Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haydi, Çocuklar Kur’an Kursuna

İl Müftü Vekili Harun Yılmaz, 1 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olan Yaz Kur’an Kurslarına tüm öğrencileri beklediklerini açıkladı.

İl Müftü Vekili Harun

Afyonkarahisar Müftü Vekili Harun Yılmaz, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda Türk Diyanet Vakfının (TDV) vekâletli kurbanlık uygulaması çalışmaları ile 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü başlayacak olan Yaz Kur’an Kurslarını gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirdi.

Haydi, Çocuklar Kur’an Kursuna

“TDV ŞUBESİ OLARAK 4 BİN KÜSUR VEKÂLETLİ KURBANI ULAŞTIRDIK”

İl Müftü Vekili Harun Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa “Kurbanını paylaş, kardeşinde yakınlaş” sloganıyla yurt içinde 81 ilde ve tüm ilçelerde, yurt dışında 78 ülkede vekâletle kurban kesim organizasyonu gerçekleştirdiğini belirtti. Yılmaz, “Bu yıl 747 bin hisse kurban yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Afyonkarahisar Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Şubesi olarak biz de bu yıl dört bin küsur kadar vekâletli kurbanı, kurban bağışçılarından ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış durumdayız. Bu vesileyle tüm kurban bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Rabbimden kurbanlarının kabulünü niyaz ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum.” dedi.

“KUR’AN KURSLARI 1 TEMMUZ’DA BAŞLAYIP 7 HAFTA SÜRECEK”

1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle 7 hafta sürecek olan Yaz Kur’an Kursları hakkında bilgi veren Müftü Vekili Yılmaz, şöyle konuştu: “Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl olduğu gibi bu yılda yaygın din öğretimi programı kapsamında Yaz Kur’an kursu faaliyeti gerçekleştirecektir. 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle başlayıp 7 hafta sürecek olan Yaz Kur’an Kurslarımız da tüm camilerimizde ve tüm Kur’an Kurslarımızda toplumumuzun çeşitli kesimlerine yönelik Kur’an Kursu faaliyetimiz gerçekleşecek. Tabii ki bu kurslarda hem cami görevlilerimiz görev alacaklar, hem Kur’an kursu hocalarımız görev alacaklar. Yedi haftalık süre boyunca bu kursların en verimli şekilde geçmesi için hem öğrencilerimizin, hem öğreticilerimizin, hem de velilerimizin bu konuda özverili göstererek en azami faydayı alacak şekilde hareket etmeleri ve en güzel bir şekilde bu 7 haftalık programı tamamlamalarını Allah’tan niyaz ediyoruz. Özellikle ilk ve ortaokul çağındaki çocuklarımız için Kur’an Kurslarımızda alacakları dini eğitim çok önemlidir. Çocuklarımız inşallah temel dini bilgileri bu kurslarımızda öğrenmiş olacaklar. Ailelere çocuklarını en yakın bulundukları caminin Yaz Kur’an Kursuna göndermelerini ve kendilerinin de gerekli ilgiyi göstererek çocuklarını takip etmelerini tavsiye ediyorum. Yaz Kur’an Kurslarımıza şu anda kayıtlar devam ettiği için net bir sayı şu an veremiyoruz. Ama epeyce bir Yaz Kur’an Kursu öğrencisi sayımız olacağını ön görüyoruz.”