.

“Sizden çok şey öğrendik”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 3 Temmuz’da Sabri Camcı’yı ziyaret etmişti. Vali Balkanlıoğlu, Camcı’ya hitaben, “Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına da yıllarca hizmet verdiniz. İşinizden zaman ayırarak belki de hasta olduğunuz durumlarda bile taviz vererek geldiniz. Hayır hizmetleri bir kuruş para almadan yapılan hizmetlerdir. Hizmetlerinizden dolayı minnettarız, size çok teşekkür ediyoruz. Allah sizden razı olsun. Tavsiye ve telkinlerde bulunan yapınızla bizlere çok faydalı oldunuz. Sizden çok şey öğrendik. Elinden ve dilinden zarar gelmeyen, konuştuğu her zaman doğru söyleyen ve herkese faydalı bir Afyonkarahisar’lı eşraf olarak beraber çalışmaktan çok mutlu olduk. Biz sizden faydalanmaya devam edeceğiz, sizi bırakmayacağız” demişti.

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme