Haydi efeler sanal aleme – Kocatepe Gazetesi

Osmanlı dönemindeki efelik ve kabadayılığın günümüzde tekrar yaşatılacağı bir Türk oyunu olan ‘Efedayı’ 1 Kasım'da bilgisayar oyunu sevenlerin beğenisine sunulacak. Günümüze kadar gelen namlarıyla hala daha anılan tarihi Osmanlı Efeleri'ni ve Kabadayıları'nı tekrar hatırlayabilmek ve yaşatabilmek amacıyla Afyonkarahisar firması olan RTÜRK Yazılım firmasının hazırladığı ‘Efedayı’ 1 Kasım 2012 tarihinde başlıyor.www.efedayi.com internet adresinden ulaşılabilecek oyun hakkında, [&hellip]

Haydi efeler sanal aleme

Osmanlı dönemindeki efelik ve kabadayılığın günümüzde tekrar yaşatılacağı bir Türk oyunu olan ‘Efedayı’ 1 Kasım’da bilgisayar oyunu sevenlerin beğenisine sunulacak. Günümüze kadar gelen namlarıyla hala daha anılan tarihi Osmanlı Efeleri’ni ve Kabadayıları’nı tekrar hatırlayabilmek ve yaşatabilmek amacıyla Afyonkarahisar firması olan RTÜRK Yazılım firmasının hazırladığı ‘Efedayı’ 1 Kasım 2012 tarihinde başlıyor.
www.efedayi.com internet adresinden ulaşılabilecek oyun hakkında, internet sitesinde şu bilgiler veriliyor: “Tespih taşımanın, beyaz gömlek ve siyah yelek giymenin, sivri burun köselenin ve beyaz çorabın günümüzde maço diye tabir edilmesine inat, karakterlerin gerektiğinde bir beyefendi, gerektiğinde bir aslan parçası olduğu anlatan bir TÜRK oyunu olan ‘EFEDAYI’, tarihimize nam olmuş bu efeliğin günümüzde yaşatılması için kadın ve erkek delikanlıların buluştuğu, efelerin ve kabadayıların harman olduğu, tarihi geçmişten esinlenerek yazılmıştır. Oyundaki amaç ise en büyük, en namlı efe olabilmektir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme