• Haberler
  • Genel
  • “Hayatta değiştirebileceğiniz tek insan kendinizdir”

“Hayatta değiştirebileceğiniz tek insan kendinizdir”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden Mehmet Akif Ersoy Düşünce Kulübü ile AKÜ İşletme Bölümü Öğrenci Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği “Toplumsal Olaylarda İletişimin Gücü” konulu seminer, gerçekleştirildi Ahmet Necdet Sezer Kampusü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminer Eğitimci, Yazar ve NLP Uzmanı Yusuf Yeşilkaya tarafından verildi. Toplumsal [&hellip]

"Hayatta değiştirebileceğiniz tek insan kendinizdir"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden Mehmet Akif Ersoy Düşünce Kulübü ile AKÜ İşletme Bölümü Öğrenci Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği “Toplumsal Olaylarda İletişimin Gücü” konulu seminer, gerçekleştirildi

Ahmet Necdet Sezer Kampusü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminer Eğitimci, Yazar ve NLP Uzmanı Yusuf Yeşilkaya tarafından verildi.
Toplumsal hayattaki örnek olaylardan yola çıkarak konuşmasına başlayan Yusuf Yeşilkaya, “İnsanların herbiri farklı görüşlere ve düşüncelere sahiptir ve bunlar doğal şeylerdir. Ancak doğal olmayan, kendi zihninizde bir insan kalıbı oluşturup, bu kalıba göre, çevrenizdeki insanları da kendiniz gibi düşünmeye zorlamaktır. Hayatta değiştirebileceğiniz tek insan kendinizdir. Dünyayı, ülkenizi ya da çevrenizdekileri değiştirmek istiyorsanız öncelikle kendinizi değiştirmelisiniz ki, zaten o zaman dünya da ülkeniz de çevrenizdekiler de değişecektir. İnsanlararası iletişimde karşınızdakini değiştirmeye çalışmadan, olduğu gibi kabul etmek sağlıklı bir iletişimin anahtarıdır” dedi.
Yeşilkaya iletişimde karşı tarafı etkilemede sözlerin yüzde 7; beden dili ve sesin ise yüzde 93 oranında etkili olduğunu belirterek, “Sadece sözler, iletişimde yeterli değildir. Ses tonumuzu ve beden dilimizi de kullanarak daha sağlıklı bir iletişim kurmak mümkündür” dedi.
Seminerde, öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Yeşilkaya, etkili iletişimin öncelikle insanın kendisinin farkına varması, kendisini tanıması ve kendisiyle iletişiminin iyi olmasıyla başladığını da sözlerine ekledi.Seminer sonunda, Mehmet Akif Ersoy Düşünce Kulübü Başkanı Muhammet Özyaşar, Yusuf Yeşilkaya’ya teşekkür ederek plaket takdim etti.

Bakmadan Geçme